نفوذ سعودی در بازار ورزش و سرگرمی اروپا در ورای بحران کرونا
تهران - ایرنا - روزنامه لوموند فرانسه، در مقاله ای به تحلیل علل و نتایج سرمایه گذاری ها و خرید های پنهانی عربستان سعودی در بازار تضعیف شده ورزش و تفریحات اروپا در بحبوحه بحران کرونا پرداخته است.
در طول چند ماه گذشته و در حالیکه مردم جهان دچار بزرگ ترین چالش عرصه سلامت در قرن اخیر شده اند و خانواده های زیادی در سوگ عزیزان خود نشسته اند، دولت سعودی در این میانه در حال ماهیگیری از آب گل آلود کرونا است. بخش کشورهای عربی روزنامه لوموند در مقاله ای به تحلیل عملکرد تجاری و مالی ریاض در خرید سهام شرکت های تضعیف شده اروپایی به خصوص در بخش تفریحات و ورزش و فرهنگ پرداخته است.
به گزارش روزنامه لوموند در حالیکه شاخص بورس های اروپایی در حال سقوط هستند، عربستان سعودی برنامه سرمایه گذاری های مرموز خود در اروپا را پیگیری می کند و از طریق آن در حال سرپوش گذاشتن بر سیاست های زیر سوال رفته خود در منطقه خاورمیانه است.
به نوشته این رسانه فرانسوی، بحران کرونا به خصوص موجب ورشکستگی یا تضعیف شرکت های تفریحی و هنری، ایرلاین های بین المللی و باشگاه های ورزشی در اروپا شده است و دولت ریاض هم دست به کار سوء استفاده از این موقعیت شده است.
به نوشته خبرنگار روزنامه لوموند، عربستان سعودی می خواهد از طریق نقاب فرهنگ و هنر بر فعالیت های ژئوپولیتیکی منفی خود سایه بیاندازد. برنامه خرید باشگاه های بزرگ فوتبال در لیگ های اروپایی هم، علاوه بر رقابت با قطر که مالک باشگاه فرانسوی پاریس سن ژرمن شده است، در واقع راهکاری برای پوشش گذاشتن بر همین سیاست های ضد حقوق بشری و بر هم زننده ثبات توسط ریاض است.
به گزارش لوموند، محمد بن سلمان برای خرید باشگاه نیوکاسل، 350 میلیون پوند به بریتانیایی ها پیشنهاد داده بود هرچند در این زمینه ناکام ماند و به سراغ مذاکره با باشگاه فرانسوی المپیک مارسی رفت.
در زمینه شرکت های تفریحی نیز، سعودی ها از ابتدای بحران کرونا تا به حال، مبلغ 7 میلیارد دلار در شرکت های بزرگی چون Live Nation entertainment سرمایه گذاری کرده اند. این شرکت برگزار کننده کنسرت های بزرگ خوانندگان و هنرمندان مشهور اروپایی و آمریکایی است و حواشی غیراخلاقی برنامه های آن همیشه جنجالی و خبرساز بوده است.
البته روزنامه لوموند در زمینه اجرای موفقیت آمیز سیاست های "قدرت نرم" ریاض تردید کرده است. این روزنامه به طور مثال به انتقاد شدید سازمان عفو بین الملل از برگزاری مسابقات رالی "داکار 2020" در عربستان اشاره کرده است که در نهایت هم برنامه نمایشی سعودی ها را بر هم زد و دولت ریاض مجبور شد این مسابقات را بدون تماشاگر و دور از دوربین خبرگزاری های جهانی برپا کند.
در هر صورت، شاهد آن هستیم که عربستان سعودی، بی توجه به آلام بشری و در میانه کارزار مبارزه جهانی با ویروس کرونا، در حال پیگیری سیاست های مزورانه تجاری خود در اروپا و آمریکا است و با تزریق مبالغ هنگفت و اقدامات نمایشی در عرصه ورزش و فرهنگ و هنر، در پی تطهیر جنایات خود در منطقه است.
*س_برچسبها_س*