پنج‌شنبه 8 آذر 1403

نقش دلار بر نوسان قیمت سکه / نرخ طلا نزولی می شود؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
نقش دلار بر نوسان قیمت سکه / نرخ طلا نزولی می شود؟

قیمت طلا جهانی دیروز به 2153.05 دلار در هر اونس رسید و از رکورد 2194.99 دلاری که در روز جمعه ثبت شده بود، کاهش یافت.

با توجه به اعلام سایت اتحادیه طلا و جواهر، قیمت سکه امامی دیروز در حدود 36 میلیون و 600 هزار تومان معامله شد. در بازار پشت خطی نیز، قیمت سکه امامی داخلی به 36 میلیون و 700 هزار تومان رسید. این واقعه در روزی رخ داد که ششمین حراج سکه طلا برگزار شد و برای اولین بار در این حراج، سکه تمام به فروش رسید.

ششمین حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران با تخصیص 7832 ربع سکه، 3095 نیم سکه و 3032 تمام سکه به پایان رسید.

در شرایط کنونی پیش‌بینی‌ها در مورد قیمت سکه امامی متفاوت است. جناح افزایشی بازار همچنان نسبت به احتمال رشد قیمت سکه امیدوارند. این دسته می‌گویند خبر مهم پشت خطی بازار شب گذشته تمدید وضعیت اضطراری ملی آمریکا در قبال ایران بود. اگر این خبر در روز چهارشنبه در بازار مهم جلوه شود می‌تواند به بازار نوسان دهد.

با این حال در جناح مخالف، عده‌ای با برجسته کردن ریزش قیمت طلای جهانی پیش‌بینی کردند که امروز قیمت سکه امامی احتمالا نزولی خواهد شد.

قیمت اونس طلا دیروز به 2153.05 دلار در هر اونس رسید و از رکورد 2194.99 دلاری که در روز جمعه ثبت شده بود، عقب‌نشینی کرد. قیمت اونس طلا امروز چهارشنبه در زمان تدوین این گزارش با 2158 دلار معامله شد که نسبت به روز قبل 17 دلار ریزش کرده است.

البته برخی هم می‌گویند که در صورتی که نرخ دلار نزولی نشود این امر ممکن است اثر کاهشی قیمت طلا بر روی سکه را تعدیل کند.

در مجموع تحلیلگران اقتصادی می‌گویند سکه در حال حاضر برای رسیدن به مرز 36 میلیون و 800 هزار تومان در تلاش است اما در صورتی که طلا بازار سکه را تحت تاثیر قرار دهد ریزش سکه تا محدوده 36 میلیون 500 هزار تومان و حتی پله‌های ابتدای کانال 36 میلیون تومان وجود خواهد داشت.

عوامل موثر بر قیمت طلا

چندین عامل می‌تواند بر قیمت طلا تأثیر بگذارد. برخی از این عوامل عبارتند از:

عرضه و تقاضا: عرضه و تقاضا برای طلا می‌تواند قیمت آن را تحت تأثیر قرار دهد. اگر تقاضا برای طلا افزایش یابد و عرضه ثابت بماند یا کاهش یابد، قیمت ممکن است افزایش یابد.

نرخ بهره: نرخ بهره تعیین کننده قدرت خرید و سرمایه‌گذاری است. زمانی که نرخ بهره پایین است، سرمایه‌گذاران به دنبال سرمایه‌گذاری در طلا می‌گردند و این می‌تواند قیمت طلا را افزایش دهد.

نرخ تورم: در صورت وجود تورم، ارزش پول کاهش می‌یابد و سرمایه‌گذاران به دنبال سرمایه‌گذاری در دارایی‌های آلترناتیو مانند طلا هستند. این می‌تواند قیمت طلا را افزایش دهد.

وضعیت اقتصادی جهانی: در زمان‌های ناپایداری اقتصادی یا بحران‌های سیاسی، سرمایه‌گذاران به دنبال سرمایه‌گذاری در دارایی‌های امن مانند طلا هستند. این می‌تواند قیمت طلا را افزایش دهد.

تغییرات ارزش ارز: طلا به عنوان یک دارایی جهانی محسوب می‌شود و قیمت آن تحت تأثیر تغییرات ارزش ارزها قرار می‌گیرد. اگر ارز ملکه طلا (مانند دلار آمریکا) کاهش یابد، قیمت طلا ممکن است افزایش یابد.

عوامل جغرافیایی و سیاسی: عواملی مانند بحران‌های سیاسی، جنگ‌ها و تنش‌های جهانی نیز می‌توانند قیمت طلا را تحت تأثیر قرار دهند. در زمان‌های ناپایداری، سرمایه‌گذاران به دنبال دارایی‌های امن مانند طلا می‌گردند.

مهم است بدانید که قیمت طلا تحت تأثیر تعداد زیادی عامل قرار می‌گیرد و تحلیل صحیح قیمت طلا نیازمند بررسی و تحلیل چندین عامل است.