دوشنبه 30 تیر 1404

نقش والدین در خط مقدم جنگ رسانه‌ای

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
نقش والدین در خط مقدم جنگ رسانه‌ای

مدیر میز نوجوان در مؤسسه تبیان با اشاره به نقش والدین در خط مقدم جنگ رسانه‌ای گفت: موسسه تبیان پیشگام در پژوهش‌های حوزه نوجوان است.

مدیر میز نوجوان در مؤسسه تبیان با اشاره به نقش والدین در خط مقدم جنگ رسانه‌ای گفت: موسسه تبیان پیشگام در پژوهش‌های حوزه نوجوان است.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری والدین در خط مقدم جنگ رسانه‌ای با هدف بررسی راهبردهای پدافند روانی و رسانه‌ای برای والدین و مربیان عصر امروز در مؤسسه تبیان برگزار شد.

تبیان پیشگام در پژوهش‌های حوزه نوجوان است

محسنی‌فرد، مدیر میز نوجوان در مؤسسه تبیان، در سخنانی با اشاره به رویکرد پیش‌نگر این مؤسسه در حوزه نوجوان گفت: تبیان مؤسسه‌ای است که پیش از آن‌که فضای کشور به سمت ترند شدن موضوع نوجوان برود، به این موضوع پرداخته است. بخش پژوهشی تبیان در پرداختن به موضوع نوجوان، به یک سوژه ملی ورود کرده است.

وی با اشاره به ابعاد پژوهشی فعالیت‌های تبیان در این زمینه افزود: ما در بازه زمانی فعلی، کاملاً در مرحله توصیف گام برداشتیم و پروژه نوجوان، در واقع به یک سوال توصیفی پاسخ می‌دهد.

محسنی‌فرد همچنین با تأکید بر رویکرد علمی و دقیق مؤسسه در این مسیر اظهار کرد: امروز می‌توانیم با شجاعت از رویکردهایمان در حوزه نوجوان سخن بگوییم و این نقطه قوت بزرگی برای ماست.

پس از بحران اخیر، انسجام رسانه‌ای و روایت‌سازی صحیح حیاتی است

محمد احسان خرامید، فعال رسانه‌ای و فضای مجازی، با اشاره به شرایط بحرانی اخیر کشور اظهار کرد: ریشه برگزاری جلسات اخیر، عبور از بحرانی است که پشت سر گذاشته‌ایم. این بحران، چه جنگ سخت باشد و چه جنگ رسانه‌ای، نیازمند مدیریت رسانه‌ای دقیق است و پیش از هر اقدامی باید بدانیم چه اتفاقی برای ما رخ داده است.

وی افزود: در شرایط پساجنگ، اگرچه ممکن است آتش‌بسی برقرار شده باشد، اما آمادگی ما باید همچنان حفظ شود. اکنون موج اخبار به گونه‌ای جامعه را دربر گرفته که تمام اقشار و سلیقه‌ها را درگیر کرده و انسجام ملی خاصی به وجود آمده است. جامعه ناخواسته در معرض جنگی قرار گرفته که هم در عرصه سخت و هم در عرصه روانی نمود دارد؛ از حملات پهپادی گرفته تا روایت‌هایی که در اخبار، تصاویر و گزارش‌ها منتقل می‌شوند.

خرامید تأکید کرد: در این شرایط، مردم در حالی روزمرگی خود را طی می‌کنند و به محل کار یا منزل خود می‌روند که در برخی موارد هیچ وسیله دفاعی یا نظامی در محل حادثه وجود نداشته و با اتفاقاتی روبه‌رو شده‌اند که باید به‌خوبی روایت می‌شد. در ساعات اولیه بحران، اگر مدیریت رسانه‌ای دقیق انجام نمی‌گرفت، روایت‌ها ممکن بود به سمتی هدایت شوند که دیگر قابل اصلاح نباشند. وی افزود: دشمن زمانی موفق است که انسجام خانوادگی از بین برود و فردی که برای انجام وظایفش از منزل خارج می‌شود، تمرکز کافی نداشته باشد چه آن فرد در پدافند هوایی فعال باشد، چه در رسانه ملی و چه در مشاغل خدماتی که آن روزها حیاتی بودند.

وی نقش والدین را در این میان بسیار مهم دانست و گفت: والدین باید در زمینه کنترل اخبار و نحوه مصرف آن، مسئولانه عمل کنند و اطلاعات را به شکلی صحیح به فرزندان خود منتقل کنند. ما با کودکان در سنین مختلف مواجهیم و باید روایت‌هایی به آن‌ها ارائه دهیم که هویت‌ساز و آرامش‌بخش باشد.

این فعال رسانه‌ای ادامه داد: ما اکنون بیشتر با جنگ رسانه‌ای روبه‌رو هستیم؛ جنگی که در آن روایت‌های تحریف‌شده، قهرمان‌سازی‌های اغراق‌آمیز یا برعکس، تخریب قهرمانان را شاهدیم. بسیاری از قهرمان‌ها زیر دست‌وپای این روایت‌های نادرست در حال تلف شدن هستند و این وضعیت به باور و امید مردم آسیب می‌زند. از نگاه وی، این بخش از جنگ بسیار خطرناک‌تر از جنگ سخت است، چراکه معنویات خانواده را هدف گرفته و به آن لطمه می‌زند.

خرامید تأکید کرد: در این روزها، بیش از هر زمان دیگری نیاز به آرامش معنوی احساس می‌شود. شاید در روزهای عادی، معنویت به خاطر حجم زیاد اطلاعات کم‌رنگ شود، اما در این شرایط بحرانی، معنویت باید به شکل برجسته‌تری در رسانه و زندگی روزمره حضور داشته باشد.

وی به مقوله الگوسازی و روایت‌پردازی درباره قهرمانان اشاره کرد و گفت: ما باید بتوانیم قهرمانان واقعی را به فرزندان خود معرفی کنیم. برخی چهره‌های ورزشی که تا دیروز با موفقیت‌شان مردم را خوشحال می‌کردند، ممکن است امروز حرکاتی انجام دهند که نیازمند تفسیر درست برای نوجوانان است. والدین باید ابتدا خودشان به درک صحیحی از مسائل برسند و سپس روایت‌های سازنده و امیدآفرین را به فرزندان منتقل کنند.

خرامید در اظهار داشت: ما در حال حاضر با سه تا چهار مقوله اصلی مواجهیم مدیریت رسانه‌ای، روایت‌سازی، تقویت معنویت، و الگوسازی صحیح برای کودکان و نوجوانان که در کنار هم می‌توانند نقش مهمی در عبور از شرایط بحرانی ایفا کنند.

این خبر در حال تکمیل است...