نمایشگاه بین المللی کتاب بهترین فضا برای گفتگوهای فرهنگی
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد گفت: نمایشگاه بین المللی کتاب، بهترین فرصت برای دیدن ایران واقعی و بهترین فضا و مکان برای گفتگوهای فرهنگی است.
نشست نمایندگان فرهنگی سفارتخانه های خارجی با موضوع نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عصر امروز با حضور رایزنان فرهنگی سفارتخانه های خارجی مقیم ایران، مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
اسماعیل جانعلی پور مدیر بخش ناشران خارجی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: این نشست با حضور نمایندگان از 30 کشور برای نخستین بار است که برگزار میشود، نمایشگاه بین المللی کتاب در آخرین دور برگزاری خود با وجود پندمی میزبان میلیونها بازدیدکننده بود و موفق به فروش 7 میلیون دلار آن هم در 10 روز شد. این امر نشان از فرهنگ غنی ایرانیان دارد.
یاسر احمدوند معاون وزیر فرهنگ و ارشاد و رییس نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: علاقه داریم که در سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی تهران، کشورهایی که نمایندگان آنها در این جلسه حضور دارند، شرکت کنند. این نمایشگاه فرصتی برای حضور چهرههای فرهنگی کشورهای مختلف است.
او ادامه داد: در سال گذشته بیش از 60 میهمان از کشورهای مختلف در این نمایشگاه حاضر بودند. این نمایشگاه اختصاصا یک نمایشگاه کتاب نیست بلکه یک نمایشگاه بزرگ فرهنگی محسوب میشود. این بهترین فرصت برای دیدن ایران واقعی و بهترین فضا و مکان برای گفتگوهای فرهنگی است.
احمدوند خطاب به رایزنان فرهنگی سفارتخانههای خارجی مقیم ایران گفت: از شما تشکر میکنم که جنبههای فرهنگی و تمدنی ایران را به مردم کشورتان معرفی میکنید. توضیحات کامل درخصوص نمایشگاه کتاب در اختیارتان قرار میگیرد. امیدوارم نمایشگاه کتاب سال آینده نشانگر تعامل فرهنگی و تفکری ملل مختلف برای داشتن زندگی بهتر باشد.
علی رمضانی مدیر خانه کتاب با اشاره به کتاب دوستی مردم گفت: نمایشگاه کتاب تهران بزرگترین رویداد فرهنگی منطقه است که از دهه 90 میلادی آغاز و تاکنون سی و سه دوره برگزار شده. سال گذشته 3 هزار ناشر داخلی و خارجی در این نمایشگاه شرکت کردند. 190 هزار عنوان کتاب خارجی در دوره اخیر عرضه شد.
او ادامه داد: در دوره گذشته نمایشگاه به صورت مجازی و فیزیکی برگزار شد و مخاطبان میتوانستند از خانهها و روستاهای خود کتاب مورد نظرشان را بخرند. همچنین همکاری و مشارکت 70 نهاد و سازمان را داشتیم.
رمضانی از برنامه ریزی و توجه به حضور ناشران خارجی، توجه به کشورهای دارای اشتراکات زبانی و فرهنگی و کشورهای دارای ظرفیتهای نشر و... به عنوان ویژگیهای سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب یاد کرد.
او در ادامه به آمار سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اشاره کرد و گفت؛ 133 میلیون نسخه کتاب به فروش رسید و هر دور چند کشور به عنوان میهمان ویژه حضور دارند. بازار جهانی کتاب، بورسیه نمایشگاه، نشستهای تخصصی و... نیز از دیگر برنامههای نمایشگاه کتاب هستند.
جانعلی پور نیز درخصوص دعوت از ناشران گفت: طرح ترجمه کتابهای فارسی به زبانهای دیگر مورد توجه است و در حوزه کتابهای کودک و نوجوان تا هزار یورو و برای کتابهای بزرگسالان و... تا 3 هزار یورو اعتبار در نظر گرفتیم.
او ادامه داد: از دو هفته پیش سامانه ثبت نام ناشران خارجی آغاز شده و تا 3 ماه ادامه دارد. امکان حضور کتابهای منتشر شده از سال 2015 فراهم است. فرصتهای گمرکی نیز فراهم شده. 50 درصد تخفیف حمل هوایی بارهای فرهنگی به نمایشگاه کتاب فراهم شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات