نوار غزه
نوار غزه
شبکه الجزیره قطر جمعه شب اعلام کرد به سندی از مراحل اجرایی طرح «دونالد ترامپ» برای توقف جنگ در نوار غزه دست یافته است.
اقتصادنیوز: سران فرانسه، آلمان و انگلیس در بیانیهای مشترک از توافق آتشبس غزه و آزادی اسرا استقبال کردند، از تمایل برای ازسرگیری مذاکرات هستهای با ایران خبر دادند و بر افزایش فشارهای اقتصادی و سیاسی بر روسیه تأکید کردند. رهبران اروپایی همچنین از نقش آمریکا، قطر، مصر و ترکیه در حصول توافق غزه قدردانی کردند.
بنا بر اعلام دفتر اطلاع رسان دولتی در نوار غزه تجاوز رژیم صهیونیستی به این باریکه طی دو سال گذشته 70 میلیارد دلار خسارت بر جا گذاشته است.
اقتصادنیوز: دفتر اطلاعرسانی دولتی در نوار غزه با انتشار آمار تازهای از دو سال تجاوز رژیم صهیونیستی، از فروپاشی کامل نظام درمانی و خساراتی بیش از 70 میلیارد دلار خبر داد.
دنیای اقتصاد: سران سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه مدعی شدند: ما قصد مذاکره با تهران و واشنگتن برای دستیابی به توافقی داریم که تضمین کند ایران به سلاح هستهای دست پیدا نکند.
تروئیکای اروپایی در بیانیهای مشترک از توافق آتشبس و آزادی اسرا از نوار غزه استقبال، درباره ازسرگیری گفتوگوها با ایران ابراز تمایل و بر افزایش فشار به روسیه تاکید کردند.
اقتصادنیوز: با اعلام رسمی آتشبس در نوار غزه، خیابانهای این منطقه شاهد صحنههایی از شادی و امید بود. کودکان فلسطینی با موسیقیهای حماسی و رقص سنتی «دبکه»، پایان روزهای بمباران را جشن گرفتند و از پایداری خود بر سرزمینشان گفتند.
توافق آتش بس وارد مرحله اجرایی شده است. ما عقب نشینی ارتش اسرائیل طبق توافق را زیر نظر داریم. نشانهها و آثار شهرها در نوار غزه به طور کامل تغییر کرده است. فلسطینیها ثابت کردند که آنها هرگونه تلاش برای کوچاندن را ناکام خواهند گذاشت.
اقتصادنیوز: مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری، در واکنش به انتقاد برخی جریانهای تندرو از بیانیه وزارت خارجه درباره توافق حماس و اسرائیل، از آنان خواست به جای «کاسه داغتر از آش شدن»، از منافع ملی و سیاستهای صلحطلبانه کشور حمایت کنند تا مسیر دولت در رفع مشکلات اقتصادی و انسجام داخلی هموارتر شود.
ارتش اسرائیل مرحله اول عقبنشینی از نوار غزه را تکمیل کرد و مهلت 72 ساعته برای آزادی گروگانها (اسیران صهیونیست) آغاز شده است.
اقتصادنیوز: با تکمیل مرحله نخست عقبنشینی ارتش اسرائیل از نوار غزه، مهلت 72 ساعته برای آزادی اسیران صهیونیست آغاز شد.
فرستاده ویژه آمریکا در خاورمیانه با اعلام اینکه ارتش اشغالگر مرحله اول عقبنشینی از نوار غزه را در چارچوب توافق آتشبس تکمیل کرده گفت مهلت 72 ساعته برای آزادی اسرای اسرائیلی آغاز شده است.
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تأکید کرد تصمیم درباره آینده فلسطین تنها به ملت و مقاومت آن مربوط است و هر تلاشی برای توقف نسلکشی و بازسازی غزه باید حمایت شود.
نمازگزاران فلسطینی در شهر غزه نخستین نماز جمعه را پس از آتشبس اقامه کردند.