نورا، حاصل تلاش متخصصین پزشکی سپاه پاسداران / افزایش 20 برابری آنتی بادی کرونا در داوطلبان واکسن نورا
دانشگاه بقیه الله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در راستای رسالت خود جهت حفظ جان مردم در برابر ویروس کرونا، واکسن نورا با آنتی بادی 20برابری را تولید کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ مطالعات اولیه این واکسن نوترکیب ضد کرونا توسط محققان فرهیخته دو دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و دانشگاه جامع امام حسین (ع)، با حمایت قاطع معاونت تحقیقات علوم و فناوری سپاه و ریاست دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) از اسفند 98 آغاز گردید. پس از مطالعات بیوانفورماتیک، طراحی چند پروتیئن نوترکیب و سپس تولید آنها در میزبان پروکاریوتیک از 20 اسفند شروع و در پایان اردیبهشت ماه 99 منجر به تولید آزمایشی چهار پروتیئن نوترکیب بعنوان کاندیدای واکسن از نوع پروتیئن گردید.
پس از انجام موفقیت آمیز تست های اولیه و تایید عملکردی آنها، بررسی اولیه این پروتئین ها در گروه های موشی انجام و بررسی ایمنی زایی آنها از طریق تست های اِلایزا مورد ارزیابی کمی و کیفی گردید. طی آزمایشات متعدد فرایند انتخاب پروتئین برتر، فرمولاسیون، تعیین دوز و سایر ویژگی های آن در حیوانات، مدل ارزیابی گردید. تولید پایلوت در شرایط GMP و فرآیند تست های پیش بالینی درگروه های حیوانی 3 گونه مختلف موش و خرگوش و میمون به موازات هم، انجام گردید. تکمیل تست های پیش بالینی پس از اخذ نتایج تست های VNT بر روی بر 3 گونه حیوان و در نهایت انجام تست چالش میمون ها با ویروس زنده کرونا، قدرت ایمنی زایی در این حیوانات و سلامت ایمن بودن این واکسن را با موفقیت کامل به اثبات رسانید.
طی نمودن کلیه ارزیابی های کمی وکیفی سازمان غذا و دارو و نهایتا اعطاء کد اخلاق در پژوهش از کمیته ملی واکسن به شرکت دانش بنیان آمیتیس ژن به نمایندگی از این دانشگاه، تا پایان خرداد ماه 1400 صورت پذیرفت. واکسن نورا از نوع پروتئین نوترکیب بوده و تولید آن در فرمانتورهایی با شرایط GMP انجام و سپس ورود به فرآیند تخلیص و پس از طی نمودن تست های کنترل کیفی وارد مرحله فرمولاسیون و در نهایت پرکنی ویال های تزریقی صورت می پذیرد.
کلیه مراحل ساخت واکسن تحت نظارت کامل و دائم واحدهای کنترل و تضمین کیفیت مورد تایید سازمان غذا و دارو صورت می گیرد تا اطمینان از سلامت و اثربخشی این واکسن به طور کامل تضمین گردد. به لطف و مدد الهی راه اندازی خط تولید انبوه واکسن نورا دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در راستای تولید محصولی با کیفیت ایمن در تراز استانداردهای سازمان بهداشت جهانی، جهت خدمت به هموطنان عزیز خود و پاسخ به نیاز ملی کشور در حوزه سلامت و سپس صادرات آن با تلاش بی وقفه و شبانه روزی صورت گرفته و تداوم دارد.
طبق گفته دکتر جعفر سلیمیان (ایمونولوژیست) مطالعات نشان می دهد که پس از گذشت 21 روز از تزریق دز یادآور واکسن نورا، سطح آنتی بادی ضد قسمت متصل شونده ویروس (RBD)، به صورت بسیار چشمگیر، بین 15 تا 20 برابر افزایش یافته بود.
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، ظرفیت ماهیانه فعلی تولید واکسن نورا حدود سه میلیون دز بوده و این ظرفیت متناسب با نیاز کشور قابل افزایش است. این واکسن از مناسبترین واکسنها برای تزریق دز سوم است، چون اثربخشی بالایی حدود 90 درصد دارد و میزان آنتی بادی مناسبی را در بدن ایجاد میکند.
انتهای پیام /