نور زیاد در شب خطر ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد
یک مطالعه جدید نشان میدهد افرادی که در مناطقی با آلودگی نوری بیشتر در شب زندگی میکنند، میتوانند در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، بهویژه در میانسالی باشند.
محققان پی بردند؛ نور زیاد در شب با افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر ارتباط دارد.
به گزارش مهر، محققان گزارش کردند که آلودگی نوری شبانه به شدت با بیماری آلزایمر در افراد 65 سال و بالاتر مرتبط است؛ و قرار گرفتن در معرض نور خطر بیشتری برای مغز افراد زیر 65 سال دارد.
شدت نور زیاد در شب مهمترین عامل خطر برای آلزایمر زودرس در این گروه سنی بود.
«رابین وویگت زووالا»، سرپرست تیم تحقیق و استادیار مرکز پزشکی دانشگاه راش در شیکاگو، گفت: «ما دریافتیم بین شیوع بیماری آلزایمر و قرار گرفتن در معرض نور در شب، به ویژه در افراد زیر 65 سال، ارتباط مثبت وجود دارد.»
وی در بیانیه خبری دانشگاه افزود: «آلودگی نوری شبانه ممکن است یک عامل خطر مهم برای بیماری آلزایمر باشد.»
برای این مطالعه، محققان نقشههای آلودگی نوری 48 ایالت قارهای را تجزیه و تحلیل کردند و آنها را با دادههای ملی در مورد بروز بیماری آلزایمر و عوامل خطر شناخته شده برای بیماری دژنراتیو مغز مقایسه کردند.
به نظر میرسد آلودگی نوری یکی از عوامل خطر آلزایمر برای سالمندان است، اما نتایج نشان میدهد که تأثیر آن به اندازه عوامل دیگری مانند دیابت، فشار خون بالا و سکته مغزی نیست.
وویگت - زووالا معتقد است: «ژنتیکی که خطر ابتلاء به آلزایمر زودرس را در فرد افزایش میدهد بر پاسخ به استرسهای بیولوژیکی تأثیر میگذارد که میتواند منجر به افزایش آسیبپذیری در برابر تأثیرات نور شبانه شود. علاوه بر این، افراد جوانتر به احتمال زیاد در مناطق شهری زندگی میکنند و سبک زندگی دارند که ممکن است قرار گرفتن در معرض نور در شب را افزایش دهد.»
به گفته محققان، با توجه به این یافتهها، افراد ممکن است بخواهند قرار گرفتن در معرض نورهای روشن در شب را محدود کنند.
محققان افزودند قرار گرفتن در معرض نور در داخل خانه میتواند به همان اندازه مهم باشد. افراد باید قرار گرفتن در معرض نور آبی را که میتواند بر خواب تأثیر بگذارد محدود کنند.
از دست ندهید