نگرانیهایی از تغییر مرزها در توافقات پشت پرده ارمنستان و جمهوری آذربایجان وجود دارد
شاوردیان گفت: با توجه به توافقات پشت پردهای که نخست وزیر ارمنستان و رئیس جمهور جمهوری آذربایجان انجام دادهاند نگرانیهایی در خصوص تغییر مرزها و نقشهها در قفقاز جنوبی وجود دارد.
آرا شاوردیان نماینده ارامنه تهران و شمال کشور در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص تحولات صورت گرفته در مناقشه بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت: با توجه به توافقات پشت پردهای که نخست وزیر ارمنستان و رئیس جمهور جمهوری آذربایجان انجام دادهاند نگرانیهایی در خصوص تغییر مرزها و نقشهها در قفقاز جنوبی وجود دارد.
وی اظهار کرد: بر اساس توافق نوامبر که بعد از جنگ 44 روزه صورت گرفت این توافق خارج از آن بندهاست. ما به عنوان یک ایرانی دستگاه سیاست خارجیمان باید هوشیارتر باشد، چون با این رویه که روسای این دو کشور پیش گرفتند احتمال ایجاد کریدور زنگزور احساس میشود.
عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: با اینکه مقامات جمهوری ارمنستان همیشه میگویند مخالف کریدور زنگزور هستیم، اما شواهد نشان میدهد که قدم به قدم به این کریدور نزدیک میشویم که این به ضرر جمهوری اسلامی ایران است چرا که حضور ما را در قفقاز جنوبی محدود میکند و به ضرر کریدور جنوب به شمال است و این عوامل به کریدور جاده ابریشم که از بالای سر ایران از شرق آسیا تا غرب اروپا کشیده شده، کمک میکند.
نماینده ارامنه تهران و شمال کشور در مجلس درباره کریدور جنوب به شمال گفت: کریدور جنوب به شمال از کشور هند، چابهار و از ارمنستان به جنوب گرجستان، دریای سیاه و به کشورهای اوراسیا و غرب اروپا امتداد دارد و به ما برای تبادلات اقتصادی، تجاری و ترانزیت کمک میکند و این امر به نوعی دور زدن تحریمهای ظالمانهای است که ما بیش از چهار دهه است درگیر این تحریمها هستیم.
شاوردیان اضافه کرد: متاسفانه عناصر ثالثی که در قفقاز جنوبی حضور دارند مثل رژیم صهیونیستی و همچنین گسترش ناتو از عواملی هستند که دسترسی ما را به حوزه اوراسیا محدود میکنند و این امر از نظر سیاسی، اقتصادی و استراتژیکی به ضرر ما است و امیدواریم عضو دائمی اتحادیه اقتصادی اوراسیا باشیم.
وی ادامه داد: مسئولان سیاست خارجی ما نسبت به تحولاتی که شروع شده باید هوشیارتر از قبل باشند چرا که به عنوان یک جنگ سفید، دارند آرام آرام تغییراتی در نقشه جغرافیایی این منطقه انجام میدهند لذا ما باید بتوانیم برای منافع ایران و ارمنستان که قدمت سه هزار ساله دارد و ارتباطات و اشتراکات فرهنگی زیادی بین دو کشور وجود دارد، قدمهای خوبی برداریم.
شاوردیان اظهار کرد: در صورت واگذاری قره باغ به جمهوری آذربایجان آنها قدم به قدم جلو میروند و اگر این منطقه واگذار شود احتمالا جمهوری آذربایجان بحث جمهوری زنگزور و بعد کریدور یا دالان زنگزور و یا کریدورهای دیگر را مطرح میکند، چون میخواهند از طرف اروپا، ترکیه، نخجوان و جمهوری آذربایجان راه ارتباطی برقرار شود و این دسترسی ما را به اوراسیا، دریای سیاه و گرجستان محدودتر میکند در صورتی که ترکیه از طریق نخجوان و خاک ایران با جمهوری آذربایجان ارتباط دارد و نیازی نیست که این تغییر و تحولات مرزی را در منطقه داشته باشیم. الان سالیان سال است که این کریدور از طریق نخجوان، ایران و جمهوری اذربایجان است، اما احساس میشود که آنها به دنبال جمهوری ساختگی زنگزور و حذف ایران از این مبادلات تجاری و قفقاز جنوبی هستند و متاسفانه در کشورهایی که در این حوزه هستند رژیم صهیونیستی نقش فعالی دارد.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس