نیروگاه بیوگاز جدید مشهد 3 مگاوات در ساعت برق تولید خواهد کرد
مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نیروگاه بیوگاز جدید مشهد نیز در محل دفن پسماند میامی با ظرفیت اسمی تولید برق 3 مگاوات در ساعت در دست احداث است که این عدد با پسماندسوزهای ما در آرادکوه و نوشهر مازندران برابری میکند.
مهدی خادمثامنی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در رابطه با نیروگاه بیوگاز مشهد اظهار کرد: نیروگاه بیوگاز مشهد در محل دفن قدیم پسماند در محور نیشابور، با ظرفیت 600 کیلووات بر ساعت در سال 1388 به بهرهبرداری رسیده و طبق گزارش اداره کل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی هماکنون فعال است. مجری و سرمایهگذار پروژه، سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری مشهد بوده است.
وی افزود: استحصال گاز از محل این لندفیل با کمک یک شرکت ژاپنی انجام شد که پروژه بسیار خوبی است و تولید برق هم انجام میدهد.
50 سال دفن زباله در "آرادکوه تهران" چه اتفاقی را رقم زده است؟مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تأسیس نیروگاه بیوگاز جدید در خراسان رضوی گفت: نیروگاه بیوگاز جدید مشهد نیز در محل دفن پسماند میامی با ظرفیت اسمی تولید برق 3 مگاوات در ساعت در دست احداث است که این عدد با پسماندسوزهای ما در آرادکوه و نوشهر مازندران برابری میکند. ارزش سرمایهگذاری پروژه مذکور مطابق قرارداد آذرماه 1401، معادل 438 میلیارد ریال بوده که توسط شرکت صنعت یاران نیروگاهی ایرانیان تأمین میشود و مقرر شده است پس از مدت 18 ماه از قرارداد به بهرهبرداری برسد.
خادمثامنی با تأکید بر اینکه استحصال بیوگاز باید به شکل مهندسی باشد و به شکلی باشد که حداکثر استحصال را داشته باشد، بیان کرد: این پروژه استحصال گاز از مراکز دفن پسماندهای عادی است که میکروارگانیسمها با تخمیر بیهوازی که انجام میدهند از پسماندها گازهای متان، دیاکسید کربن و... را تولید میکنند که در این بین گاز متان قابلیت سوزاندن دارد و می تواند تبدیل به برق شود.
وی تصریح کرد: استحصال گاز متان از لندفیلها در همه دنیا انجام میشود و اگر انجام نشود، در بعضی از لندفیلهای مهندسی احتمال انفجار وجود دارد، چرا که دور تا دور لندفیل مهار است و ممکن است ازدیاد این گاز انفجار را در پی داشته باشد. چند سال پیش نیز تجمیع متان در حلقه دره کرج باعث انفجار و آتشسوزی شد.
مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: استحصال متان تولید برق میکند و جایگزینی برای سوزاندن سوختهای فسیلی است. هرچه میزان ساخت لندفیل مهندسیتر باشد، میزان برق بیشتری نیز تولید میشود.