نیمی از نانواییهای قم به پروتکلهای بهداشتی پایبند نیستند
قم - ایرنا - مدیرگروه بهداشت محیط و سلامت کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم، گفت: 700 نانوایی در قم وجود دارد که 50 درصد آنها موازین بهداشتی برای پیشگیری از کرونا را رعایت نمی کنند.
به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی قم، نرگس جعفری با اشاره به اعمال برنامههای سخت گیرانه برای برخی اصناف مانند نانواییها، اظهار داشت: از نانواییها خواسته شده است که پروتکلهای بهداشتی را برای توزیع نان رعایت کنند و در نظارتهای مستمری که بر عملکرد نانواییها صورت میگیرد سهیمه آرد 80 نانوایی در قم به دلیل رعایت نکردن نکته های بهداشتی در ارتباط با پیشگیری از کرونا قطع شده است.
مدیر گروه بهداشت محیط علوم پزشکی قم با اشاره به نظارتهای مستمر از فعالیت نانواییها در قم بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 2 هزار نظارت از نانواییهای سطح استان صورت گرفته است که گزارشها نشان میدهد حدود 50 درصد از نانواییها به رعایت موازین بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا پایبند نیستند.
جعفری با اشاره به شمار نانواییهای فعال در قم گفت: بیش از 700 نانوایی در قم فعال هستند که به آنها توصیهها و فشارها برای رعایت دستورهای بهداشتی صورت گرفته است.
این مقام علوم پزشکی قم با تاکید براینکه ویروس کرونا به بخشی از زندگی مردم تبدیل شده و در آینده نیز ممکن است ادامه داشته باشد، خاطرنشان کرد: هرچند این امکان وجود دارد که از شدت همه گیری این ویروس در آینده کمتر شود اما سبک زندگی مردم تغییرخواهد کرد و دستورالعملهای بهداشتی نیز برهمان اساس تعیین خواهد شد.
وی با اشاره به ضرورت فاصلهگذاری هوشمند برای تمام فعالیتهای اجتماعی، گفت: برای همه برنامههای زندگی مانند خرید، عبادت و انجام کارهای مالی دستورالعملهایی تدوین شده است.
مدیرگروه بهداشت محیط علوم پزشکی قم، افزود: در تلاش هستیم تا وضعیت اقتصادی مردم که با شیوع کرونا آسیب دیده است را رونق بخشیده و در کنار آن با این بیماری نیز مبارزه کنیم.
جعفری با اشاره به شروع غربالگری سلامت در مرحله دوم گفت: در این مرحله کمتر از نیمی از جمعیت استان قم غربالگری شدند.
وی به نگرانیهایی که در ارتباط با ویروس کرونا وجود دارد و از دغدغههای مهم متولیان سلامت محسوب میشود، اشاره و بیان کرد: نگرانی از دست دادن حساسیتهای مردم به این ویروس از مهم ترین دغدغههای متولیان سلامت است.
جعفری با بیان اینکه مردم باید بدانند کرونا تمام نشده و نگرانیها همچنان وجود دارد، عنوان کرد: از مردم درخواست داریم پاسخگوی تماس مشاورهای مرکز بهداشت باشند.
ویروس کرونا موسوم به «کووید 19» اواسط ماه دسامبر (24 آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دیماه 98) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای 36620023، 36620999، 36706030 و 36704368 (با پیششماره 025) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند./
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*