جمعه 3 مرداد 1404

هدف‌گذاری تولید ماهانه هزار مگاوات برق خورشیدی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
هدف‌گذاری تولید ماهانه هزار مگاوات برق خورشیدی

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر از هدف‌گذاری توانیر برای توسعه هزار مگاواتی انرژی خورشیدی در ماه‌های گرم سال خبر داد.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر از هدف‌گذاری توانیر برای توسعه هزار مگاواتی انرژی خورشیدی در ماه‌های گرم سال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر عبدالامیر یاقوتی مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر با اشاره به رشد فزاینده مصرف برق در پی افزایش دما، یکی از مهمترین عوامل ناترازی موجود در صنعت برق ناشی را از الگوهای ناصحیح مصرف و طراحی نامناسب سامانه‌های سرمایشی عنوان کرد و از هدف‌گذاری توانیر برای توسعه هزار مگاواتی انرژی خورشیدی در ماه‌های گرم سال خبر داد.

یاقوتی در گفت‌وگویی با اشاره به رشد مصرف برق در اثر گرمای تابستان، اظهار کرد: ناترازی امروز ما به رفتار مصرفی و طراحی‌های غیربهینه برمی‌گردد. مثال روشن این است که اگر خودرویی پرمصرف داشته باشیم، حتی اگر بنزین هم کافی باشد، باز هم با مشکل مواجه می‌شویم. موضوع برق نیز همین است؛ حتی با رشد ظرفیت تولید، اگر مصرف کنترل نشود، ناترازی ادامه خواهد داشت.

راهکارهای خانگی برای کاهش مصرف برق وی راهکارهایی ساده برای کاهش مصرف برق در منازل، ارائه کرد:

  • استفاده ترکیبی از کولر و پنکه به جای استفاده تمام‌وقت از کولر
  • انجام پخت‌وپز در ساعات خنک‌تر یا خارج از فضای داخلی منزل
  • خاموش کردن وسایل برقی پرمصرف در صورت عدم نیاز (مثل تلویزیون)
  • جلوگیری از ورود نور مستقیم آفتاب از طریق سایبان‌های بیرونی
  • استفاده از شیشه‌های رفلکس و پنجره‌های دوجداره برای کاهش تبادل حرارتی

وی تأکید کرد که توجه به عوامل کوچک اما تأثیرگذار در گرمایش فضای خانه می‌تواند مصرف برق را تا حد زیادی کاهش دهد.

ظرفیت اقلیمی بالای ایران برای توسعه خورشیدی مدیرکل مدیریت انرژی توانیر با اشاره به موقعیت اقلیمی ممتاز ایران در زمینه تابش خورشید گفت: بر اساس نقشه تابشی جهانی، کشور ما در زمره کشورهای با تابش بالا قرار دارد و می‌توان از این ظرفیت برای تولید پایدار برق استفاده کرد.

وی افزود: در تابستان امسال برنامه‌ریزی شده تا ماهانه هزار مگاوات برق خورشیدی وارد مدار شود و در تیرماه به این هدف دست یافتیم. زیرساخت‌های قانونی و فنی توسعه انرژی تجدیدپذیر نیز فراهم شده است.

از حمایت قانونی تا بازار برق سبز

یاقوتی با اشاره به حمایت‌های قانونی از توسعه سامانه‌های خورشیدی در ساختمان‌ها گفت: طبق مبحث 19 مقررات ملی ساختمان، در ویرایش جدید آن، ساختمان‌های بالای چهار طبقه موظف به تأمین بخشی از انرژی مصرفی خود از منابع تجدیدپذیر خواهند بود.

همچنین در خصوص انگیزه مالی برای سرمایه‌گذاران بخش خانگی و خصوصی، عنوان کرد: برق تولیدی مازاد این سامانه‌ها با تعرفه‌ای نزدیک به 5,000 تومان به ازای هر کیلووات‌ساعت از سوی دولت خریداری می‌شود و در تابلوی بورس انرژی نیز قابل رصد و معامله است. الگوی مصرف؛ شاه‌کلید عبور از ناترازی

یاقوتی در پایان ضمن تأکید بر لزوم فرهنگ‌سازی در کنار توسعه فنی، گفت: تا زمانی که الگوی مصرف اصلاح نشود، صرف توسعه ظرفیت تولید نمی‌تواند ناترازی را از بین ببرد، بلکه حتی ممکن است آن را تشدید کند. آینده پایداری شبکه، در گرو تغییر رفتار مصرفی و طراحی‌های مبتنی بر بهره‌وری است.