جمعه 9 آذر 1403

هزار و 300 میلیارد تومان برای سیستم گرمایشی مدارس اختصاص یافت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
هزار و 300 میلیارد تومان برای سیستم گرمایشی مدارس اختصاص یافت

تهران - ایرنا - سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه امروز کمیسیون مقرر شد که یک هزار و 300 میلیارد تومان از محل منابع گازرسانی برای سیستم گرمایشی مدارس اختصاص یابد تا ظرف مدت یکسال مشکل غیراستاندارد بودن مدارس حل شود.

هادی قوامی در حاشیه جلسه امروز دوشنبه کمیسیون تلفیق بودجه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جلسه کمیسیون تلفیق امروز با بررسی ادامه تبصره‌های درآمدی تشکیل شد، در جلسه روز گذشته کمیسیون در مورد واقعی کردن درآمدها و تخمین درست هزینه‌ها بحث شد مبنی بر این که با همکاری دولت، مرکز پژوهش‌ها و دیوان محاسبات کشور برای درآمدهای پایدار تلاش شود.

وی افزود: در جلسه روز گذشته کمیسیون همچنین پیشنهاد شد اوراق مالی دولت از 80 هزار میلیارد تومان به 50 هزار میلیارد تومان کاهش یابد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس درخصوص پیشنهاد کمیته واقعی کردن درآمدها و تخمین درست هزینه‌ها بیان کرد: درخصوص فروش نفت در بودجه 99 پیش‌بینی شد که فروش نفت از یک میلیون بشکه در روز به 700 هزار بشکه در روز تغییر پیدا کند.

قوامی خاطرنشان کرد: در جلسه امروز درباره هزینه‌های اجتناب‌پذیر که امکان کاهش آنها وجود دارد بررسی شد.

وی تصریح کرد: جلسه امروز با بررسی تبصره 2 آغاز شد. در جلسه قبل مقرر شد که هزار و 300 میلیارد تومان از محل منابع گازرسانی برای سیستم گرمایشی مدارس اختصاص یابد که ظرف مدت یکسال مشکل غیراستاندارد بودن مدارس حل شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در تبصره 2 موضوع واگذاری اموال مازاد دستگاه‌ها و نهادهای دولتی بررسی شد.

قوامی افزود: با پیشنهادات نمایندگان مصوب شد در یکی از جزءهای بند د به دولت اجازه داده شود، هزار میلیارد تومان از بدهی ناشی از اجرای این بند را برای تقویت تعاونی‌های فراگیر و فقرزدایی در سال آینده اختصاص دهد.

وی ادامه داد: تبصره 3 نیز مربوط به فاینانس بود که براساس قانون برنامه ششم توسعه دولت باید هر ساله 30 میلیارد دلار را برای جذب سرمایه‌گذاری را در لایحه بودجه لحاظ کند. در سال 99 نیز با رعایت بند الف ماده 4 قانون برنامه ششم توسعه سرمایه‌گذاری خارجی علاوه بر سال‌های قبل معادل 30میلیارد دلار تعیین شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس ادامه داد: از این میزان 600 میلیارد دلار عملیاتی شده است که امیدواریم دولت از این ظرفیت برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی اقدامات لازم را انجام دهد.

قوامی ادامه داد: بند ب تبصره 3 مربوط به 5 میلیارد دلار وامی است که در سال 95 از روسیه گرفته شده است تاکنون یکسری از پروژه های عملیاتی شده است. از جمله پروژه راه‌آهن گرمسار به اینچه برون، پروژه‌های وزارت نیرو، تامین آب، سدها و دیگر پروژه‌های عمرانی را شامل می‌شود که ازمحل این 5 میلیار دلار تامین مالی می‌شود.

وی با اشاره به تبصره 4 نیز عنوان کرد: این تبصره با توجه به اینکه به اذن رهبری نیاز دارد مراعا ماند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس اضافه کرد: رییس مجلس امروز در کمیسیون تلفیق حضور یافت و نکاتی را در بررسی بودجه 99 مطرح کرد. از جمله یک مورد آن مربوط به شفافیت و واقعی کردن بودجه بود.

قوامی افزود: رییس مجلس از نمایندگان خواست که بودجه خوب و باکیفیتی را در زمان مناسب ارائه دهند و قبل از دهه فجر کار بررسی بودجه در صحن علنی مجلس انجام و به شورای نگهبان ارسال شود.

وی خاطرنشان کرد: از محل صادرات بنزین 30 هزار میلیارد تومان دیده شده که به تبصره 14 انتقال داده شد که در سرجمع بودجه بیاید و سهم صندوق توسعه ملی که در سال آینده 20 درصد است که 16 درصد هم به شکل وام در نظر گرفته شد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس ادامه داد: همچنین در کمیته واقعی کردن درآمدها و تخمین درست هزینه‌ها بررسی شد که با توجه به شرایط تحریم، اختیارات تصمیم‌گیری‌های استانی را افزایش دهیم.

قوامی گفت: رییس مجلس شورای اسلامی همچنین مطرح کرد که اقداماتی انجام شود که در استان‌ها فضای کسب و کار رونق بیشتری یابد و دستگاه‌ها اجازه دهند که فعالان اقتصادی و کارآفرینان در این زمینه برای دریافت مجوزها به سختی نیفتند.

وی اضافه کرد: در تبصره 5 نیز اوراق مالی موضوع 80 هزار میلیارد تومان که به کمیته واگذار شد مقرر شد که به کمیسیون بیاید و کمیسیون آن را بررسی کند. در بند ل این تبصره که مربوط به اوراق پذیره‌نویسی از سوی دولت است نیز مقرر شد که این مشمول مالیات نشوند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس افزود: در پایش فصلی که درخصوص شاخص‌های فضای کسب و کار انجام می‌شود، تلاش شود هم اجرای سیاست‌های اصل 44 با سرعت بیشتری انجام گیرد و هم بتوانیم از تجربیات موفق بین‌المللی در این زمینه استفاده کنیم.

قوامی عنوان کرد: در مورد تولید کالاهای اساسی بر خودکفایی تاکید شد و اینکه لازمه خودکفایی، خوداتکایی از جمله در تولید دانه‌های روغنی خوراک دام و دیگر کالاهای مورد نیاز ضرورت دارد.

وی درباره موضوع بهداشت نیز خاطرنشان کرد: در مورد بهداشت نیز مقرر شد، بدهی داروخانه و بدهی بیمه ها به دانشگاه ها با سرعت بیشتری پرداخت شود.

نماینده مردم اسفران در مجلس شورای اسلامی افزود: درخصوص اصلاح ساختار بودجه مولدسازی، دارایی‌های پیشنهاد شده در لایحه بودجه در نظر گرفته شود این رقم بیش از 7 میلیون میلیارد تومان است که در بودجه سال آینده، 50 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

قوامی یادآور شد: همچنین پیشنهاد شد که با اجازات قانونی به وزارت اقتصاد و دارایی، دستگاه‌ها بتوانند املاک مازاد خود را در اختیار این وزارتخانه قرار دهند که هم برای استان‌ها و هم سطح ملی این موضوع مرح است.

وی همچنین نقطه قوت در بودجه را تقویت صادرات عنوان کرد و گفت: در جاهایی که نیاز به کمک است از جمله مشوق‌های صادراتی و مجوز به صادرکنندگان با بروکراسی کمتری انجام شود.

این نماینده مجلس ادامه داد: در بحث تامین خوراک در سال 97 و 98 که ارز 4200 تومانی به آن پرداخت شده است بحث‌های زیادی درخصوص رانتی بودن منابعه ارزی صورت گرفت.

قوامی اضافه کرد: مقرر شد کمیته واقعی کردن درآمدها و تخمین درست هزینه‌ها با حضور مرکز پژوهش‌ها بررسی کند که این منابع که برای کالاهای اساسی مردم مورد نیاز است در اختیار مردم قرار گیرد.

*س_برچسب‌ها_س*