دوشنبه 5 آذر 1403

هزینه 4 میلیارد دلاری دیابت برای کشور / بانوان ایرانی در مرز خطرناک کم‌تحرکی و چاقی

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
هزینه 4 میلیارد دلاری دیابت برای کشور / بانوان ایرانی در مرز خطرناک کم‌تحرکی و چاقی

رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی با بیان اینکه دیابت سالانه حدود 4 میلیارد دلار هزینه مستقیم و غیرمستقیم برای کشور به همراه دارد و هر ساله یک درصد به این میزان اضافه می شود، گفت: پزشکان معتقدند با ورزش کردن هم می شود دیابت را کنترل کرد و همه وضعیت را بهبود بخشید.

به گزارش ایسنا، افشین ملایی در مجمع انتخابات ریاست هیات ورزش‌های همگانی استان کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر ضرورت ارائه هشدار در حوزه افزایش کم تحرکی و اضافه وزن بین مردم ایران، اظهار کرد: هشدارها باید تکرار شوند تا شاید واکنش مسئولان را به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: بانوان که مادران بخش عمده آن‌ها را تشکیل می دهند باید موتور مولد نشاط و تندرستی در خانواده باشند اما زمانی که خود مادر به بیماری‌های ناشی از کم تحرکی مبتلا شوند، وضعیت یک خانواده تحت تاثیر قرار می گیرد.

رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی با بیان اینکه آمارها نشان می دهد وضعیت بانوان از نظر کم تحرکی و چاقی در مرز خطرناک قرار دارد، خاطرنشان کرد: اگر فکری به حال رفع این مشکل نشود در آینده با دردسرهای بزرگی مواجه خواهیم شد.

رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی تاکید کرد: یکی از وظایف مردان مسئول این است که بتوانند زمینه را برای تامین سلامت بانوان فراهم کنند و در برنامه هایشان این موضوع مهم و تاثیرگذار را در نظر بگیرند تا شاهد کاهش کم تحرکی بین بانوان باشیم و اگر این شرایط ادامه داشته باشد، کم تحرکی یکی از چالش هایی خواهد بود که کشور را به مخاطره خواهد انداخت.

ملایی با اعلام اینکه 82 درصد از مرگ هایی که در کشور اتفاق می افتد حاصل بیماری های غیرواگیر است، تصریح کرد: دیابت به عنوان یکی از اصلی ترین بیماری ها در سال حدود 4 میلیارد دلار هزینه مستقیم و غیرمستقیم برای کشور به همراه دارد و هر ساله یک درصد به این میزان اضافه می شود در حالی که پزشکان اعتقاد دارند با ورزش کردن هم می شود دیابت را کنترل کرد و همه وضعیت را بهبود بخشید.

وی ادامه داد: اگر مسئولان ورزش با هم افزایی بین بخشی، بستر لازم برای ورزش کردن همه اقشار را فراهم نکنند، دود این کم کاری به چشم مردم خواهد رفت، بنابراین باید بتوانیم این اقدامات را به صورت یک نهضت تاثیرگذار پیش ببریم تا تاثیر آن را بین مردم ببینیم.

رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی در ادامه به میزان کم تحرکی و چاقی در استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت: همه مسئولان ورزشی و سیاسی و اجتماعی این استان وظیفه دارند موانع مشارکت و حضور بانوان در ورزش را برطرف و زمینه را برای ورزش کردن آن‌ها فراهم کنند.

ملایی افزود: باید بررسی شود که عوامل محدود کننده ورزش بانوان چیست و روی برداشتن این موانع تمرکز کرد تا بانوان هم متناسب با نقش آفرینی که در جامعه دارند از فرصت های ورزش همگانی استفاده کنند.

وی در پایان نقش بسته های آموزشی را پر اهمیت خواند و گفت: مسئولان استان باید نسبت به برگزاری دوره های آموزشی با روش های جدید اقدام کنند و از مربیان تندرستی که هدف اصلی آن‌ها اصلاح سبک زندگی مردم است استفاده شود تا با همکاری همه جانبه بحران کم تحرکی کاهش پیدا کند و به مرحله معکوس برسیم.