پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

هشدار درباره جنایت‌های وحشیانه مهاجران غیرقانونی افغان علیه یکدیگر / اکثر افغان ها ترجیح می دهند سریدار خانه های لاکچری شوند / پای ثابت گروگانگیری هستند

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
هشدار درباره جنایت‌های وحشیانه مهاجران غیرقانونی افغان علیه یکدیگر / اکثر افغان ها ترجیح می دهند سریدار خانه های لاکچری شوند / پای ثابت گروگانگیری هستند

بسیاری از افغان‌ها ترجیح‌شان این است به جای فعالیت در کارهای ساختمانی که با مشقت زیادی همراه است، سرایدار خانه‌های لاکچری با درآمد خیلی بالا باشند، برای همین بعد از پذیرفته شدن پیشنهاد مطرح شده، قربانی یک پرونده جنایی می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه جوان نوشت:

پای ثابت عمده پرونده‌های گروگانگیری که در کشور تشکیل می‌شود، اتباع غیرمجازی هستند که هموطنان خود را گروگان می‌گیرند و در قبال آزادی آنها از خانواده‌هایشان درخواست پول می‌کنند.

با وجود اینکه گزارش‌های بسیاری از این پرونده‌ها به رسانه‌ها راه پیدا می‌کند و پلیس هم نقش پرررنگی در برخورد با این دسته از مجرمان دارد، با این حال شکل‌گیری پرونده‌های مشابه نشان می‌دهد بسترهای بروز این عمل مجرمانه همچنان فعال است.

در وضعیت موجود و به دلیل معضلاتی که جامعه را دربر گرفته است، پلیس برای تأمین امنیت با دشواری‌های بسیاری مواجه است. با این حال شکل‌گیری چنین پرونده‌هایی فشار مضاعفی را به پلیس وارد می‌کند، خصوصاً اینکه مرتکبان این پرونده‌ها از دست زدن به هرگونه خشونت پروایی ندارند و احتمال آسیب دیدن مدافعان امنیت نیز دور از ذهن نیست.

از آنجا که این دسته از مرتکبان هیچ‌گونه اوراق هویتی ندارند، پلیس نمی‌تواند سوابق کیفری آنها را بررسی کند. بنابراین پلیس با گروهی از مجرمانی روبه‌روست که امکان دارد هرگونه عمل مجرمانه‌ای را مرتکب شوند. همچنین امکان دارد عضوی از گروه‌های تکفیری یا دارای سوابق تروریستی باشند و از سوی ساختار قانونی کشور خود تحت تعقیب باشند.

شناعت به کار گرفته شده در ارتکاب گروگانگیری‌های صورت گرفته نشان می‌دهد مرتکبان به راحتی قربانیان خود را شکنجه می‌دهند و از بریدن اعضای بدن آنها نیز واهمه‌ای ندارند. این گروگانگیران در کمال خونسردی از فجایعی که رقم می‌زنند، عکس و فیلم می‌گیرند و برای رسیدن به اهداف بعدی‌شان محتویات تولید شده را برای اعضای خانواده قربانیان خود ارسال می‌کنند.

بررسی پرونده‌های کشف شده، نشان می‌دهد آدم‌ربایان آنقدر دامنه بروز خشونت را ادامه می‌دهند تا به منافع مالی خود دسترسی پیدا کنند. گروگانگیران گاهی هم به شیوه هرمی فعالیت‌های خود را دنبال می‌کنند. آنها بعد از رسیدن به اهدافشان، قربانیان را مجبور می‌کنند دوستان، بستگان یا دیگر هموطنان خود را به شکنجه‌گاه بکشانند.

پیدا کردن شغل مناسب با درآمد بالا عمده‌ترین دلیلی است که برای فریب سوژها به کار گرفته می‌شود.

بسیاری از افغان‌ها ترجیح‌شان این است به جای فعالیت در کارهای ساختمانی که با مشقت زیادی همراه است، سرایدار خانه‌های لاکچری با درآمد خیلی بالا باشند، برای همین بعد از پذیرفته شدن پیشنهاد مطرح شده، قربانی یک پرونده جنایی می‌شوند. بسیاری از اتباع از مطرح کردن شکایت امتناع می‌کنند، چراکه خودشان هم به صورت غیرقانونی در کشور زندگی می‌کنند. بنابراین اگر برای مطرح کردن شکایت اقدام کنند به خاطر ورود غیرقانونی به کشور تحت تعقیب قرار می‌گیرند.

گاهی هم آدم‌ربایان قربانیانشان را تهدید می‌کنند اگر علیه آنها اعلام جرم شود، اعضای خانواده‌هایشان را به قتل می‌رسانند. بنابراین بخش کمی از پرونده‌هایی که در این باره شکل می‌گیرد منجر به مطرح شدن شکایت می‌شود.

بخش مهمی از زمینه فعالیت اتباع غیرقانونی در کشور توسط افرادی فراهم است که خانه و باغ‌های خود را به اتباع غیرمجاز اجاره یا به آنها شغل می‌دهند. آنها در قبال گرفتن پول بیشتر بابت اجاره چشم‌هایشان را به روی قانون می‌بندند. بنابراین قانون باید ضمن برخورد سخت با اتباعی که در حال گروگان‌گرفتن هموطنان خود هستند از اختیارهای بیشتری برخوردار شود و با افرادی هم که خانه و باغ‌هایشان را در اختیار این دسته از مجرمان قرار می‌دهند برخورد و اموال آنها را به نفع بیت‌المال مصادره کند.

27302

کد خبر 2004260