سه‌شنبه 6 آذر 1403

هشدار 15 سناتور آمریکایی به شرکت‌ها درباره تجارت با ایران

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
هشدار 15 سناتور آمریکایی به شرکت‌ها درباره تجارت با ایران

15 نماینده مجلس سنای آمریکا با ارسال نامه‌ای به چند شرکت به آنها درباره تجارت با شرکت‌های ایرانی در صورت رفع تحریم‌ها هشدار داده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ 15 نماینده مجلس سنای آمریکا با ارسال نامه‌ای به سه شرکت و گروه مالی بزرگ به آنها درباره هر گونه مراوده با شرکت‌های ایرانی در صورت رفع تحریم‌ها علیه این کشور هشدار داده‌اند.

پیام این سناتورها روز سه‌شنبه به مدیران «اتاق بازرگانی آمریکا»، «مجمع خدمات مالی» و «میزگرد تجارت ایالات متحده» ارسال شده. این نامه به امضای سناتورهای جمهوری‌خواه مانند «تام کاتن»، «تد کروز»، «مارکو روبیو» و «مارشا بلک‌برن» رسیده است. در بخشی از این نامه آمده است: «شرکت‌های عضو سازمان‌های شما ممکن است رفع احتمالی تحریم‌ها علیه ایران را فرصتی جذاب ببینند. به ما اعتماد کنید، آنها نباید چنین کنند.» در ادامه این نامه آمده است: «چنانچه تحریم‌ها علیه ایران موقتا رفع شوند و این شرکت‌ها تصمیم بگیرند وارد بازار ایران شوند نه تنها وارد تعامل با رژیمی فاسد و متلون شده‌اند در شرکت‌هایی سرمایه‌گذاری کرده‌اند که محکوم به شکست است.» «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» علاوه بر بازگرداندن تحریم‌های متوقف‌شده ذیل این توافق و اعمال تحریم‌های جدید به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز مانند ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورد. تئوری ترامپ این بود که این سیاست‌ها می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی جدید به جای «برجام» وادار کند. او روز 20 ژانویه سال جاری میلادی در حالی از قدرت کنار رفت که در تحقق این هدف شکست خورده بود. ترامپ به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش از سوی منتقدانش آماج انتقادات تند قرار گرفت. دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» ضمن اعتراف به اینکه سیاست فشار حداکثری شکست خورده گفته قصد دارد ایالات متحده را به برجام بازگرداند. «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مقاله‌ای که چندی پیش در مجله «فارن‌افرز» منتشر کرده بود شرط بازگشت آمریکا به برجام را رفع بی‌قید و شرط تمامی تحریم‌های اعمال‌شده (imposed)، بازاعمال‌شده (reimposed) یا دوباره برچسب‌گذاری‌شده (relabaled) اعلام کرده بود. دولت بایدن از سوی دیگر شرط بازگشت به برجام را عقب‌نشینی ایران از اقدامات جبرانی‌ای عنوان کرده که تهران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و محقق نشدن وعده‌های طرف‌های اروپایی در دستور کار قرار داده است. جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به برجام ندارد تأکید کرده واشنگتن با توجه به نقض یکجانبه برجام در جایگاهی نیست که برای اجرای این توافق شرط بگذارد. انتهای پیام /