جمعه 2 آذر 1403

همایش صنایع دستی صرفا اقتصادی نیست / اقتصاد صنایع دستی یک اقتصاد فرهنگی است

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
همایش صنایع دستی صرفا اقتصادی نیست / اقتصاد صنایع دستی یک اقتصاد فرهنگی است

مریم جلالی، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ابتدای این رویداد، در میان خبرنگاران رسانه‌های بوشهری اظهار داشت: استان بوشهر با دارا بودن ویژگی‌های خاص در صنایع دستی، می‌تواند به عنوان درگاه صادراتی نماینده کل صنایع دستی ایران باشد. استان‌های ساحلی کشور در زمینه صنایع دستی و گردشگری قابلیت‌های فراوانی دارند و در این بین، بوشهر می‌تواند به عنوان درگاه اصلی صادرات...

در هفتمین رویداد داوری مهر اصالت ملی، همایشی با عنوان "صنایع دستی، تولید و اشتغال‌زایی" در سالن جلسات سازمان بنادر و کشتیرانی برگزار شد. این همایش به میزبانی بندر بوشهر و با حضور استان‌های چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، خوزستان و بوشهر، و با حضور مسئولین ملی و محلی برگزار شد.

هفتمین رویداد داوری مهر اصالت ملی با عنوان همایش منطقه‌ای «صنایع دستی، تولید و اشتغال‌زایی» به میزبانی بندر بوشهر در راستای اجرای شعار سال برگزار شد.

وی با تأکید بر اینکه در این راستا ظرفیت‌هایی به‌وجود آمده و پایگاه‌هایی با کمک رایزنان فرهنگی ما در کشور‌ها ایجاد شده است، ادامه داد: برنامه داوری مهر اصالت کالا سالیان متمادی در تهران برگزار می‌شد که با تمرکززدایی انجام شده اکنون با حضور پنج استان کشور در بوشهر در حال برگزاری است. همچنین مهر اصالت ملی توجه به محصولاتی است که می‌تواند به توسعه محصولات و به دنبال آن ایجاد اشتغال بپردازد.

جلالی اظهار کرد: در این زمینه بوشهر میزبانی شایسته از رویداد داوری مُهر اصالت داشته که این رویه می‌تواند به تکمیل زنجیره ارزش صنایع منجر شود. مُهر اصالت در سالیان اخیر برای شمار قابل توجهی از محصولات صادر شده که در هفتمین رویداد نیز این مهر برای شمار دیگری از محصولات صادر می‌شود.

صنایع دستی آینه تمدنی یک قوم است

آیت‌الله غلامعلی صفایی‌بوشهری، رئیس شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر نیز گفت: صنایع دستی نماد تمدن یک قوم است، صنایع دستی ریشه در فرهنگ و اندیشه یک منطقه دارد که با دستان هنرمندان تولید و عرضه شده و به یک پدیده فرهنگی - صنعتی تبدیل می‌شود و در تاریخ یک قوم مانا می‌ماند.

وی در ادامه افزود: صنایع دستی مانند دیگر کالاها، صرفاً یک کالای اقتصادی نیست بلکه نماد فرهنگی یک قوم است که به عنوان یک پدیده مطرح شده و آینه تمدنی یک قوم و نماد میراث فرهنگی آن اقلیم است. صنایع دستی دارای یک شناسنامه تمدنی است و کتابی از تاریخ یک منطقه و پیونددهنده میان فرهنگ و اقتصاد است که در هیچ کالای اقتصادی نداریم به همین علت است که اقتصاد صنایع دستی یک اقتصاد فرهنگ پایه است.

آیت‌الله صفایی‌بوشهری بیان کرد: آغاز حرکت اقتصادی صنایع دستی در فضای جغرافیای عمومی است که آغازش مواد اولیه طبیعی و یک خلاقیت انسانی برای طراحی و تولید است بنابراین اقتصاد صنایع دستی یک اقتصاد انسان پایه است. صنایع دستی یک صنعت استراتژیک در حوزه فرهنگ و اقتصاد است و تنها مقوله‌ای است که توانسته اقتصاد را تحت تاثیر خود قرار دهد.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر عنوان کرد: باید هویت صنایع خود را براساس شاخصه‌های تاریخی حفظ و توسعه دهیم، گسست بین نسلی که در دوره‌های قبل در زمینه صنایع دستی ایجاد شده مرتفع کرده و برای احیای صنایع دستی از پیش دبستانی شروع کنیم. در عرصه تولید باید تولیدکننده در فضایی قرار بگیرد که به راحتی طراحی نوین کند که لازمه آن اختصاص تسهیلات واقعی مورد نظر تولیدکننده، بازارسازی و بازاریابی مناسب، برپایی نمایشگاه‌های استانی، ملی و بین‌المللی موقت و دائم و ایجاد تنفس در بازپرداخت وام پس از فروش کالا است.

اسماعیل سجادی‌منش، مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی نیز گفت: در مرحله استانی 34 اثر با شرایط لازم به مرحله منطقه‌ای و دریافت مُهر اصالت ملی راه یافتند که این برنامه از امروز یکشنبه 3 دی‌ماه آغاز و تا چهارشنبه ادامه دارد. استان‌های بوشهر، خوزستان، هرمزگان، کهگیلویه و بویراحمد، و چهارمحال بختیاری پنج استان حاضر در هفتمین رویداد داوری مُهر اصالت ملی هستند. همچنین تاکنون 66 محصول صنایع‌دستی استان بوشهر موفق به دریافت مُهر اصالت ملی شده‌اند.

سجادی‌منش افزود: راه یافتگان از این مرحله داوطلب دریافت مهر اصالت جهانی خواهند بود.

وی از برگزاری نمایشگاه صنایع دستی فجر تا عید فطر خبر داد و اضافه کرد: در این طرح غرفه‌های نمایشگاهی برپا کرده و برای دو هزار و 400 نفر اشتغال موقت خواهیم داشت.

همچنین در این همایش منطقه‌ای از خانواده استاد گره‌چینی مرحوم محمد گرگین تجلیل شد.