سه‌شنبه 29 آبان 1403

هم افزایی اقتصادی ایران و ونزوئلا بر پرده هیسپانی تی وی

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
هم افزایی اقتصادی ایران و ونزوئلا بر پرده هیسپانی تی وی

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو_ صادرات خدمات فنی و مهندسی و نیز کالا‌های صنعتی پیشرفته از مزیت‌های بزرگ یک کشور محسوب می‌شود و می‌تواند درآمد ارزی به همراه داشته باشد حال اگر این صادرات به زمینه سازی برای فروش فرآورده‌های نفت ایران با ارزش افزوده بالاتر هم بیانجامد که مزیت چند برابر خواهد داشت. همکاری ایران از محور مقاومت با ونزوئلا از اتحادیه آلبا یک الگوی موفق برد - برد برای کشور‌های...

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو_ صادرات خدمات فنی و مهندسی و نیز کالا‌های صنعتی پیشرفته از مزیت‌های بزرگ یک کشور محسوب می‌شود و می‌تواند درآمد ارزی به همراه داشته باشد حال اگر این صادرات به زمینه سازی برای فروش فرآورده‌های نفت ایران با ارزش افزوده بالاتر هم بیانجامد که مزیت چند برابر خواهد داشت.

همکاری ایران از محور مقاومت با ونزوئلا از اتحادیه آلبا یک الگوی موفق برد - برد برای کشور‌های جنوب است.

جمهوری اسلامی توانست پالایشگاهی در ونزوئلا بسازد که بخشی از نفت ایران را تصفیه و در بازار کشور‌های امریکای لاتین به فروش برساند. این گام بزرگ ضمن اثبات توانایی متخصصان ایرانی به حل مشکل آن کشور نیز کمک کرد که امکان پالایش نفت خام را از دست داده بود.

شبکه هیسپان تی وی که برای مردم امریکای لاتین اطلاع رسانی می‌کند در خبری به نقل از جواد اوجی وزیر نفت ایران اعلام کرد که «ایران به دنبال ساخت پالایشگاه در سایر کشور‌های جهان است که نقطه شروع این اقدام در ونزوئلا بود و در مکان‌های دیگر نیز ادامه خواهد یافت و اولین پالایشگاه ساخته شده توسط ایران در امریکای لاتین به نام ال پالیتو واقع در ونزوئلا راه اندازی شده که روزانه 100 هزار بشکه نفت خام ایران در این پالایشگاه متعلق به ونزوئلا تصفیه می‌شود.»

تهران و کاراکاس از روابط دوستانه برخوردارند و در سال‌های اخیر روابط خود را در حوزه‌های مختلف از جمله بخش نفت گسترش داده اند. این در حالی است که صنعت نفت ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها و محدودیت‌های آمریکا آسیب‌های زیادی دیده است.

این رسانه ایرانی به مخاطبان خارجی خود یادآوری می‌کند که در گذشته در چارچوب یک اتحاد راهبردی، ایران چندین کشتی نفتکش انباشته از بشکه‌های بنزین و مواد افزودنی را به ونزوئلا فرستاده است تا این کشور آمریکای لاتین بتواند نیاز‌های خود را تامین کند و بر بحران کمبود سوخت که ناشی از تحریم‌های غیرقانونی ایالات متحده است پیروز شود.

این شبکه ادامه داد: «یک واحد از شرکت ملی نفت ایران (NIOC) قرارداد 116 میلیون دلاری با شرکت دولتی پترولیوس ونزوئلا (PDVSA) برای تعمیر و گسترش پالایشگاه 146000 بشکه در روز ال پالیتو در ایالت کارابوبو امضا کرده بود.»

طبعا ایران هم بابت ساخت پالایشگاه سود برده، هم بخاطر اینکه بخشی از نفت صادراتی اش با ارزش افزوده بالاتر به مشتریانی در دور دست‌ها به صورت فرآورده‌های نفتی عرضه می‌شود به ارزآوری بیشتری می‌رسد در عین حال که توانایی کشور‌ها در شکستن تحریم‌های ظالمانه غرب را هم نشان می‌دهد.

پشتیبانی فنی ایران به این کشور آمریکای جنوبی کمک کرده است تا تولید را در میدان‌های نفتی و پالایشگاه‌های خود تقریبا به حالت عادی بازگرداند و با کمبود شدید سوخت ناشی از تحریم‌های غرب مقابله کند.

کاتالیزور تولید داخل

شبکه هیسپان تی وی در خبر دیگری اعلام کرد که «یک شرکت ایرانی موفق شد اولین کاتالیزور ساخت داخل را که برای تولید بنزین به کار می‌رود به پالایشگاهی در ونزوئلا ارسال خواهد کند. برای اولین بار است که این نوع کاتالیزور 100 درصد در ایران ساخته شده و به یک کشور خارجی صادر می‌شود.»

این رسانه افزود «در مراسم معرفی محصول، جلیل سالاری، معاون وزیر نفت ایران که همچنین رئیس شرکت دولتی سوخت NIORDC کشور است، تاکید کرد که جمهوری اسلامی در تولید کاتالیزورها، مواد شیمیایی و تجهیزات برای صنعت نفت به خودکفایی رسیده است.»

این تلویزیون اسپانیایی زبان ایران اعلام کرد که این مقام ایرانی گفته است «ایران توانسته است در بخش مواد شیمیایی و کاتالیزور‌ها وارد بازار بین المللی شود، تجهیزات و علوم فنی خود را به مشتریان خود منتقل کند و محصولات را مطابق با استاندارد‌های بین المللی عرضه کند. کاتالیزور ایرانی یکی از دستاورد‌های بی شمار ایران در صنعت نفت است که با وجود تحریم‌های سختگیرانه آمریکا علیه این کشور به ویژه علیه بخش نفت تولید شده است و نشان می‌دهد که فشار و تهدید دیگر به ایران تاثیری ندارد.»

این کاتالیزور به درخواست دولت ونزوئلا تولید شده و نتیجه تفاهم نامه‌ای است که در ژوئن 2022 توسط رئیس جمهور ایران سید ابراهیم رئیسی و نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا در تهران امضا شده است.

هیسپان تی وی یادآور شد که دو کشور یک مسیر راهبردی همکاری را برای 20 سال آینده امضا کردند که شامل توافق‌های مختلف در بخش‌های انرژی، علمی، نفتی، دفاعی، فرهنگی، اقتصادی و غذایی و... است. در سال‌های اخیر جمهوری اسلامی تجهیزات و فناوری لازم را به بخش نفت ونزوئلا عرضه می‌کند تا به این کشور کارائیبی در تلاش برای جبران شکستن تحریم‌ها و محدودیت‌های اعمال شده توسط ایالات متحده کمک کند.

چنانکه در خبر‌های تلویزیون اسپانیای زبان ایران منتشر می‌شود، رونق دوباره همکاری‌های ایران و کشور‌های امریکای لاتین از آن جهت می‌تواند راهبردی باشد که به تاسیس باشگاه کشور‌های تحت تحریم آمریکا کمک عملیاتی کند. گرچه آمریکا موجب مشکلات اقتصادی فراوان برای کشور‌های جهان شد، اما به جای منزوی شدن کشور‌های تحریم شده آن‌ها به سمت همکاری راهبردی حرکت کردند و دیگر یک یا دو کشور در مقابل آمریکا نیستند بلکه یک باشگاه به مقابله با استکبار می‌پردازد.

اتحادیه آلبا متشکل از کشور‌های تحریم شده ونزوئلا، نیکاراگوئه، کوبا و بولیوی است و امکان دارد کشور‌های حتی تحریم نشده نیز با آن همکاری کنند. در غرب آسیا هم ایران، سوریه، یمن و لبنان قرار دارند که توسط امریکا تحریم شده اند.

این همکاری نشان داد کشور‌های صادرکننده نفت هم می‌توانند موجب هم افزایی یکدیگر شوند اگر بر توانایی خود اصرار ورزند و خواهان استقلال باشند.