یک‌شنبه 4 آذر 1403

«هم نوشت» به ایجاد گفتمان میان اهالی صنعت نوشت افزار کمک می‌کند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
«هم نوشت» به ایجاد گفتمان میان اهالی صنعت نوشت افزار کمک می‌کند

دبیر نخستین رویداد ملی «هم‌نوشت» گفت: این رویداد می‌تواند در ایجاد گفتمان میان اهالی صنعت نوشت افزار مبنی بر اینکه نوشت افزار محصولی فرهنگی و هویتی است، کمک کند.

دبیر نخستین رویداد ملی «هم‌نوشت» گفت: این رویداد می‌تواند در ایجاد گفتمان میان اهالی صنعت نوشت افزار مبنی بر اینکه نوشت افزار محصولی فرهنگی و هویتی است، کمک کند.

محمد یقینی دبیر نخستین رویداد ملی «هم‌نوشت» در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به موضوع نوشت افزار ایرانی - اسلامی گفت: از حدود یازده سال پیش جریان نوشت افزار ایرانی - اسلامی بسیار جدی تر شد و ما شاهد بودیم که از تولیدات کارگاهی به تولیدات کارخانه‌ای حرفه‌ای رسیده و سهم نوشت افزار ایرانی از 16 درصد به بیش از 50 درصد در بازار رسیده است. یعنی تولیدکنندگان بسیاری طی این سال‌های اخیر به جریان نوشت افزار ایرانی - اسلامی اضافه شده اند.

وی افزود: صنعت نوشت افزار ایرانی - اسلامی امروز به یک زیست بومی از تولیدکنندگان، توزیع کنندگان، طراحان محصول و مابقی ذی نفعان و بخش‌های مختلف زنجیره دست یافته است؛ اتفاقی که ما پیش از آن شاهد نبود. امروز اهالی این صنعت دور هم جمع می‌شوند تا ارتباط بهتری با یکدیگر برقرار کنند و به یک هم افزایی مناسب برسند.

دبیر نخستین رویداد ملی «هم نوشت» گفت: در هم اندیشی روز پنجشنبه اهالی صنعت نوشت افزار، قرار است اهالی این صنعت دانش شأن را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و در جریان آخرین اخبار و اطلاعات قرار بگیرند. همچنین در این هم اندیشی قرار است یک گفتمانی صورت بگیرد، گفتمانی که تا به امروز جایش در این صنعت خالی بود. به همین منظور و با این هدف چنین نشستی را سالانه برگزار خواهیم کرد.

وی ادامه داد: قرار است سالانه دورهمی از فعالان زیست بوم نوشت افزار، اهالی صنعت حتی وارد کنندگان داشته دیده شود که بتواند به صورت سالانه یا به واسطه رویدادهای جانبی در طول سال بتواند پرچم این صنعت را بالا نگه دارد.

یقینی گفت: برای این دوره از رویداد «هم نوشت» چند محور را در نظر گرفته ایم؛ اولین محور سند رشد و پیشرفت نوشت افزار است؛ نزدیک به یک سال این سند در وزارت صمت در حال تدوین بود و مجموعه‌های مختلفی درباره آن نظرخواهی و مشارکت کردند و در نهایت این سند به جمع بندی رسید. قرار است روز پنجشنبه از این سند رونمایی و از فردای همان روز اجرایی شود.

وی افزود: دومین محور این این رویداد پنل تخصصی است؛ قرار است در این پنل تخصصی افراد پیش رو در صنعت نوشت افزار از موضوعات روز و آینده این صنعت، چالش و اتفاقاتش صحبت کنند.

دبیر نخستین رویداد ملی «هم نوشت» گفت: محور سوم این رویداد رونمایی و معرفی آخرین دستاوردها و نوآوری‌هایی بوده که در صنعت نوشت افزار رخ داده است. همچنین در این رویداد از پیشکسوتان این صنعت تقدیر و تجلیل خواهد شد.

وی ادامه داد: ما متأسفانه در بحث محتوایی جریان نوشت افزار، کار سلبی نداریم؛ به این معنا که اگر شرکتی، تولیدکننده‌ای و حتی واردکننده ای در حوزه محتوای نامناسبت فعالیت کنند، جایی وجود ندارد که آنها را به لحاظ قانونی از کار منع کنند. بنظر می‌رسد این مسأله به این صنعت آسیب وارد می‌کند.

یقینی گفت: آنچیزی که امروز در صنعت نوشت افزار شاهد هستیم، کارهای ایجابی است. اقداماتی که تولیدکنندگان را تشویق می‌کنند برای آنکه محصولی را تولید و یا وارد کشور کنند، یک محصول هویتی و فرهنگی باشد. بنظر می‌رسد این موضوع را در قالب گفتمان می‌توانیم به اهالی این صنعت انتقال دهیم.

وی ادامه داد: توزیع کنندگان صنعت نوشت افزار باید بدانند که نوشت افزار یک محصول فرهنگی و هویتی است. یعنی به این موضوع واقف باشند که اولویت چیدمان ویترین را به محصولات ایرانی اختصاص دهند که این امر می‌تواند تأثیر بسیاری داشته باشد. بنظر می‌رسد همه اینها نیاز به گفتمان سازی و گفت و گو دارد و چنین گردهمایی‌هایی همچون رویداد هم نوشت می‌تواند در مسیر قانع سازی و اقناع به این موضوع کمک کند.