هیچ؛ سهم قصرقند از اعتبارات فضای سبز / کاشت درختهای آب بر در مهد میوههای گرمسیری
مسئول فنی شهرداری قصرقند با بیان اینکه امسال هیچ اعتبار ابلاغی استانی و کشوری شهرداری قصرقند دریافت نکرده است، گفت: شهرداری قصرقند دچار کمبود اعتبارات ابلاغی است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، بیتوجهی به کاشت درختان مثمر محلی گرمسیری در فضای سبز شهری قصرقند و توجه بیش از حد به درختان غیربومی مثل اوکالیپتوس و کنوکارپوس در فضای سبز شهری به معضلی جدی تبدیل شده است.
محصولات کشاورزی منحصر به فرد همچون میوه های گرمسیری یکی از پتانسیل های بی نظیر سرزمین کویر و دریا است که وقتی نامی از آنها برده می شود اغلب میوه هایی مانند موز، انبه یا خرما به ذهن می رسد این در حالیست که تنوع میوه های گرمسیری در این استان زیاد است. جنوب سیستان و بلوچستان به دلیل برخورداری از آب و هوایی مناسب به عنوان مهد میوههای گرمسیری کشور شناخته میشود، که به تنهایی میتواند علاوه بر تامین نیاز داخلی این میوهها سرانه فضای سبز را افزایش دهد. در شهر قصرقند چهار پارک به نام های ملت، بام، بانوان و بلوچ وجود دارد، وضعیت پارک های موجود در این شهر دارای حداقل امکانات و تجهیزات شامل مبلمان پارکی، فضای سبز، مجموعه بازی و ست ورزشی هستند. تنها 30 درصد درخت مثمر محلی در پارک های قصرقند بکار رفته است اسلام رئیسی، مسئول دفتر فنی شهرداری قصرقند در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه سرانه فضای سبز شهری 2.8 مترمربع به ازای هر نفر است، گفت: سرانه فضای سبز عمومی شهر به دلیل اینکه قصرقند یک باغشهر می باشد؛ نسبت به سایر شهرهای جنوب استان بالا است. وی با اشاره به کمبود فضای سبز در قصرقند افزود: از یک سو کمبود اعتبارات استانی که هر سال به صورت ردیف بودجه ای و قطره چکانی به دست شهرداری می رسد و از سوی دیگر عواید و درآمد و منابع داخلی ناچیز با عنایت به کوچک بودن شهر و عوارض های دریافتی آن سرانه فضای سبز پارک ها کم است. این مقام مسئول با اشاره به کاشت30 درصد درختان مثمر در پارک ها اذعان کرد: از درختان مثمر محلی گرمسیری و نیمه گرمسیری در پارک های شهر به مقدار خیلی کم به کار رفته است. وی دلیل عدم استفاده زیاد از درختان محلی در پارک های عمومی شهر اینست که متاسفانه مدیریت شهری و شهرداران بیشتر تمایل به کاشت درختان غیر بومی و غیر مثمر سریع الرشد همانند اوکالیپتوس، کنوکارپوس را داشته اند. رئیسی گفت: یک دلیل دیگر عدم کاشت درختان مثمر محلی نبود امنیت و تخریب اینگونه درختان در پارک های شهر و همچنین مراقبت اجتماعی است. وی ادامه داد: در صورتیکه این یک مدیریت ضعیف و ناکارآمد و ناموفق شهری بوده و نتایج مطلوبی را جهت رفاه روحی و روانی برای شهروندان نداشته و حتی مضراتی هم به دنبال دارد. هیچ اعتبار ابلاغی استانی و کشوری شهرداری قصرقند دریافت نکرده است مسئول فنی شهرداری قصرقند با بیان اینکه ایجاد پارک های عمومی جدید در شهر جزو برنامه های در دست اقدام شهرداری است، افزود: ایجاد مشارکت بین شهروندان در خصوص ایجاد پارک های محله ای یکی دیگر از برنامه ها برای افزایش سرانه فضای سبز در قصرقند است. وی با بیان اینکه امسال متاسفانه هیچ اعتبار ابلاغی استانی و کشوری شهرداری قصرقند دریافت نکرده است، خاطرنشان کرد: شهرداری شهر قصرقند دچار کمبود اعتبارات ابلاغی می باشد و این یک عامل مهم در کمبود پارک های عمومی شهر است. انتهای پیام /