واحدهای دروس عملی در تمام رشته ها افزایش و توسعه می یابد
سخنگوی وزارت علوم از تغییر سرفصل دروس دانشگاهی خبرداد و گفت: تعداد واحدهای دروس عملی ناظر به کسب مهارت در تمام رشته های دانشگاهی توسعه و افزایش می یابد.
سخنگوی وزارت علوم از تغییر سرفصل دروس دانشگاهی خبرداد و گفت: تعداد واحدهای دروس عملی ناظر به کسب مهارت در تمام رشته های دانشگاهی توسعه و افزایش می یابد.
علی شمسی پور در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اقدامات وزارت علوم در راستای دستور رئیس جمهور مبنی بر افزایش میزان اشتغال دانش آموختگان و افزایش واحدهای درسی قابل ارائه در صنعت از قبیل کارورزیها و کار آموزی گفت: افزایش واحدهای درسی کار آموزی جزء برنامه های مهم وزارت علوم است و دستور رئیس جمهور نیز به آن اضافه شده و وزارت علوم به جد پیگیر تغییر سرفصل دوروس است.
وی ادامه داد: درست است که حوزه آموزش عالی فقط به تربیت دانشجو و آموزش آن می پردازد و مسئولیت رسمی در قبال اشتغال فارغ التحصیلان ندارد، اما ما وظیفه داریم دانشجویان را به نحوی آموزش دهیم که این مهارت را داشته باشند یا شغلی برای خود ایجاد کنند، یا صنعت و جامعه به وجود آنها احتیاج داشته باشد و به سرعت جذب صنعت و بازار کار شوند.
سخنگوی وزارت علوم افزود: بنابراین حتما تغییراتی در تغییر سرفصل های دروس خواهیم داشت، به عنوان مثال واحد های ارتباط با صنعت و واحدهای درسی کار آموزی را می توانیم توسعه دهیم، اکنون در رشته های فنی و مهندسی سه واحد بیشتر کارآموزی نداریم، بنابراین باید واحدهای کارآموزی را هم برای فنی و مهندسی ها و تمام رشته ها از جمله رشته های علوم سیاسی، علوم تربیتی، علوم انسانی و علوم اجتماعی توسعه دهیم تا دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی زمینه های کاری داشته و مهارت کسب کنند.
وی ادامه داد: یک دانشجوی علوم سیاسی زمینه زیادی برای کار در خبرگزاری ها و جاهای مختلف دارد بنابراین باید زمینه مسائل کاری مربوط به رشته تحصیلی خود را فراگیرد، و فقط به یادگیری تئوریک اکتفا نکنند.
شمسی پور افزود: بنابراین تعداد واحدهای دروس عملی ناظر به کسب مهارت باید افزایش یابد در حال حاضر ما دانشگاه هایی مانند دانشگاه فنی و حرفه ای را داریم که کاملا ناظر به کسب مهارت هستند.
وی ادامه داد: بیشترین آمار اشتغال با فاصله بسیار زیاد مربوط به فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای است. این دانشجویان دست به آچار از دانشگاه خارج می شوند و دلیل آن نیز این است که این دانشگاه متمرکز بر مهارت آموزی است این باعث می شود این دانشجو بعد از فارغ التحصیلی برای خود حتی اشتغال شخصی ایجاد کند.
به گزارش مهر، براساس ابلاغیه ریاست جمهوری به وزارت علوم به منظور افزایش میزان اشتغال دانش آموختگان وزارت علوم تحقیقات و فناوری اقدامات لازم جهت افزایش کمی و کیفی واحدهای درسی قابل ارائه در صنعت و میدان عمل از قبیل کارورزیها و کار آموزیها باید انجام گیرد.