جمعه 23 آذر 1403

وام بلاعوض برای این افراد اعلام شد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
وام بلاعوض برای این افراد اعلام شد

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری اعلام کرد که هفته آینده، به مناسبت هفته پژوهش، آیین‌نامه‌ای جدید منتشر خواهد شد که می‌تواند تحولی قابل توجه در حمایت از دانشجویان دکتری ایجاد کند.

دکتر حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در گفت‌وگوی ویژه خبری اظهار داشت: بر اساس این آیین‌نامه، به دانشجویان دکتری ماهانه تسهیلات بسیار خوبی اعطا می‌شود که مبلغ آن حدود 15 میلیون تومان خواهد بود. این تسهیلات به دانشجویانی تعلق می‌گیرد که بتوانند شاخص‌های تعیین‌شده را طی دو سال با موفقیت به انجام برسانند.

وی ادامه داد: در صورتی که دانشجویان موفق به انجام این شاخص‌ها شوند، این تسهیلات به صورت بلاعوض در اختیار آنها قرار می‌گیرد. در غیر این صورت، دانشجویان می‌بایست این تسهیلات را با نرخ بهره صفر درصد بازپرداخت کنند.

معاون علمی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه این برنامه در همکاری نزدیک با وزارت علوم اجرا می‌شود و هدف آن تشویق و تقویت فعالیت‌های پژوهشی و علمی دانشجویان دکتری است، خاطرنشان کرد: این اقدام می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای رشد علمی و پژوهشی در کشور ایجاد کند و نقش عمده‌ای در حمایت از دانشجویان تحقیقاتی ایفا کند.

افشین تأکید کرد: قانون جهش تولید دانش‌بنیان در صورت اجرای کامل می‌تواند زیرساخت‌های کشور را به طور قابل توجهی تقویت کند. اجرای این قانون که تاکنون زیر 10 درصد بوده است، به بیش از 80 درصد خواهد رسید و نقش مهمی در توسعه ظرفیت‌های علمی و اقتصادی ایفا خواهد کرد.

افشین در ادامه اظهار داشت: نمایشگاه ایران ساخت فرصتی برای حضور شرکت‌های فناوری است که در لبه علم و فناوری حرکت می‌کنند و تجهیزات مورد نیاز برای تست و آزمون پیشرفته را تولید می‌کنند.

وی ادامه داد: نمایشگاه ایران ساخت فرصتی برای عرضه کاردستی‌های فناورانه است؛ یعنی تجلی اعتماد به نفس فناوران در تولید محصولات پیشرفته است و بازدید از این نمایشگاه برای عموم مردم به ویژه دانش‌آموزان می‌تواند در شکل‌گیری باور ملی و اعتماد به نفس به این که می‌شود محصول ایرانی تا این حد پیشرفته باشد.

وی تاکید کرد: ایران ساخت میزبان 300 شرکت است. معاونت علمی از خرید تجهیزات عرضه شده در این این نمایشگاه بسته به سطح فناوری از 10 تا 40 درصد حمایت اختصاص می‌دهد.

تقویت مرجعیت علمی

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: بعضی‌ها می‌گویند چاپ مقاله به چه دردی می‌خورد؟! باید حواسمان باشد که هم دانشی که به صنعت و نوآوری تبدیل می‌شود اهمیت دارد و هم حرکت بر لبه دانش و تولید علم حائز اهمیت است. زنجیره شکل گرفته میان فعالیت اساتید دانشگاه از تولید علم تا تربیت دانشجو، شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید محصولات نوآورانه نباید تحت تأثیر تصمیمات دولتی قرار بگیرد. ما فقط باید نقش تشویقی در قسمت‌هایی داشته باشیم که برای ارتقای جایگاه علمی کشور نیاز به تقویت دارد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، تأکید کرد: اجازه نخواهم داد شرکت‌های دولتی در حوزه‌های تولیدی که شرکت‌های خصوصی و دانش‌بنیان عملکرد خوبی دارند، ورود کنند. ما یک شورای راهبری مخصوص شرکت‌های دانش‌بنیان داریم که در آن به بررسی وضعیت تولید شرکت‌ها می‌پردازیم؛ این شورا بررسی می‌کند و در صورت لزوم، شرکت‌های دولتی را از تولید محصولات مشابه منع خواهد کرد.

وام بلاعوض برای این افراد اعلام شد 2