پنج‌شنبه 8 آذر 1403

واکنش چین به قرآن سوزی در سوئد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
واکنش چین به قرآن سوزی در سوئد

اقتصادنیوز: سخنگوی وزارت امور خارجه چین تأکید کرد که این کشور با هر شکلی از اسلام ستیزی مخالف است و از هرگونه اقدامات افراطی علیه مقدسات مذهبی مختلف منزجر می‌شود و آن را محکوم می‌کند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به هتک حرمت مقدسات اسلامی از جمله هتک حرمت به قرآن کریم در سوئد تاکیدکرد که کشورش با هرگونه اقدامات افراطی که مقدسات مذهبی مختلف را مورد اهانت قرار می دهد، مخالف است و آن را محکوم می کند.

به گزارش پایگاه اینترنتی رسمی وزارت امور خارجه چین، «مائو نینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در واکنش به هتک حرمت به ساحت مقدس قرآن کریم امروز سه شنبه (13 تیر) اعلام کرد: چین همواره از احترام متقابل و یادگیری متقابل درمیان تمدن‌های مختلف حمایت می‌کند و با هرگونه اقدام افراطی علیه مقدسات مذهبی مختلف مخالف بود و آن را محکوم می کند.

«سلوان مومیکا» فرد افراط گرای37 ساله عراقی الاصل روز چهارشنبه (هفت تیر) با مجوز پلیس سوئد و در حضور ده‌ها نفر یک جلد قرآن کریم را در برابر مسجد جامع استکهلم آتش زد که با موج محکومیت گسترده بین المللی روبرو شد و دستگاه قضایی و دولت عراق در سایه تاکید مقامات و شخصیت های سیاسی و دینی و اقشار مختلف مردم، خواهان استرداد او به عراق برای محاکمه شدند.

افشاگری درباره علت اصلی عدم پذیرش ایران در شانگهای

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در همین راستا تاکید کرد: امت اسلامی سهم بزرگی در تمدن جهانی دارند و به همین امر باید به اعتقادات دینی مسلمانان احترام گذاشت و نه به اسم «آزادی بیان» تقابل میان تمدن ها ایجاد کرد.

سایت رادیو بین المللی چین نیز در همین راستا در گزارشی با عنوان "توهین به دین اسلام نباید مشمول آزادی بیان باشد" نوشت:

سوزاندن قرآن توسط یک فرد افراط گرا در استکهلم سوئد اعتراضاتی گسترده را در جهان برانگیخته است و علاوه بر کشورهای اسلامی مانند ایران، ترکیه، عربستان سعودی، عراق، امارات، لبنان و الجزایر، برخی از کشورهای غیرمسلمان دنیا نیز به ردیف محکوم کنندگان این اقدام پیوسته اند.

اما به نظر می رسد یک رویکرد در دنیای غرب به منظور کم رنگ کردن ماهیت توهین آمیز این کار، استفاده از مفهوم آزادی بیان است.

مثلا در خود سوئد که این حادثه در آن رخ داده است، دادگاه محلی به دلیل «نقض آزادی بیان»، امکان رد کردن درخواست برگزاری تظاهرات از سوی راستگرایان که در جریان آن اقدام به قرآن سوزی صورت گرفته را منتفی دانسته است.

در آمریکا نیز سخنگوی وزارت خارجه آن کشور از یک سو حادثه را محکوم کرده اما از سوی دیگر تاکید کرد که آمریکا از اصرار سوئد بر دفاع از آزادی بیان حمایت می کند.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز در واکنش به این حادثه، آن را اقدامی غیرقانونی ندانست و در تأیید این نظر به موضع خودش در برابر تظاهرات اخیر علیه ناتو استناد کرد و گفت: «من تظاهرکنندگان را دوست ندارم اما این همان آزادی بیان است.»

تبیین ماهیت حادثه به این صورت شفاهی بسیار کامل به نظر می رسد چون هم حفاظت از آزادی اعتقادات مذهبی و هم دفاع از آزادی بیان را شامل می شود اما باید به این نکته توجه داشت که توهین به دین اسلام، احساسات مسلمانان را به صورت عملی و واقعی جریحه دار کرده است و به نظر می رسد دنیای غرب هیچ تمایلی ندارد تا با اتخاذ تدابیر ویژه از تکرار آن در آینده جلوگیری کند.

هیچ نوعی آزادی بدون محدودیت نخواهد بود و هر نوع آزادی باید مشروط بر عدم نقض آزادی دیگران باشد. در مورد حادثه سوزاندن قرآن در سوئد، بدیهی است که آزادی بیان مورد ادعای آمریکا، سوئد و ناتو به بهای نقض آزادی های مذهبی مسلمانان و توهین به دین اسلام خواهد بود و در همان حال دفاع از حقوق مسلمانان تنها به گفتار محدود است و هیچ اقدامی در این راستا صورت نمی گیرد.

همچنین بخوانید