پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

وبا به همدان رسید!

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
وبا به همدان رسید!

دو بیمار مبتلا به وبا در استان همدان شناسایی شدند.

فاطمه ترکمان اسدی؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا در گفت‌وگو با فارس از شناسایی دو بیمار مبتلا به وبا در استان همدان خبر داد و اظهار کرد: با توجه به گزارش‌های چند روز اخیر شاهد ابتلای دو بیمار مبتلا به وبا، یک مورد در شهرستان همدان و یک مورد در شهرستان اسدآباد بودیم.

وی به نکات لازم در درمان و پیشگیری از این بیماری اشاره کرد و گفت: بیماران مبتلا به وبا مانند سایر بیمارانی که دچار علائم گوارشی هستند، می‌توانند طیفی از علائم را داشته باشند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا با بیان اینکه هر فردی که باکتری وبا وارد بدنش می‌شود الزاماً علائم پیدا نمی‌کند عنوان کرد: گروه بزرگی از افراد هستند که سیستم ایمنی مناسبی دارند و باکتری وارد بدن آنها می‌شود اما هیچ علامتی از بیماری در آنها بروز نمی‌دهد.

وی با اشاره به اینکه در درصدی از افراد علائم بیماری بروز می‌کند گفت: به دنبال ورود باکتری در داخل روده‌های درصدی از افراد که علایم نمایان می‌شود، می‌توان طیفی از علایم خفیف، متوسط و شدید را در آنها شاهد بود.

ترکمان‌اسدی با بیان اینکه بیماران معمولا تهوع، استفراغ و اسهال دارند که اسهال آنها فرم متفاوتی دارد افزود: بیمارانی که دچار بیماری اسهال هستند معمولاً دل پیچه و شکم درد دارند در حالی که برخی از بیماران چنین علائمی را تجربه نمی‌کنند.

وی بیان کرد: بیمار وبایی معمولاً حجم دفعی بسیار زیادی دارد، دوم تعداد دفعات اجابت مزاج و دفعش بالاست، سوم بدون اینکه دل پیچه داشته باشد احساس نیاز به دفع پیدا می‌کند و چهارم به دنبال فرایند دفع مایعی که از فرد خارج می‌شود آن مایع دفعی نمایی شبیه لعاب برنجی دارد که بدبو نیست و بو ندارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا با بیان اینکه گاهی ممکن است در بدن بیماران وبایی به دنبال دفع زیاد، املاح کم شود و درد پشت ساق پا و بدن درد را تجربه کنند گفت: این افراد بسته به شدت علائم اگر به سمتی بروند که میزان حجم مایع دفعی زیاد شود، ممکن است کم آب شوند و خواب آلودگی و عدم هوشیاری، افت فشار خون و یا علایم شدیدتری را هم تجربه کنند.

وی با تاکید به اینکه افراد چنانچه علایم اسهالی داشتند حتما به مراکز درمانی نظیر خدمات جامع سلامت مراجعه و راهنمایی‌ها و درمان‌های لازم را دریافت کنند گفت: افراد در صورت ابتلا به بیماری حائز اهمیت هستند و مستعد فرم‌های شدیدتری از بیماری که باید مواظب باشند.

ترکمان اسدی با بیان اینکه این افراد بیماری زمینه‌ای دارند افزود: بیمارانی که دیابت شدید پیش رونده دارند یا سرطان زمینه‌ای داشته و پیوندی و بیماران دیالیزی هستند، نیاز به مراقبت بیشتر دارند که البته در تمام بیماری علائم گوارشی باید مراقبت بیشتری صورت گیرد.

وی با بیان اینکه بیماران زمینه‌ای به هر بیماری گوارشی مبتلا شوند حائز اهمیت می‌دانیم چون ممکن است در آنها شدت بیماری بیشتر باشد گفت: اطفال و سالمندان نیز در خطر بیماری وبا هستند چون ممکن است علائم را خیلی گزارش نکنند و یا دیر تشخیص داده شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: خانم‌های باردار نیز ممکن است به شدت به کم آبی مثل کودکان زیر پنج سال و افراد سالمند حساس باشند و با کوچکترین کم آبی وضعیت تعادلی بدنشان دچار اختلال شود که نیاز به مراقبت دارند.

وی با بیان اینکه نگرانی در درمان بیماری وبا نیست افزود: این بیماری درمان پیچیده‌ای ندارد تنها باید فرد مبتلا به موقع به مراکز درمانی برسد.

ترکمان‌اسدی با بیان اینکه درمان ببماران وبایی با جایگزینی آب و املاح است عنوان کرد: مهمترین و اساسی‌ترین درمان این بیماران آن است که آن آبی که از بدنشان دفع می‌شود حتما جایگزین شود.

وی با بیان اینکه اگر فرم بیماری خفیف است با پودر ORS و مایعاتی که فرد در روز مصرف می‌کند به راحتی جایگزینی اتفاق می‌افتد که توصیه است حدودا 150 تا 200 سی سی پودر ORS به ازای هر نوبت اسهال بیمار میل کند تا وضعیت جبران شود.

معاون بهداشتی همدان خاطرنشان کرد: اگر علائم متوسط باشد چند ساعت و حتی چند روز لازم است که درمان‌های جدی‌تر تزریقی داشته باشد تا فرم شدید بیماری که ممکن است بیمار چند روزی تزریقی سرم‌های مختلف را گاهی با حجم زیاد دریافت کند تا مایعاتی که از بدن دفع شده به سرعت جایگزین شود.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.