پنج‌شنبه 8 آذر 1403

وحدت حوزه و دانشگاه در پیچ تاریخی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
وحدت حوزه و دانشگاه در پیچ تاریخی

جای تردید نیست که برای حفظ عزت و آزادی جامعه و بالندگی مذهب تشیع باید حوزه و دانشگاه باهم وحدت و اتحاد و همگرایی داشته باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، روز 27 آذر سالروز وحدت حوزه و دانشگاه، برابر با سالروز شهادت آیت الله محمد مفتح، عالم ربانی و مجاهدی نستوه است که از پیشروان اندیشه وحدت حوزه و دانشگاه بود.

در قرآن و منابع اسلامی هم وحدت ادیان مطرح است، چنان که میخوانیم: قُل یا اَهلَ الکِتابِ تَعالَوا اِلی کَلِمَه سَواء بَینَنا وَ بَینَکُم اَلا نَعبُدَ اِلا الله و لانُشرِکَ بِهِ شَیئاً... بگو ای اهل کتاب بیایید به سوی سخنی که میان ما و شما یکسان است تا جز خداوند یگانه را نپرستیم و چیزی را همتای او قرار ندهیم. (سوره آل عمران، آیه 64) و هم وحدت مذاهب در درون جامعه اسلامی چنان که قرآن با فرمان صریح دستور میدهد: وَاعتَصِمُوا بِحَبلِ الله جَمیعاً وَ لا تَفَرَقُوا... همگی (مسلمانان) به ریسمان خدا چنگ زنید و پراکنده نشوید (همان، آیه 103) هم وحدت بین اقشار و اصناف جامعه مورد تأکید و سفارش اسلام بوده است.

جای تردید نیست که برای از بین بردن سیاستهای تفرقه انگیز دشمنان اسلام، مخصوصاً جامعه تشیع، بر دو مغز متفکر جامعه، حوزه و دانشگاه است که برای حفظ عزت و آزادی جامعه و بالندگی مذهب تشیع باهم وحدت و اتحاد و همگرایی داشته باشند. حضرت علی (ع) می‌فرماید: هیچ ملتی در انجام کاری با هم متحد نشدند، مگر این که خداوند گرفتاری آنان را بر طرف کرد و آنها را از بلای ذلت نجات داد.

مقصود از وحدت فرهیختگان جامعه همان است که پیامبر اکرم (ص) در مدینه فاضله خود به وجود آورد و تمام اقشار جامعه در رأس آنها عالمان و آگاهان را در صف واحدی برای دفاع از اسلام و قرآن و رسیدن به ارزشها قرار داد، «جان دیون پورت» می‌نویسد: «... محمد یک نفر (آدم) ساده قبایل پراکنده کوچک و برهنه و گرسنه کشور خودش را مبدل به یک جامعه فشرده و با انضباط نمود.» عوامل و محورهای وحدت نیاز به گفتن نیست که برای ایجاد وحدت در میان هر قشر و جوامع نیاز به عوامل و حلقه های اتصالی است که اعضای یک جامعه را مانند دانه های تسبیح منظم و به هم پیوند و قطعاً عوامل ظاهری و صوری چون زبان و جغرافیا... نمی توانند آن وحدت مورد نظر را ایجاد نمایند.

سالهاست که در مغرب زمین جدایی دین از علم مطرح و کاملاً پذیرفته شده است، البته این جدایی در ادیان تحریف شده مسحیت و یهود راه دارد، ولی متأسفانه برخی دانشگاهیان بی خبر از معارف دینی اسلام این دیدگاه را توسعه داده و به دین اسلام نیز تسری داده است در صورتی که دین اسلام هیچ تضادی با علم و علوم نداشته بلکه مؤید و مشوق آن است.

با پیروزی انقلاب اسلامی که از مهمترین عامل آن وحدت نیروهای حوزوی و دانشگاهی بود استعمار جهانی به صورت عام و آمریکای جهانخوار ضربه سختی خوردند، قطعاً استعمارگران آرام نخواهند نشست و تلاش مضاعف را برای جدایی حوزه و دانشگاه به کار خواهند بست تا از این راه دوباره به منافع از دست رفته خویش دست یابند، چنان که در گذشته با بدبین کردن دانشگاهیان به حوزه و علمای دین، به اهداف خویش دست یافته اند، امام راحل (ره) در اینباره فرمودند: نقشه جهانخواران و عمال آنان جدا کردن این دو طبقه مؤثر، متفکر در زمان رژیم طاغوتی بود و مع الأسف موفق شدند کشور را به تباهی کشاند و آن نقشه بار دیگر در دست اجراست، که با غفلت جزئی روبه تباهی خواهیم رفت.

وابستگان و جیره خواران قدرتهای خارجی، منافقان و دوست های نادان، و منافع طلب، عامل دیگری است برای جدایی حوزه و دانشگاه، مخصوصاً در ماه‌های اخیر با نفوذ بعضی از این عناصر در مراکز فرهنگی و دانشگاهی کشور قدم هایی در مسیر جدایی این دو مغز متفکر برداشته شده، اگر جلو آنها توسط عالمان زمان شناس و دانشگاهیان متدین گرفته نشود ممکن است صدمات جبران ناپذیری ببار آورد، حادثه ناگوار دانشگاهها، تجمع دانشجویان در برخی شهرها در سال جاری زنگ بیدار باشی برای همه دلسوزان کشور بود و اعلام هشدار به کسانی که از دانشجویان بهره برداری فصلی و انتخاباتی و جناحی و ابزاری می نمایند.

همایون رهبران، تحلیلگر مسائل سیاسی

انتهای پیام /