دوشنبه 28 مهر 1404

وحدت و نشاط قرآنی در کردستان در سایه مسابقات قرآن

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
وحدت و نشاط قرآنی در کردستان در سایه مسابقات قرآن

چهل‌وهشتمین دوره از مسابقات سراسری قرآن کریم که با شعار «قرآن؛ کتاب وحدت» در سنندج آغاز شده، جلوه‌ای از وحدت و نشاط قرآنی در استان کردستان است.

فرهنگی

حجت‌الاسلام محمد کاروند، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به برگزاری چهل‌وهشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم اظهار کرد: این دوره از مسابقات با شعار «قرآن؛ کتاب وحدت» در سنندج و سایر شهرهای استان آغاز شده و تا پنجم آبان‌ماه ادامه خواهد داشت.

او با بیان اینکه بخش نغمات دینی این رقابت‌ها از 26 مهرماه آغاز شد و تا شامگاه 27 مهرماه ادامه داشت، گفت: در رشته دعاخوانی، قاریان و نغمه‌خوانان برجسته‌ای از استان‌های مختلف کشور به اجرای برنامه پرداختند؛ از جمله شهاب امانت‌چی از قم، علی صدقی از کرمان، سجاد عزیزی از کردستان، مصطفی محمدنیا از خراسان‌شمالی، سجاد نوری از خراسان‌رضوی، ابوالفضل اروج‌زاده از آذربایجان‌شرقی و مهدی رضایی از کهگیلویه و بویراحمد.

کاروند با اشاره به برگزاری رقابت گروهی در رشته همخوانی و همسرایی قرآن کریم افزود: گروه‌هایی که در روز نخست در بخش همخوانی حضور داشتند، در ادامه در رشته همسرایی نیز با یکدیگر به رقابت پرداختند و این بخش تا ساعت 20:45 ادامه داشت.

به گفته او گروه‌های مسک، ثقلین و ملکوت از اصفهان، اسراء و بشارت از مازندران، سلسله‌الذهب از خراسان‌رضوی، بقیه‌الله (عج) از قم، طه از آذربایجان‌شرقی، الوارثین از یزد، المختار و اثنی‌عشر از خوزستان، الغدیر از بوشهر و تبیان از تهران از جمله گروه‌های حاضر در این بخش بودند.

مدیرکل اوقاف کردستان با تأکید بر اینکه بخش نغمات دینی شامل همخوانی، همسرایی، اذان و دعاخوانی برگزار شد، تصریح کرد: امروز، 28 مهرماه، آیین اختتامیه این بخش برگزار می‌شود و برگزیدگان آن به مرحله بین‌المللی راه خواهند یافت.

رقابت فشرده مؤذنان برتر کشور در مسابقات سراسری قرآن

کاروند با اشاره به آغاز مرحله اصلی مسابقات از روز سه‌شنبه گفت: رقابت‌های کشوری در رشته‌های حفظ کل قرآن، قرائت و ترتیل از 29 مهر آغاز و تا پنجم آبان‌ماه ادامه خواهد داشت که روز پایانی، مراسم اختتامیه این رویداد بزرگ قرآنی برگزار می‌شود.

او پیش‌بینی کرد با شروع این مرحله، استقبال مردم از مسابقات به‌گونه‌ای افزایش یابد که نیاز به آماده‌سازی فضای بیرونی سالن برای پخش زنده تلویزیونی و ویدیویی احساس شود.

او در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری یک رویداد ویژه خبر داد و اظهار کرد: هم‌زمان با این مسابقات، اولین کنگره بین‌المللی قرآن نِگِل با حضور میهمانانی از کشورهای مختلف و مناطق کُردنشین کشور برگزار خواهد شد. امید است این کنگره به عنوان حرکتی ماندگار، هر سال ادامه پیدا کند.

مدیرکل اوقاف کردستان با اشاره به استقبال چشمگیر مردم از نمایشگاه قرآن کریم که در حاشیه مسابقات برپا شده است، خاطرنشان کرد: غرفه‌های مرتبط با معجزات و قصص قرآنی که به صورت دیجیتالی و از طریق عینک‌های واقعیت افزوده عرضه شده‌اند، از بخش‌های محبوب نمایشگاه بوده‌اند.