وحشت تلآویو از دومینوی توقف فعالیت کشتیرانیها در بنادر سرزمینهای اشغالی
گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، «پس از اینکه غول چینی حمل و نقل دریایی اعلام کرد فعالیتهای خود را در اسرائیل تعلیق کرده است، این هراس و نگرانی پدید آمده که دومینوی توقف فعالیت سایر شرکتهای کشتیرانی در اسرائیل شکل بگیرد و مشکلات تجارت اسرائیل با جهان را افزایش دهد»، این را روزنامه کالکالیست اسرائیل دیروز دوشنبه گزارش داده است.
تصمیم روز یکشنبه شرکت کشتیرانی غول پیکر چینی کاسکو (کاسکو بزرگترین شرکت کشتیرانی در آسیا و یکی از چهار شرکت بزرگ در جهان) برای تعلیق فعالیتهای خود در اسرائیل باعث ایجاد وحشت در میان اشغالگران صهیونیست شده، زیرا حالا دیگر عواقب محاصره اعمال شده توسط یمنیها بر کشتیهای رژیم صهیونیستی و سایر کشتیهای مرتبط با این رژیم در دریای سرخ ملموستر شده است.
به گزارش کالکالیست، کاسکو هنوز درباره دلایل تصمیم برای تعلیق فعالیتهای خود در اسرائیل که بیشتر آن تاکنون در مقابل بندر حیفا در دریای مدیترانه انجام میشود، توضیحی نداده است و دفاتر نمایندگی رسمی کاسکو در اسرائیل با نام Carmel Shipping Services نیز سکوت کردند و از اظهار نظر در این باره خودداری میکنند.
از زمان شروع حملات نیروهای مسلح یمن به کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی، شرکت کاسکو هم نظیر بسیاری از شرکتهای کشتیرانی مجبور شده است مسیرهای کشتیرانی خود را به سمت دریای مدیترانه تغییر دهد و از ورود به دریای سرخ از طریق تنگه باب المندب و رسیدن به اسرائیل اجتناب کند. چین کالاهای اسرائیل را در بندر یونان تخلیه میکند.
اگرچه کاسکو به خدمه ناوگان خود دستور داده بود که از طریق تنگه جبل الطارق به دریای مدیترانه برسند، اما حالا دیگر قصد دارد با صرف نظر کردن از رسیدن به بنادر دریایی اسرائیل، محمولههای این رژیم را در بندر پیرائوس یونان تخلیه کرده یا از آنجا کالاهای اسرائیل را بار بزند.
کشتیهای کانتینری حاوی کالا به مقصد اسرائیل در بندر پیرائوس بار خود را تخلیه میکنند تا با کشتیهای سایر شرکتهای فعال در بنادر اسرائیل بارگیری شوند که این امر، زمان لازم برای رسیدن کالا از چین و آسیا به اسرائیل را افزایش میدهد.
کالکالیست نوشت با وجود اینکه مقامات ارشد در صنعت کشتیرانی اسرائیل مراقب هستند به طور علنی درباره این اقدام کاسکو اظهار نظری نکنند، اما طی هفتههای گذشته با اجتناب این شرکت کشتیرانی از بارگیری کالاهای به مقصد اسرائیل، تا حدی قضیه روشن شده بود.
موضع ضدجنگ چین بر روابط اقتصادی با تلآویو اثر گذاشته است
این روزنامه با اشاره به احتمال تاثیرگذاری مسائل سیاسی بر توقف فعالیت شرکت کاسکو در اسرائیل آورده است: روابط سیاسی بین اسرائیل و چین از زمان جنگ غزه پیچیده شده و چینیها اسرائیل را به دلیل وضعیت غزه تحت انتقاد شدید گرفتند و در شورای امنیت با موضع گیریهای خود علیه اسرائیل پیش نویس محکومیت حماس را لغو کرد.
کالکالیست افزود: مقامات در صنعت کشتیرانی اسرائیل میگویند با توجه به اینکه از زمان شروع جنگ تاکنون هیچ کشتی چینی در منطقه باب المندب هدف حملات یمنیها قرار نگرفته به نظر میرسد شرکتهای کشتی چینی از نوعی مصونیت در برابر حملات آنها برخوردارند، پس دلیل توقف فعالیت شرکت چینی چیزی جز همین مسائل سیاسی مذکور نیست. چین به ایران بهای بیشتری میدهد این مسئولان صهیونیست میگویند شرکتهای چینی که در سالهای اخیر در ایجاد و بهره برداری از زیرساختهای اساسی اسرائیل سهیم بودهاند، وقتی وضعیتی اضطراری پیش میآمد ایران را به جای اسرائیل انتخاب میکردند.
منابع دیگر در صنعت کشتیرانی رژیم صهیونیستی تصمیم کاسکو را ناشی از احساس خطر چینیها نسبت به امنیت کشتیهای خود در اسرائیل در سایه جنگ و تشدید تنش میان اسرائیل و حزب الله لبنان دانستند.
اسرائیل مقصد کم اهمیت کشتیرانی کاسکو است
کالکالیست با اذعان به اینکه اسرائیل مقصد کوچک و کم اهمیتی برای این غول کشتیرانی چینی محسوب میشود، گفت: حجم کانتینرهای تخلیه شده کاسکو در اسکله های اسرائیل حدود پنج درصد از کل کانتینرهای تخلیه شده در آنجا تخمین زده میشود و این شرکت صادرات کالا از چین به اسرائیل را هفته ای یک بار انجام میدهد و مابقی از طریق شرکت باربری چینی زیم انجام میشود.
یک مقام ارشد صنعت رژیم صهیونیستی نیز اقدام شرکت کاسکو در توقف فعالیت خود در سرزمینهای اشغالی را به دلیل مجموعه متنوعی از تهدیدها از جمله احتمال حمله هوایی، طبیعی خواند و گفت: گرانی بیمه نامههای شرکتها و افزایش دستمزدهای خدمه کشتیها تا سه برابراز عوامل دخیل در این تصمیم گیری است.
کالکالیست در پایان آورده است: دراین اقدام کاسکو میتواند زنجیره تامین اسرائیل را پیچیده کند و برشرکت کشتیرانی زیم اسرائیل نیز تاثیر بگذارد، زیرا صادر کنندگان و وارد کنندگانی که تاکنون از خدمات حمل و نقل دریایی کانتینری کاسکو استفاده میکردند حالا به زیم رجوع خواهند کرد. (زیم نخستین شرکت کشتیرانی بود که به دنبال حمله نیروهای یمنی به کشتیهای عازم سرزمین های اشغالی حرکت کشتی های خود را از دریای سرخ تغییر داد که در نتیجه آن کرایه حمل کالا را تا بیش از 200 درصد افزایش داد).
پایان پیام /