وضعیت اینروزهای تئاتر کشور از زبان رضا فیاضی + فیلم
رضا فیاضی بازیگر برجسته و نامآشنای کشورمان درباره وضعیت اینروزهای تئاتر گفت: حال تئاتر کشور خوب نیست.
به گزارش خبرنگار تسنیم از مریوان، رضا فیاضی؛ بازیگر، نویسنده، صداپیشه و کارگردان تئاتر، تلویزیون و سینما، متولد 15 مرداد 1332 و فارغالتحصیل دانشکده هنرهای زیبای تهران است. این هنرمند در تولید آثار تصویری و نمایشی زیادی با محوریت کودکان و نوجوانان، نقش داشته است. نگارش آثاری چون «هادی و هدی»، «لولوی آوازخوان»، «زاغچه کنجکاو» و «عصای کارگشا» بخشی از این فعالیتها به شمار میآید.
برگزاری شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی که از 25 تا 29 مهرماه 1402 در شهر مریوان برپا شد، بهانهای شد تا با این هنرمند که در چندین نمایش حضور داشت، به گفتوگو بپردازیم.
رضا فیاضی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مریوان در پاسخ به این سئوال که وضعیت فعلی تئاتر کشور را چگونه ارزیابی میکنید؟ گفت: متأسفانه وضعیت فعلی تئاتر کشور بسیار خوب نیست چراکه گروه تئاتری منسجم نداریم و زمینه برای اجرای کارهای درست و مناسب فراهم نیست.
وی با ابراز تأسف از اینکه در حوزه تئاتر در کشور بسیار ضعیف هستیم، گفت: بسیاری از کارگردانان بنام کار نمیکنند؛ باید جوانان پای کار بیایند اما اساتید هم باید کنار آنها باشد. به عنوان نمونه در حوزه کودک و نوجوان که جزو تخصص بنده است، چند نفر از قدیمیها و برجستهها اکنون حضور دارند؟
این استاد پیشکسوت عرصه تئاتر جالی خالی بازیگران برجسته را ناشی از هزینههای بالا دانست و تصریح کرد: باید به فعالان این عرصه کمک هزینه بدهند اما آیا میدهند؟ نمیدهند. ما امکان رقابت جهانی داریم چراکه کارگردانان بسیار قوی در این حوزه در کشور حضور داشته اما به خاطر همین مشکلات، بچههای باسلیقه ما کار نمیکنند.
وی تصریح کرد: سئوال اینجاست بچههای با سلیقه و با قدرت که میتوانند در جشنوارهها شرکت و تئاتر اجرا کنند، کجا هستند؟! چند تا تئاتر بسیار خوب که اجرا شده باشد، میتوانیم نام ببریم؟ متأسفانه خیلی وقت است که چنین تئاترهایی نداریم.
فیاضی در پاسخ به این سؤال که چه پیشنهادی برای اینکه تئاتر به روزهای خوب و درخشان خود برگردد، دارید؟ عنوان کرد: دعوت از کارشناسان و کاگردانان بنام در شهرستانها و فرصت دادن به اینها، برای اینکه بتوانند فعالیت کنند. بزرگان زیادی از جمله دکتر علی رفیعی، غریبپور، مرضیه برومند و بهروز شاهمرادی که در این عرصه و کار کودک تخصص دارند، سالهاست از آنان خبری نیست.
این نویسنده و کارگردان تئاتر کشور اذعان داشت: باید برای بازگشتن روزهای خوب تئاتر بودجه گذاشته شود یا اینکه به اجبار بسیاری از خودمان سرمایه بگذاریم. بنده به عنوان نویسنده و کارگردان، تهیهکننده کارم هم هستم، چراکه تئاتر همچون سینما تهیهکننده ندارد.
به گزارش تسنیم؛ رضا فیاضی هم مثل بسیاری از بازیگران کاربلد دیگر، کارنامه خاطرانگیزی از خود به جای گذاشته است با سریالهایی مثل "هتل"، "رانتخوار کوچک"، "روزگار قریب"، "نوشدارو"، "بچههای نسبتاً بد" و در سینما "روسری آبی"، "روز واقعه"،"گزارش مریم"، "خنده در باران"، "یوسف هور" و "کار کثیف".
او که علاوه بر کارگردانی و بازیگری، شعر میسراید، داستان مینویسد و خاطراتش را می گوید؛ از جمله تألیفاتش میتوان به "ت مثل تئاتر"، "بانوی نیلوفر"، "بازیگر" و "قصههای آسیهآباد" اشاره کرد.