وظیفه ما عرضه گفتمان دفاع مقدس به جامعه است
جانشین بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس، با اشاره به نقش اثرگذار رزمندگان گیلان در دوران دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: امروز وظیفه داریم گنجینه دفاع مقدس را استخراج و گفتمان دفاع مقدس را به جامعه عرضه کنیم تا جوانان و نوجوانان این گفتمان فرهنگی را در زندگی خود به کار گیرند.
امیر سرتیپ نبی سهرابی در آیین تکریم و معارفه مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان که در استانداری برگزار شد، با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی روابط سیاسی حاکم بر جهان و بین ابرقدرتهای شرق و غرب را بر هم زد، اظهار کرد: تا قبل از پیروزی انقلاب هر تحول و انقلابی در دنیا زمینهها چپ و کمونیستی داشت و از کشورهای سوسیالیستی سرچشمه میگرفت و اسلام تا آن زمان منشا هیپ انقلابی نشده بود.
وی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) را یک انقلاب بیبدیل در دنیا دانست که بدون اعتنا به دو ابرقدرت شرق و غرب به پیروزی رسید و تصریح کرد: انقلاب اسلامی تنها انقلابی در دنیاست که هر دو ابرقدرت شرق و غرب با آن دشمنی داشتند و برای از بین بردن آنمتحد شدند.
جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، با بیان اینکه انقلاب اسلامی به دنبال حفظ استقلال و تمامیت ارضی خود بود، افزود: ابرقدرتها همه کشورهای دنیا را علیه جمهوری اسلامی ایران تحریک کردند و یک فرد جانی به نام صدام را به جنگ با ملت واداشتند، اما با فرماندهی داهیانه معمار کبیر انقلاب و جانفشانی مردم پیروز میدان شدیم.
سهرابی، اتحاد و انسجام و همدلی مردم پشت سر امام را رمز پیروزی در دفاع مقدس دانست و اضافه کرد: همه اقشار مردم به کمک نیروهای مسلح آمدند و اجازه ندادند حتی یک وجب از خاک کشور به دست دشمن بیفتد.
وی با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری درباره گنجینه دفاع مقدس، گفت: طبق فرموده رهبر انقلاب تا 200 سال آینده هم میتوانیم از دستاوردهای معنوی دفاع مقدس بهرهبرداری کنیم؛ این در حالی است که ملت ایران قبل از پیروزی انقلاب شکستهای زیادی را متحمل شده و بخشهایی از خاک کشور را از دست داده بود، اما در دوران دفاع مقدس پیروزیهای شگرفی را به دست آوردیم.
جانشین بنیاد حفظ آثار، ماموریت اصلی این نهاد را انتقال پیام دفاع مقدس به نسلهای حاضر و آینده کشور دانست و متذکر شد: باید به یادگاران دفاع مقدس که همانا شهدا و جانبازان و آزادگان و ایثارگران و خانوادههای معظم شاهد و ایثارگر است بپردازیم تا گفتمان دفاع مقدس در جامعه نهادینه شود.
وی با اشاره به نقش اثرگذار رزمندگان گیلان در دوران دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: امروز وظیفه داریم گنجینه دفاع مقدس را استخراج و گفتمان دفاع مقدس را به جامعه عرضه کنیم تا جوانان و نوجوانان این گفتمان فرهنگی را در زندگی خود به کار گیرند.
سهرابی، با تاکید بر لزوم احداث مراکز فرهنگی و باغموزه دفاع مقدس، عنوان کرد: نسل جوان و نوجوانان وقتی با قهرمانان واقعی خود آشنا میشوند احساس غرور میکنند و پیروزیهای آنان را ادامه میدهند.
جانشین بنیاد حفظ آثار، با اشاره به پیشرفت 80 درصدی مرکز اسناد و کتابخانه دفاع مقدس استان گیلان، خواستار توجه ویژه استاندار جهت بهرهبرداری از موزه دفاع مقدس شد و گفت: آشنایی نسلهای آینده با دفاع مقدس برای کشور بازدارندگی واقعی ایجاد میکند.
مردمسالاری دینی از برکات امام راحل است
اسدالله عباسی، استاندار گیلان نیز، با بیان اینکه در برابر عظمت و مقام والای شهیدان عزیز و یادگاران هشت سال دفاع مقدس حق مطلب باید به درستی و شایستگی ادا شود، اظهار کرد: باید با همت همه دستگاههای دست اندرکار، عملیات اجرایی و راهاندازی موزه دفاع مقدس در این استان که نقش بسزایی را در انتقال معارف دفاع مقد دارد، سرعت بگیرد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی بر مبنای اسلام ناب محمدی (ص) و مردمسالاری دینی مردم را همیشه پایدار و مقاوم نگه داشته است، متذکر شد: حضرت امام خمینی (ره) از سلاله پاک رسول خدا، با همان نورانیت و صلابت پیامبر عظیمالشان اسلام (ص)، مایه عزت و برکت ایران اسلامی در همه زمانها شده است.
استاندار گیلان، تجربه عینی وحدت کلمه و مردمسالاری دینی به معنای واقعی را از برکات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی برشمرد و تصریح کرد: طی چهار دههای که از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران میگذرد، دشمنان قسم خورده به طرق مختلف قصد ضربه زدن به آرمانهای نظام اسلامی را داشتهاند، اما به لطف و مدد الهی و با پایداری، بصیرت و ولایتمداری مردم انقلابی تحت منویات مقام معظم رهبری هیچ گاه دشمنان به مقاصد شوم خود دست نیافتهاند.
با فرهنگ دفاع مقدس هیچ مشکلی غیر قابل حل نیست
سردار محمد عبداللهپور، فرمانده سپاه قدس گیلان نیز، مقوله دفاع مقدس را در انقلاب اسلامی بسیار مهم دانست و اظهار کرد: اگر از فرهنگ دفاع مقدس به درستی بهره بگیریم، هیچ مشکلی غیر قابل حل نخواهد بود.
وی هشت سال دفاع مقدس را بزرگترین و سختترین جنگ سده اخیر دانست که با پیروزی ملت ایران همراه بود و عنوان کرد: با ایثار و فداکاری و از خود گذشتگی شهدا و رزمندگان توانستیم اهداف انقلاب را پیش ببریم و یک وجب از خاک کشور را به بیگانه ندهیم.
فرمانده سپاه قدس گیلان، با بیان اینکه ملت ایران در دفاع مقدس در اوج مظلومیت روی پای خودشان ایستادند و ابهت دشمنان را شکستند، اضافه کرد: بیش از 40 سال است که با تحریمها دشمن مواجه هستیم، اما یکی از برکات جنگ و تحریم تربیت مدیران جهادی است که آماده خدمت به مردم و کشور و نظام هستند.
حسین مصطفیپور، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان و مدیرکل سابق حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان نیز، با اشاره به تخصیص اعتبارات مناسب جهت بهرعبرداری کامل از موزه دفاع مقدس استان تا سه سال آینده، اظهار کرد: ساخت موزه دفاع مقدس مطالبه اصلی خانوادههای شاهد و ایثارگر استان است.
وی با اشاره به تدوین دانشنامه و دایرهالمعارف بزرگ دفاع مقدس استان گیلان، یادآور شد: این دو پروژه مهم در حال نهایی شدن هستند.
سرهنگ حسن حبیبی، مدیرکل جدید حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان نیز، خودباوری، خوداتکایی، اعتماد به نفس، اقتدار، بازدارندگی و... را از مهمترین دستاوردهای فرهنگی دفاع مقدس دانست و بیان کرد: برای اینکه ایران قوی داشته باشیم راهی جز نشر فرهنگ و معارف و ارزشهای دفاع مقدس وجود ندارد.
وی با تاکید بر لزوم بهرهگیری از زبان هنر برای انتقال معارف دفاع مقدس به نسل جوان، خاطرنشان کرد: تکریم و تجلیل از پیشکسوتان عرصه ایثار و جهاد و شهادت یکی از اولویتهای ادارهکل حفظ آثار خواهد بود، زیرا امنیت و آرامش و عزت و اقتدار امروز کشور را مدیون آنان هستیم.
مدیرکل حفظ آثار گیلان، تبیین ارزشها و معارف دفاع مقدس را نوعی مقابله با شبههافکنی دشمنان دانست و گفت: گیلان در هشت سال دفاع مقدس هشت هزار شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده که نشاندهنده دلدادگی مردم این دیار به انقلاب و نظام اسلامی است.
حبیبی، حضور حاج قاسم سلیمانی در جبهه مقاومت را عینیسازی قهرمانان دفاع مقدس دانست و متذکر شد: دفاع مقدس فقط متعلق به نیروهای مسلح نیست و همه دستگاههای باید سهم خودشان را در نشر معارف دفاع مقدس ادا کنند.
به گزارش ایسنا، در این مراسم با تقدیر از زحمات حسین مصطفیپور، سرهنگ پاسدار حسن حبیبی به عنوان مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان معارفه شد.
انتهای پیام