پنج‌شنبه 8 آذر 1403

وقتی حنای دولت در تکمیل چهارخطه بروجن - شهرکرد رنگ ندارد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
وقتی حنای دولت در تکمیل چهارخطه بروجن - شهرکرد رنگ ندارد

کم‌توجهی بخش دولتی و حق‌خواهی مالکین فرادنبه‌ای نسبت به یکی از شریانی‌ترین محورهای مواصلاتی کشور با میانگین تردد روزانه 30 هزار دستگاه خودروی سبک و سنگین، معامله باخت باختی است که این روزها جان هزاران رهگذر را در محور بروجن شهرکرد تهدید می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز، محور مواصلاتی شهرکرد به بروجن و لردگان به طول 167 کیلومتر از محورهای پرتردد استان چهارمحال و بختیاری بوده که بخش قابل توجهی از حمل بار و مسافر جنوب به فلات مرکزی کشور از این مسیر درحال انجام است.

11/2 کیلومتر از مسیر 62 کیلومتری شهر بروجن تا شهرکرد مرکز چهارمحال بختیاری، به صورت جاده دوطرفه باقی مانده که بنابر اعلام منابع رسمی، بیشترین آمار تصادف و سوانح جاده ای منجر به فوت و یا جرح در همین قطعه به قوع پیوسته است. از قرار معلوم بخشی از مسیر موجود با رضایت و نگاه مثبت کشاورزان فرادنبه و سفیددشتی رفع معارض شده و تنها 3200 متر از زمین های حریم راه حد فاصل شهرهای فرادنبه و سفیدشت مورد منازعه با 3 مالکی است که نه اعتقادی به کار کارشناسی دارند و نه به پیمانکار اجازه عملیات راهسازی می دهند. بند اول صورتجلسه مورخ 6 آبان 98 که در محل فرمانداری بروجن به امضا فرماندار، نماینده مجلس شورای اسلامی، مدیرکل ساخت و توسعه راه های مطقه غرب و مرکز ایران، نماینده شرکت ساخت و توسعه راه های کشور، کشاورزان و... رسیده، موافقت نامه ای است که طی آن و براساس قیمت گذاری کارشناسی به پیمانکار اجازه کار عملیاتی داده شده اما با گذشت 2 ماه همچنان خبر از ممانعت با فعالیت ماشین آلات راهسازی به گوش می رسد.

صرفنظر از کم توجهی بخش دولتی و حق خواهی مالکین فرادنبه ای نسبت به یکی از شریانی ترین محورهای مواصلاتی کشور با میانگین تردد روزانه 30 هزار دستگاه خودروی سبک و سنگین، این روزها چانه زنی و معامله باخت باخت وزارت راه و شهرسازی و مالکین حریم راه، بازی با جان رهگذرانی است که به صورت روزانه از این مسیر تردد می کنند. براساس ماده 9 لایحه قانونی نحوه خرید و تملک اراضی و املاک برای اجرای برنامه های عمومی، عمرانی و نظامی دولت، در صورتی که فوریت اجرای طرح به تشخیص وزیر دستگاه اجرایی ضرورت داشته باشه به نحوی که عدم تسریع در انجام طرح موجب ضرر و زیان جبران ناپذیری گردد، دستگاه اجرایی می تواند قبل از انجام معامله قطعی نسبت به تصرف و اجرای طرح اقدام نماید. (1358/11/17 شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران) حال سوال اینجاست! آیا وقوع حوادث و تصادفات متعدد جاده ای در محور شهرکرد به بروجن و جان باختن و مصدومیت تعداد زیادی از هموطنان، موجب ضرر و زیان جبران ناپذیر نگشته و فوریت اجرای این طرح را گوشزد ننموده تا بتواند دولتمردان را ملزم به اجرای مصوبه شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران کند؟ تنها 3 مالک مانع از انجام کار شده و سایر اراضی در اختیار پیمانکار قرار گرفته است نماینده کشاورزان فرادنبه ای در گفت و گو با خبرنگار جهانبین نیوز، با بیان اینکه هیچ کشاورزی مانع از فعالیت ماشین آلات راهسازی در محور بروجن به شهرکرد نشده، گفت: تنها 3 مالک و شرکا به نام های (ح. م م)، (الف. م م) و (م. ر) اعتراض داشته و مانع از انجام کار در زمین های خود شده اند.

علی اصغر نوروزی افزود: سایر مالکین و کشاورزان حریم راه یا با قیمت کارشناسی از قرار هرمترمربع 20 هزار تومان موافق هستند و یا خواستار کارشناسی مجدد بوده و این درحالی است که با رضایت آنها اراضی در اختیار پیمانکار قرار گرفته و اکنون به مرحله زیرسازی و آسفالت رسیده است. بهانه جویی و ناکارآمدی پیمانکار باعث عدم پیشرفت و تکمیل پروژه شده است فرماندار شهرستان بروجن در گفت و گو با خبرنگار جهانبین نیوز، گفت: 100 میلیارد ریال برای تملک اراضی محور شهرکرد به بروجن و لردگان اختصاص یافته و تکمیل چهارخطه نیازمند همکاری متقابل مالکین و کشاورزان با دستگاه اجرایی است. مسعود ملکی افزود: به رغم اعلام رضایت تعداد زیادی از مالکین با ادامه کار و انجام کارشناسی مجدد، بهانه جویی و ناکارآمدی پیمانکار باعث عدم پیشرفت و تکمیل پروژه شده است. وی با بیان اینکه تا پرداخت حق و حقوق کشاورزان جاده ای افتتاح نخواهد شد، اضافه کرد: پیگیری فرآیند قانونی رفع معارض به معنای تعطیلی کار نیست و با هرگونه هنجارشکنی و ممانعت از اجرای پروژه برابر با قانون برخورد خواهد شد. ظرف یک هفته آینده نسبت به اعمال ماده 9 تصمیم گیری نهایی خواهد شد مشاور شرکت ساخت و توسعه راه های کشور نیز در گفت و گو با خبرنگار جهانبین نیوز، با بیان اینکه عدم آزادسازی مسیر و زیاده خواهی برخی مالکین مشکل اصلی در احداث جاده می باشد، گفت: هرجایی که شرایط کار برای پیمانکار فراهم بوده، نسبت به اجرای زیرسازی، احداث پل و آسفالت ریزی اقدام شده است. داراب اوستاخ افزود: قیمت کارشناسی اراضی موجود در حریم راه با وجود انصراف کارشناس کشاورزان و حضور 2 کارشناس رسمی به مالکین و کشاورزان ابلاغ و کارشناسی مجدد مستلزم گذشت 6 ماه از تاریخ کارشناسی اولیه است. وی در پاسخ به این پرسش که تکلیف ادامه مسیر و امنیت مسافرانی که از این مسیر تردد می کنند، چیست؟ اظهار داشت: ظرف هفته آینده و با حضور مدیرکل ارزیابی شرکت ساخت و توسعه راه های کشور نسبت به اعمال ماده 9 و اتمام پروژه تصمیم گیری نهایی خواهد شد.

به گزارش جهانبین نیوز، شهرستان بروجن با دارا بودن 183 کیلومتر راه اصلی و 208 کیلومتر راه بین شهری، یکی از شهرهای مهم کشور در ناوگان حمل و نقل عمومی بحساب می آید. جابجایی روزانه بیش از یک میلیون نفر مسافر و هزاران تن کالا از یک سو و استقرار در مسیر 3 استان بزرگ اصفهان، فارس و خوزستان از سوی دیگر، به قدری حائز اهمیت است که نسبت به تکیمل پروژه های چهارخطه در این شهرستان به منظور افزایش ایمنی و تردد حمل و نقل بیش از پیش اقدام گردد.

انتهای پیام /

وقتی حنای دولت در تکمیل چهارخطه بروجن - شهرکرد رنگ ندارد 2
وقتی حنای دولت در تکمیل چهارخطه بروجن - شهرکرد رنگ ندارد 3
وقتی حنای دولت در تکمیل چهارخطه بروجن - شهرکرد رنگ ندارد 4