شنبه 29 دی 1403

وقتی 70 درصد مردم یک شهر قربانی حمله شیمیایی عراق شدند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
وقتی 70 درصد مردم یک شهر قربانی حمله شیمیایی عراق شدند

به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، با وجود اینکه بیش از 100 سال از اولین باری که در جنگ‌ها از گازهای شیمیایی استفاده شد می‌گذرد، این گازها هنوز یکی از بی‌رحمانه‌ترین سلاح‌های نظامی هستند. این گازها اولین‌بار در آوریل سال 1915 میلادی توسط نیروهای آلمانی در بالیموف لهستان به کار گرفته شد. آلمانی‌ها در نبرد «ایپر» از گاز کلر به عنوان سلاح شیمیایی استفاده کردند. تا پایان جنگ، بیش از 124 هزار تن مواد شیمیایی از انواع گاز کلر و گاز خردل در جبهه‌ها توسط طرفین درگیر جنگ استفاده شد و این گازها باعث کشته شدن بیش از 100 هزار نفر و مجروحیت شیمیایی حدود یک میلیون نفر شدند.

جالب است که بدانید دومین جایی که در جهان قربانی بمب‌های شیمیایی شد، منطقه‌ای بین «هلاله» و «نی‌خزر» در 50 کیلومتری غرب ایلام بود. عراق این منطقه را 23 دی‌ماه 1359، وقتی حتی 4 ماه از آغاز یورش تحمیلی عراق به ایران نمی‌گذشت مورد حمله شیمیایی خود قرار داد. عراق که از همان اوایل حمله به ایران، برخلاف انتظارش در برخی مناطق کشورمان شکست خورده بود و از رویارویی با رزمندگان ایرانی در نبرد ناتوان بود، برای جبران ناکامی خود اقدام به استفاده از سلاح‌های شیمیایی کرد.

این حملات که در جنگ 8 ساله عراق علیه ایران با وسایل و عوامل شیمیایی گوناگون نظیر بمب، موشک، راکت، توپخانه مین و... انجام می‌شد، برای ناتوان کردن یا از پا در آوردن نیروهای نظامی ایران به کار می‌رفت. اما ماجرا از جایی دردناک می‌شود که بدانیم تنها رزمنده‌ها نبودند که مورد حملات شیمیایی عراق قرار می‌گرفتند، بلکه رژیم بعث مناطق مختلف مسکونی را نیز بطور گسترده تحت آماج حملات شیمیایی خود قرار می‌داد.

پس از آن حملات شیمیایی پی در پی در مناطق مسکونی و نظامی مختلف صورت می‌گرفت که گسترده‌ترین آن ساعت 4 عصر 7 تیرماه 1366 در شهر سردشت استان آذربایجان غربی اتفاق افتاد. این شهر 12 هزار نفر جمعیت داشت که در این حمله بیش از 8 هزار نفر از آن‌ها که شامل زن، مرد، پیر و جوان بودند دچار مجروحیت شیمیایی شدند. حدود هزار و 500 نفر از آن‌ها در بیمارستان بستری شدند و 110 نفر نیز به شهادت رسیدند.

در طول 8 سال دفاع مقدس بر اساس آماری که عراق منتشر کرده، 242 حمله شیمیایی به مناطق مختلف کشورمان انجام داده است، متأسفانه حملات شیمیایی عراق باعث و بانی مجروحیت بیش از 100 هزار نفر از مردم کشورمان شده است.

البته طبق آمار «یسپری»، رئیس سازمان بین‌المللی استکهلم، جنگ عراق علیه ایران 45 هزار مصدوم و 5 هزار شهید شیمیایی بر جای گذاشته است. همچنین به تأیید دبیر کل سازمان منع سلاح‌های شیمیایی، در ایران هنوز 30 هزار نفر از مجروحیت ناشی از حمله‌های شیمیایی عراق رنج می‌برند. بنابراین جمهوری اسلامی ایران اگرچه اولین قربانی سلاح‌های شیمیایی در جهان نیست، اما یکی از بزرگ‌ترین‌های آن در مناطق مسکونی و غیر نظامی کشورمان رخ داده است.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

پیغام فتح

سلاح شیمیایی سردشت جنگ تحمیلی هفته دفاع مقدس دفاع مقدس حمله شیمیایی صدام حسین این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
وقتی 70 درصد مردم یک شهر قربانی حمله شیمیایی عراق شدند 2
وقتی 70 درصد مردم یک شهر قربانی حمله شیمیایی عراق شدند 3
وقتی 70 درصد مردم یک شهر قربانی حمله شیمیایی عراق شدند 4