پایان ماه رمضان به معنای پایان بندگی نیست
کارشناس مذهبی گفت: ماه مبارک رمضان، فرصتی گران بها برای بندگی است، اما پایان آن به معنای پایان تمام موقعیتها برای طی کردن درجات معنوی نیست.
حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، ماه رمضان تمام شد، خیلیها پس از پایان ماه رمضان، حس و حال معنوی خود را از دست میدهند به این معنا که تصور میکنند، فرصت بندگی به پایان رسیده و نمیشود مثل گذشته به خدا نزدیک شد.
حجت الاسلام و المسلمین علی سرلک استاد دانشگاه و کارشناس مسائل دینی درباره حفظ فرصتهای بندگی پس از ماه مبارک رمضان به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بی شک ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای بندگی است. این ماه خصوصیات تکوینی و ذاتی بسیار بالایی دارد. بیهوده نیست که پیامبر اکرم (ص) میفرمایند، در ماه رمضان نفسها تسبیح و خواب عبادت است، سخن بزرگان دینی ما نشان میدهد که شرایط ماه رمضان شرایط متفاوت و ویژهای است.
بیشتر بخوانید: عید فطر برای همه عید نیست
این کارشناس مذهبی ادامه داد: این ظرف زمانی، یعنی ماه مبارک رمضان، ویژگیهای خاصی در خود دارد؛ به همین دلیل شب قدر که از هزار ماه بالاتر است، در این ماه قرار گرفته؛ نکتهای که باید به آن توجه کنیم، این است که انسان موجودی بی نهایت و بسیار قدرتمند است؛ قطعا عظمت انسان از عظمت ماههای ارزندهای چون، رجب، شعبان و رمضان، بالاتر است. این که در روایت داریم، آبروی مومن از کعبه بالاتر است، نشان از عظمت انسان دارد. همه ماههای بزرگ الهی برای تربیت انسان است. یعنی انسان بسیار مهم است که این ماهها برای او آفرید شده اند. ماه رمضان و حال و هوای ویژه آن با تقوایی که ریشه در این ماه دارد، میتواند ادامه داشته باشد. انسان باید مسیر خودش را در ادامه ماههای سال حفظ کند.
حجت الاسلام سرلک افزود: ماههای دیگر سال، فرصتی هستند که انسان بر اساس ماه رمضان زیست کند. بله، روزه در ماه رمضان واجب است و خاصیتهای تکوینی ماه خدا در دیگر ایام سال، به این شکل در اختیار انسان نیست؛ به همین دلیل امام سجاد (ع) در دعای صحیفه سجادیه برای پایان مهمانی خدا بی تابی میکنند، اما این بی تابی ها، به معنای تمام شدن فرصتهای گرانقدر بندگی در ماههای دیگر سال نیست. صریحا در دعای عرفه ذکر شده است، کسانی که از رمضان جا مانده اند، میتوانند در این روز جبران کنند. فراموش نکنیم، هر روزی که انسان به مقام استغفار برسد، به حقیقت ماه رمضان نزدیک شده است.
این استاد دانشگاه درباره بهره جستن از ماه رمضان برای دیگر ماههای سال گفت: در آیه 41 سوره احزاب آمده است، یا أیها الذین آمنوا اذکروا الله ذکرا کثیرا؛ یاد خدا و اینکه انسان مسیر زندگیش را بر اساس خدا تنظیم کند، باعث میشود که حال ماه رمضان در دیگر ایام سال نیز تجربه شود. تقوا عبارت است از حس و حال و چارچوبی که در ماه رمضان به دست میآید و به حقایق نورانی تبدیل میشود که در طول سال، تجربه میشوند.
انتهای پیام /