شنبه 29 دی 1403

پایان هفته به کدام گالری‌ها برویم؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
پایان هفته به کدام گالری‌ها برویم؟

ایرنا نوشت: نمایشگاه‌هایی همچون «برای زندگی»، «وضعیت انسان» و «نتی به نام سکوت» در گالری‌ها و نگارخانه‌های مراکز فرهنگی هنری پایتخت میزبان علاقه‌مندان به هنرهای تجسمی است.

نمایشگاه بخش «تجسم هنر» پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در استان تهران موسوم به «ایرانِ عزیزِ ما» با نمایشگاه‌گردانی نصیر بشیری دوم اسفند به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در موزه هنرهای معاصر فلسطین افتتاح شد و تا دهم اسفند همه روزه به جز روزهای پنجشنبه و ایام تعطیل از ساعت 10 تا 18 در این موزه به نشانی میدان فلسطین، خیابان طالقانی، خیابان برادران شهیدمظفر، نرسیده به تقاطع بزرگمهر، شماره 74 برپاست.

در این نمایشگاه که به همت مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، حوزه هنری انقلاب اسلامی و موزه هنرهای معاصر فلسطین برپا شده، آثار منتخب هنرمندان شناخته‌شده نسل‌های مختلف در رشته‌های پوستر، تصویرگری و کارتون و کاریکاتور به نمایش درآمده است. نمایشگاه «ایرانِ عزیزِ ما»، دربرگیرنده آثاری است که همگی حول مضامینی همچون ایران، انقلاب اسلامی، رشد و پیشرفت خلق شده‌اند.

همچنین نمایشگاه‌هایی همچون «برای زندگی»، «وضعیت انسان»، «نتی به نام سکوت»، «مشاهده و دریافت: جایی برای ما» روزهای پیش رو در گالری‌ها و نگارخانه‌های پایتخت میزبان علاقه‌مندان به هنرهای تجسمی هستند. بعضی از گالری‌ها و نگارخانه‌ها همچنان میزبان نمایشگاه‌هایی از ماه گذشته هستند و فرصت دیدن آثار آنها مهیاست.

«برای زندگی»

نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «برای زندگی» با نمایش آثار 44 هنرمند در حوزه‌های نقاشی، طراحی، مجسمه و عکس پنجم اسفند در گالری پروژه‌های آران به نشانی خیابان حافظ، خیابان نوفل لوشاتو، کوچه لولاگر، پلاک پنج افتتاح می‌شود و تا 26 اسفند همه روزه به جز روزهای شنبه و یکشنبه از ساعت 13 تا 18 در این گالری میزبان علاقه‌مندان است.

در بخشی از بیانیه این نمایشگاه به قلم نازیلا نوع بشری آمده است: «با خلاقیت‌های هنری است که ایران سرشت واقعی‌اش را آشکار می‌کند و بسیاری معتقدند این گرانبهاترین میراث اوست. فرهنگ ایرانی تلاطم های بسیاری را در تاریخ تحمل کرده است، ولی هیچ شوک تاریخی نتوانسته این زنجیر را بشکند. وقفه‌هایی وجود داشته اما همیشه خلاقیت راهی به جلو باز کرده و حتی ایده‌ها، سبک‌ها و تکنیک‌هایی که به شدت تحمیل شدند پذیرفته شده و در عمل در فرهنگ ما ادغام شده‌اند. روحیه ایرانی سرسخت است و تاریخ هزاران ساله ما به ما یاد می دهد که امیدوار و پایدار بمانیم.»

«وضعیت انسان»

نمایشگاه نقاشی‌های علیرضا میرزارضایی با عنوان «وضعیت انسان» پنجم تا 16 اسفند همه روزه از ساعت 10 تا 21، جمعه‌ها از ساعت 16 تا 22 در گالری ثالث به نشانی خیابان کریمخان‌زند، بین ایرانشهر و ماهشهر، 9شماره 148 برپاست. ساعت بازدید روز اختتامیه 10 تا 18 است.

«نتی به نام سکوت»

نمایشگاه انفرادی حجم از آثار امیرشاهرخ فریوسفی با نام «نتی به نام سکوت» 28 بهمن تا 24 اسفند همه روزه به جز شنبه‌ها از ساعت 13 تا 20 در نگارخانه نگر به نشانی زیر پل کریمخان، بعد از تقاطع ایرانشهر، پلاک 154، زنگ دوم، طبقه اول برپاست.

در بیانیه این نمایشگاه به قلم سعید باباوند آمده است: «در فرهنگ دیرپای ایرانی، حروف - به خلاف فرهنگ‌های سامی که کلمات - آغازگر و نمودگاه هستی‌اند و موسیقی کشف راز هستی است. خط - مجسمه‌های شاهرخ فریوسفی از این دریچه راهش را به هست شدن آغاز می‌کند و تک تک حرف‌ها، جهان پرندگانی‌اش را می‌سازد. پرندگانی که ققنوس را به خاطر می‌آورند؛ از آهن و آتش زاده‌اند و از قفس بیرون آمده اما هنوز آوازشان را سر نداده‌اند. به خلاف آنکه رابطه «پرنده - قفس» همواره ارجاعی صوفیانه به ذهن می‌رساند، اما کار شاهرخ فریوسفی را اغلب بایست از دریچه‌ای اجتماعی دید. پرندگانی که در نمایشگاه قبلی او در قفس بودند، اکنون قفس‌هایشان را شکسته‌اند و سازی کرده‌اند که هنوز نوایی سرنینداخته اما سکوت آغاز موسیقی است، چنانکه حرف‌های صامت آغاز هستی. روزی که دور نیست، مرغانِ حروفِ شاهرخ فریوسفی از دل سکوتشان موسیقی رازگشای هستی و زیست را سر خواهند انداخت.»

«مشاهده و دریافت: جایی برای ما»

نمایشگاه گروهی «مشاهده و دریافت» عنوان مجموعه نمایشگاه سالانه گالری باوان است که فارغ از موضوع، نمایه‌ای از تفکر و خط سیر گالری و فرصتی جهت ایجاد گفتمان میان هنرمندان است. در این مجموعه نمایشگاه‌ها مخاطب با طیف متنوعی از رویکردهای هنرمندان در قبال زیبایی‌شناسی و تکنیک روبه‌رو می‌شود.

در ادامه دومین دوره این مجموعه که «مشاهده و دریافت: جایی برای ما» نام دارد؛ آثاری از سمانه ابری، مریم امیرواقفی، مهرداد جعفری، صنم سایه‌افکن، بهزاد شهروان، کیمن مه‌آبادی و آدنا میرزاخانیان از سوم تا 22 اسفند یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت 11 تا 19 در این گالری به نشانی خیابان مطهری، خیابان لارستان، خیابان عبده، شماره هفت به نمایش درآمده است.

هر یک از هنرمندان این نمایشگاه با نگاه منحصر به فرد خود سعی داشته‌اند در این برهه زمانی واکنشی به رویدادهای تاریخی و اجتماعی دوران حاضر داشته باشند.

«مَفصل» و «واج‌های شهر»

نمایش گروهی «مَفصل» با نمایش آثار هنرمندانی همچون مهدی شیری، آرمین ابراهیمی، سرمیناز بارسقیان، رئوف دشتی، ماهور طوسی و کیمیا میرزایی پنجم تا 22 اسفند به جز روزهای شنبه و یکشنبه از ساعت 12 تا 20 در گالری اُ به نشانی خیابان سنایی، خیابان شاهین (خدری)، پلاک 18 برگزار می‌شود.

همچنین نمایشگاه «واج‌های شهر» با آثاری از ندا مرادی، 28 بهمن تا 22 اسفند در این گالری برپاست.

در بخشی از بیانیه این نمایشگاه به قلم وحید حکیم آمده است: «گالری اُ نمایشی از آثار اخیر ندا مرادی (م. 1363 تهران) را با عنوان «واج‌های شهر» برگزار می‌کند. به نظر نمی‌آید نیت آفرینش تصاویر پیش‌رو، به معنای متداول آن، بازنماییِ محیطی شهری باشد، نه حتی نشان دادن بُعد و هندسه یک شهر، هر چه باشد، هنرمند مولفه‌هایی چنین را دستمایه کار خود قرار می‌دهد تا از رهگذر آنها، از چشم خود، الگوی مکان زندگی‌اش را ترسیم کند، چه بسا بشناسد؛ الگویی که می‌توان آن را، در چند کلمه، شیوه بودن و زیستن در پاره‌ای از مکان نامید.

در نمایش این الگو، با رنگ‌هایی نه شفاف و نه چندان خاموش، با پوششی که جلا می‌زند اما گویی شفافیت را در دم نفی می‌کند، هنرمند گویی بر لحظات گریزپای بعد از ظهری رو به پایان درنگ می‌کند، بعد از ظهری که چه زمانی واقعی در زندگی زیسته ما باشد چه حالی از احوالات درون ما، گویی توامان حزن و دلگرمی را یکجا گرد می‌آورد.»

نمایشگاهی به مناسبت زن، در آینه هنر ایرانی

نمایشگاه موقت «آثار نقاشی عفت‌الملوک خواجه نوری و شوکت‌الملوک شقاقی» دو خواهر هنرمند و از معدود دانش‌آموختگان زن در مدرسه صنایع مستظرفه و پیشگام در نقاشی مکتب کمال‌الملک به مناسبت بزرگداشت زن، در آینه هنر ایرانی، از 29 بهمن تا 21 اسفند در تمامی ایام هفته به غیر از روزهای دوشنبه و ایام سوگواری از ساعت 9 تا 17 در باغ موزه نگارستان به نشانی میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار رفیع میزبان علاقه‌مندان است.

«وضعیت: در حالِ...»

نمایشگاه گروهی نقاشی «وضعیت: در حالِ...» با نمایش آثار ملاحت محب‌خواه، پرستو حقی، نیلوفر رضایی، پریسیما بهرامی گلشنی، پریا فرخی، مصطفی امامی، افرا فراهانک، شادی یوسفی، 28 بهمن تا نهم اسفند دوشنبه تا پنجشنبه از ساعت 12 تا 19 در گالری شریف به نشانی میدان قدس، خیابان شریعتی، کوچه ماهروزاد، پلاک 11 برپاست. گالری شریف شنبه‌ها تعطیل است و بازدید یکشنبه‌ها با قرار قبلی است.

در بیانیه نمایشگاه آمده است: «در شرایط شوک و ابهام زمان به گونه‌ای دیگر می‌گذرد. چنان سریع که موج‌های وحشت و اندوه پی در پی می‌ربایدمان و چنان کند که گویی هرگز چیزی به نقطه پایان نمی‌رسد. ذهن نقاش چگونه می‌خواهد لحظه‌ای را منجمد کند تا وضعیت در حال گذار را دریابد؟ ذهن نقاش چگونه شرایط مغشوش جدید را درمی‌یابد؟»

«گل‌های احزانِ بودلر»

نمایشگاه انفرادی نقاشی از آثار فرزاد امینی با عنوان «گل‌های احزان بودلر»، از 28 بهمن تا نهم اسفند از ساعت 16 تا 20 در گالری بینش به نشانی خیابان ولیعصر (عج)، پایین تر از پل پارک وی، کوچه خاکزاد، پلاک 22 دایر است.

در بیانیه این نمایشگاه به قلم عیسی جباری آمده است: «رنج، امری دیرین است که پایان ندارد. انباشت رنج در تاریخ و پوشاندن آن، زمان زیادی نیست که فروریخته است. در آثار فرزاد امینی، برهنه کردن ماهیت رنج، از طریق نمایش آن امکان می‌یابد. او با رنج می‌نشیند، گفت و گو می‌کند و ساحت خویش را می‌سازد.

حال این پرسش او از نقاشی است که رنج را چگونه نمایش دهد؟ در پاسخ به این سئوال، او تا لبه‌های انهدام تصویر، پیش می‌رود، فارغ از هر نوع ژست هنری استادانه! و با همین فرض است که در آثار او، رفتار از تصویر، پیشی می‌گیرد.»

«اقدامات دفتری»

نمایش گروهی کتاب، دفتر و پوستر با عنوان «اقدامات دفتری» با منتخبی از آرشیو کتاب‌ها، کتابکارها، دفتر طراحی و پوستر و نمایش آثار هنرمندانی همچون کوروش شیشه‌گران، رامتین زاد، نیما زارع نهندی، شقایق احمدیان، سعید غلامی، شهاب شاه‌علی، علی رادمند، شهرزاد جهان، عرفان صالحی، منا حسین‌زاده، پانیذ سهرابی، آتوسا رادمنش، ماسا رضا، موژان یعقوبی و شایان خسروی از 28 بهمن تا 26 اسفند به جز شنبه‌ها (جمعه از ساعت 16 تا 20 و روزهای عادی از ساعت 12 تا 19) در مجموعه معاصر سو به نشانی خیابان ویلا، خیابان سمیه، خیابان پورموسی، پلاک 30 دایر است.

«وصال» در نگارخانه آفرینش نقش

نمایشگاه نقاشی گروهی «وصال» به سرپرستی محمد مرادی چهارم اسفند ساعت 17 در نگارخانه آفرینش نقش اشراق به نشانی فلکه دوم تهرانپارس، انتهای خیابان جشنواره، خیابان جعفرپناه افتتاح می‌شود و تا نهم اسفند از ساعت 10 تا 18 برپاست.

این نمایشگاه با هدف کشف استعدادهای هنری و نوجوان و تشویق و ترغیب آنان به بهره‌مندی از ابزار هنر برای بیان احساسات درونی برپا و در آن 40 اثر به سبک رئال با تکنیک رنگ روغن محمد مرادی و هنرجویان وی به نمایش گذاشته شده است.

«آوای رنگ و نور» در نگارخانه فانوس

نمایشگاه گروهی نقاشی و طراحی هنرجویان هنرکده خورشید با عنوان «آوای رنگ و نور» با 30 اثر از 12 هنرمند اهل نسیم شهر در رده سنی نوجوان و جوان از 27 بهمن تا نهم اسفند همه روزه از ساعت 9 تا 16 در نگارخانه فانوس فرهنگسرای رازی به نشانی میدان قزوین، خیابان قزوین، خیابان شهید مرادی برپاست. آثار این نمایشگاه با شیوه‌های آبرنگ، رنگ روغن، سیاه قلم، پاستل با موضوع‌های واقع‌گرا، انسان، طبیعت و اشیای بی‌جان به نمایش گذاشته شده است.

«کلکسیونر مدرن» در آرتیبیشن

سیزدهمین دوره نمایشگاه کلکسیونر با نمایش آثاری از هنرمندان مدرن ایران از 26 بهمن تا ششم اسفند همه روزه از ساعت 11 تا 20 و روزهای تعطیل از ساعت 16 تا 21 در گالری آرتیبیشن به نشانی خیابان شریعتی، پایین‌تر از حسینیه ارشاد، خیابان گل‌نبی غربی، میدان احمدی روشن، خیابان ساسانی‌پور، کوچه قندی پلاک 6 برپاست.

در این نمایشگاه آثاری از گارنیک درهاکوپیان، محمد احصایی، نصرالله افجه‌ای، محمدعلی ترقی جاه، محمدعلی شیوایی، ناصر اویسی، منوچهر نیازی، احمد اسفندیاری، حسین محجوبی، مهدی سحابی، سیراک ملکونیان، صادق تبریزی، رضا درخشانی، پرویز کلانتری، علی گلستانه، آرمان یعقوب‌پور، مسعود عربشاهی، فرامرز پیلارام و پرویز تناولی به نمایش گذاشته شده است. این نمایشگاه به صورت مجازی نیز میزبان علاقه‌مندان است.

گالری آرتیبیشن نخستین بار نمایش آثار «کلکسیونر» را در سال 1397 با نگاه به اهمیت و اثرگذاری فرهنگ مجموعه‌داری و توجه به اقتصاد هنر راه‌اندازی کرد. این نمایشگاه هر بار با اتخاذ یک رویکرد متمایز از دوره قبلی برگزار شده است و این بار آثاری از هنرمندان شاخص معاصر ایران عرضه می‌شود.

همچنین نمایشگاه مجازی عکس‌های ساسان مؤیدی با عنوان «ماسوله» از 28 بهمن تا هفتم اسفند در گالری آرتیبیشن برپاست.

«موج» در گالری نیان

نمایشگاه گروهی طراحی و نقاشی با عنوان «موج» با نمایش آثار حامد نورایی، محدثه طاهری، مریم رضوی، سارا جولایی، سالومه سوزنچی، سروش زاهد، عباس بابایی و رضا بهرامی از 14 بهمن تا نهم اسفند (روزهای هفته از ساعت 14 تا 19 و روزهای تعطیل از ساعت 16 تا 20) در گالری نیان به نشانی میدان هفت تیر، خیابان مفتح جنوبی، کوچه تور، خیابان وفایی ورمزآبادی، بن بست ابهری، پلاک پنج برپاست. گالری شنبه‌ها تعطیل است.

در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «هر چه که بر دیوار باشد، دیگر همانند قبل خوانش نمی‌شود! هیچ چیز شبیه قبل نخواهد شد! و ما گویی زیر موجی سهمگین و نامرئی مدفون شده‌ایم.»

«امتداد» در یافته

نمایشگاه آثار کامران مهراد با عنوان «امتداد» در قالب «جریان یافته» از هفتم بهمن تا هفتم اسفند (روزهای عادی از ساعت 16 تا 20 و جمعه‌ها از ساعت 16 تا 21) در گالری یافته به نشانی دروس، خیابان یارمحمدی، بن‌بست طالقانی، پلاک هشت برپاست. گالری روزهای شنبه تعطیل است.

کامران مهراد دارای مدرک لیسانس طراحی صنعتی و مجسمه‌سازی است.

تهران 57 به روایت عکس‌های مرحوم قربان خلیلی

نمایشگاه عکس «آینه در آینه2» با آثار از زنده یاد قربان خلیلی با موضوع «تهران 57 و وقایع مربوط به انقلاب اسلامی» از 18 بهمن 1401 تا 20 فروردین 1402 در موزه هنرهای معاصر تهران به نشانی خیابان کارگر شمالی، جنب بوستان لاله دایر است.

آثار نمایشگاه عکس «آینه در آینه 2» سال 1383 توسط مجتبی کوچکی یافت شده و در همان سال در گالری خانه عکاسان ایران برای نخستین بار با عنوان «تپش سبز» به نمایش گذاشته شده و نسخه‌ای از آن به گنجینه خانه عکاسان ایران سپرده شده است.

اکنون پس از حدود 20 سال از معرفی این هنرمند، مجددا این آثار در موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش گذاشته شده است. در این رویداد هنری 48 اثر از آثار مرحوم خلیلی در اندازه‌های بزرگ در کنار یک نسخه از اصل آن به نمایش گذاشته شده است.

«مشق تولی» در موزه هنرهای دینی امام علی (ع)

موزه هنرهای دینی امام علی (ع) به مناسبت سالروز ولادت حضرت علی (ع)، نمایشگاه خوشنویسی «مشق تولی» آثار هنرمندان در وصف و مدح مولای متقیان را 16 بهمن 1401 برپا کرده و این نمایشگاه تا 31 فروردین 1402 از ساعت 9 تا 18 غیر از روزهای تعطیل در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) واقع در خیابان حضرت ولیعصر (عج)، بلوار اسفندیار، پلاک 35 دایر است.

مشق تولی مجموعه‌ای از آثار خوشنویسی منتخب گنجینه موزه با موضوع حضرت علی (ع) (القاب، صفات، احادیث و...) است. در این نمایشگاه 60 اثر از استادانی همچون غلامحسین امیرخانی، امیر احمد فلسفی، آیت الله سید مرتضی نجومی، جهانگیر نظام العلما، ابوالحسن محصص مستشاری، علی شیرازی، اباصلت صادقی، علی مقارن عسگری، احمد عبدالرضایی، حمید ساسانی، مهدی فلاح و جواد بختیاری به نمایش درآمده است.

57247

کد خبر 1734885
پایان هفته به کدام گالری‌ها برویم؟ 2
پایان هفته به کدام گالری‌ها برویم؟ 3
پایان هفته به کدام گالری‌ها برویم؟ 4
پایان هفته به کدام گالری‌ها برویم؟ 5
پایان هفته به کدام گالری‌ها برویم؟ 6
پایان هفته به کدام گالری‌ها برویم؟ 7