پایان پرونده شهید عجمیان؛ 9 ماه پس از شهادت
به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری فارس، دوازدهم آبان ماه 1401 بود که تعدادی از اغتشاشگران در اطراف آرامستان بهشت سکینه و کمالشهر کرج به بهانه شرکت در مراسم چهلم یکی از جانباختگان اغتشاشات با ایجاد ناآرامی و ریختن سنگ و چوب و نخالههای ساختمانی، اقدام به بستن آزاد راه کرج - قزوین و اختلال در عبور و مرور خودروها، تخریب اموال عمومی و خصوصی و ضرب و جرح مامورین کردند. در حوادث این روز، سیدروحالله عجمیان یکی از حافظان امنیت مظلومانه به شهادت رسید.
شهید سید روحالله عجمیان، متولد 20 بهمن سال 1374 در کوهدشت لرستان و از بسیجیان حوزه 417 شهدای کمالشهر کرج بود که سابقه عضویت 12 ساله در بسیج را داشت. وی در منطقه خرمدشت کرج در اثر جراحت شدید ناشی از حمله آشوبگران به وی با ضربات چاقو به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
نحوه شهادت مظلومانه عجمیان
یکی از دوستان شهید عجمیان در گفتوگو با خبرنگار فارس، درباره نحوه شهادت شهید گفت: اغتشاشگران روز گذشته شهید را محاصره کرده و با چاقو به وی حمله میکنند. آشوبگران پس از محاصره سید روح الله، با ضربه چاقو به کمر شهید او را به شهادت رساندند. وقتی به شهید عجمیان چاقو می زنند، چند نفر دیگر از اغتشاشگران نیز به سید روح الله حمله می کنند.
وی افزود: شهید عجمیان در بلوار بهشت سکینه کمالشهر کرج به دست این اشرار به شهادت رسید. هنگامی که اغتشاشگران وی را محاصره میکنند به جهتی حرکت میکند که حمله اشرار به سایر بسیجیان مدافعان امنیت را دفع کرده و فقط بتوانند به او حمله کنند.
دوست شهید گفت: پس از اینکه او به سوی اتوبان تهران کرج حرکت میکند، این اشرار وی را محاصره کرده و با ضربات چاقو به کمر شهید او را به شهادت میرسانند. رفتاری که اشرار با شهید عجمیان انجام دادند حتی توسط داعشیها هم انجام نمی شود.
محمد مهدی کرمی، یکی از عوامل شهادت عجمیان، 9 آذرماه سال گذشته در اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده این شهید گفت: شب یازدهم آبان ماه بود که یکی از دوستانم به من پیام داد و گفت فردا دوازدهم آبان روز چهلم حدیث نجفی است و ما هم برای ابراز همدردی در آن مراسم آماده میشویم لذا من هم قصد کردم که در این مراسم حاضر شوم. در روز 12 آبان نزدیک 11 صبح بود که به ترافیک اتوبان رسیدم. از ماشین پیاده شدم و با افراد حاضر در صحنه شعار دادم و به سمت مأمورین سنگ پرتاب کردم. در ادامه به سمت زیرگذر که رفتم مشاهده کردم که جمعی از افراد در آنجا تجمع کردهاند. لذا در ادامه من هم به این جمع پیوستم و شنیدم که فردی فریاد میزند بسیجی بسیجی. در ادامه دیدم که بسیجی روی زمین افتاده و دو الی سه نفر بالای سرش ایستادهاند و با سنگ و چوب به سر و صورتش ضربه میزنند.
وی تأکید کرد: 30 الی 40 نفر بالای سر بسیجی شهید تجمع کرده بودند و به آن ضربه میزدند. در محل صحنه حادثه شاهد این بودم که برخی افراد سلاح سرد اعم از چاقو و پنجهبوکس و سنگ دردست داشتند. افرادی که در آن صحنه حاضر بودند هرکاری میکردند.
متهم درباره صحنه واقعه توضیح داد و گفت: شهید عجمیان زیر سه دقیقه به شهادت رسید. من با دست چپم دستم را روی شانه شهید انداختم و با یک سنگ به سرش ضربه زدم. سنگ وقتی به سرش خورد خرد شد. بعد از اینکه سنگی به سر شهید زدم سه ضربه با مشت به سرش کوبیدم و دیدم که با چاقو و سنگ شهید را میزنند و در ادامه دیدم شهید روی زمین افتاده است.
وی افزود: همچنین در صحنه حادثه مشاهده کردم که فردی روی پهلو و شکم شهید عجمیان میپرید. من هم وقتی وضعیت خلوت شد یک ضربه به شهید زدم و فرد دیگری با چاقو به دنده چپ شهید ضربه وارد کرد. بعد سید محمد حسینی سه ضربه چاقو به ناحیه شکم و پهلوی شهید وارد کرد من ضربات چاقوی وی را با چشم خودم مشاهده کردم و من بعد از مشاهده این صحنه شهید را روی زمین کشیدم و بعد یک ضربه به سر و صورت شهید وارد کردم.
اگر فیلم و تصاویر این جنایت نبود، باورش سخت بود، مثال این جنایات را در روضههای کربلا و جنایتهای داعش شنیده بودیم. پیکر بیجان شهید عجمیان را آنقدر لگد زنند که در فیلمهای موجود از این جنایت، صدایی از بین خودشان فریاد میزند: «دیگه بسشه ولش کنید...»
او میدانست شهید میشود
به گفته پدر شهید عجمیان شهید عجمیان علاقه فراوانی به شهدای مدافع حرم بالاخص شهدای گمنام داشت. سه روز قبل شهادت با دوستان خود به زیارت امامزاده محمد و شهید مدافع حرم رفت. او زمان حضور کنار مقبره شهدا نمیگفت به مزار شهدا برویم، میگفت خدمت شهدا برسیم. یعنی آنان را زنده میپنداشت.
وی در ادامه بیان کرد: شهید میدانست به درجه شهادت نائل میشود، به دوستان خود گفته بود اگر من به شهادت رسیدم همین مکان مرا به خاک بسپارید. بعد شهادت هم با همکاری بنیاد شهید و سپاه به وصیت شهید عمل شد و در کنار شهیدان مدافع حرم به خاک سپرده شد. شهید در بسیج فعال بود، برای کشور و مردم خیلی ارزش قائل میشد، در حوادث همیشه نفر اول بود و حضور فعال داشت. روز شهادت هم به خاطر دفاع از ناموس و وطن به شهادت رسید.
قاتلان شهید عجمیان چه کسانی بودند؟
حسین فاضلی هریکندی، رئیس کل دادگستری استان البرز در رابطه با جزئیات رسیدگی مجدد به اتهام متهمان پرونده شهید عجمیان اظهار کرد: دادگاه 16 متهم پرونده شهادت شهید عجمیان در شعبه اول دادگاه انقلاب کرج برگزار و حکم صادر شد که دیوان عالی کشور احکام اعدام 2 نفر از متهمان به نامهای محمد حسینی و محمدمهدی کرمی را تایید و نسبت به بقیه متهمان پرونده را جهت رسیدگی و صدور حکم مجدد به همان شعبه اعاده کرد.
وی افزود: جلسات دادگاه برای 14 متهم با حضور متهمان و وکلای انتخابی آنها برگزار شد و بعد از رسیدگی و اعطای مهلت برای ارسال لوایح تکمیلی از سوی وکلا، در نهایت حکم پرونده صادر و ابلاغ شد. براساس حکم دادگاه، برای 11 متهم این پرونده حسب مورد 10،5،3، و 15 سال حبس صادر شده است.
رئیس کل دادگستری استان البرز بیان کرد: براساس حکم صادر حمید قره حسنلو به 15سال حبس، رضا آریا، حسین محمدی، مهدی محمدی و آرین فرزام نیا هر کدام به 10 سال حبس، محمدامین اخلاقی ساوجبلاغی، امین مهدی شکراللهی، فرزانه قره حسنلو هر کدام به 5 سال حبس و شایان چارانی و امیرمحمد جعفری و علی معظمی گودرزی به 3 سال حبس محکوم شدند.
سه متهم پرونده شهادت عجمیان شامل عفو رهبری شدند
فاضلی هریکندی ادامه داد: در رسیدگی مجدد به پرونده، عنوان اتهامی3 نفر از متهمان به نامهای بهراد علی کناری، جواد زرگران و رضا شاکر زواردهی از افساد فی الارض به اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام تغییر پیدا کرد. با توجه به اینکه بلافاصله پس از ابلاغ عفو مقام معظم رهبری تمام متهمان پرونده به صورت کتبی ابراز ندامت کرده و تعهد به عدم تکرار جرایم مشابه دادند، با توجه به نوع و عنوان اتهام، این 3 متهم مشمول عفو مقام معظم رهبری شده و قرار موقوفی تعقیب در مورد آنها صادر و 29 فروردین ماه سال جاری آزاد شدند. در ضمن احکام صادره غیرقطعی بوده و ظرف مهلت قانونی قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.
اعدام 2 تن از عوامل اصلی شهادت مظلومانه شهید عجمیان
17 دی ماه 1401 بود که محمد مهدی کرمی و سیدمحمد حسینی، عوامل اصلی جنایت منجر به شهادت مظلومانه، سید روحالله عجمیان، به دار مجازات آویخته شدند.
صدور و اجرای احکام اعدام سید محمد حسینی و محمدمهدی کرمی به اتهام «افساد فی الارض» بوده است، اما نقش و دخالت موثر آنها در شهادت سید روح الله عجمیان نیز محرز بوده است.
در گواهی پزشکی قانونی آمده است علت تامه فوت، نارسایی حاد قلبی به دنبال خونریزی شدید داخلی متعاقب برخورد تقریبا همزمان جسم برنده و نوک تیز (چاقو) به قفسه صدری و جسم سخت به پهلوی راست است.
براساس محتویات پرونده، «سیدمحمد حسینی» به ایراد ضربات متعدد با چاقو به شکم شهید اقرار کرده است و علاوه بر وجود فیلم و تصاویر حمل چاقو از سوی ایشان، برخی از شهود و مطلعین و بسیاری از متهمان نیز از جمله «محمدمهدی کرمی» به ایراد ضربات متعدد (پنج تا شش ضربه) به شهید با چاقو توسط سیدمحمد حسینی اذعان داشتند و نحوه آن را با ذکر جزئیات تشریح کردند.
همچنین طبق فیلمها و تصاویر موجود و اقاریر مکرر محمدمهدی کرمی در مراحل مختلف رسیدگی، نامبرده نیز در مقاطع مختلف ضربات متعددی از جمله با سنگ، لگد و کفش به نقاط مختلف از جمله پهلوی شهید وارد کرده است.
نحوه شهادت مظلومانه شهید سید روح الله عجمیان، روایت یک جنایت 16 نفره است که دو نفر از آنان به دار مجازات آویخته شده اند و برای 14 نفر باقی مانده احکام قضائی صادر شده است.
محکومیت حمید قره حسنلو به 15 سال حبس
حسین فاضلی هریکندی، رئیس کل دادگستری استان البرز اول شهریور ماه سال جاری با بیان اینکه رای صادره در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی استان البرز به غیر از دو محکوم به اعدام، جهت بررسی و صدور حکم مجدد به همان شعبه اعاده شده بود، اضافه کرد: پس از رسیدگی و صدور احکام مجدد، آرای صادره قطعیت یافت و بدین ترتیب «حمید قره حسنلو» به 15سال حبس نفی بلد؛ «رضا آریا»، «حسین محمدی» و «مهدی محمدی» هر کدام به 10 سال حبس نفی بلد محکوم شدند.
تشریح روند صدور احکام نهایی متهمان پرونده
وی تصریح کرد: متهمان «محمد امین اخلاقی ساوجبلاغی»، «امین مهدی شکراللهی» و «فرزانه قره حسنلو» هر کدام به پنج سال حبس نفی بلدو «علی معظمی گودرزی» به سه سال حبس نفی بلد محکوم شدند.
فاضلی هریکندی در رابطه با صدور حکم حبس نفی بلد برای این متهمان گفت: اتهام متهمان این پرونده که رسیدگی و منتهی به صدور حکم محکومیت قطعی شد، «قتل عمد» نبوده بلکه حسب مورد «افساد فی الارض» و «محاربه» بوده است. اتهام افساد فیالارض در این پرونده منطبق با ماده 286 قانون مجازات اسلامی و به جهت ارتکاب جرایم متعدد از جمله جرایم علیه امنیت کشور، اخلال در نظم عمومی، شرکت در تجمع غیرقانونی و انسداد بزرگراه و ممانعت از عبور و مرور، حمله به مامورین در حین انجام وظیفه، تخریب اموال عمومی و خصوصی، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور و جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد که موجب اخلال شدید در نظم عمومی و ناامنی در کشور و منتهی به شهادت بسیجی غیرمسلح و حافظ امنیت به متهمان تفهیم و پس از رسیدگی، برخی از متهمان به اعدام که از مجازات قانونی اتهام مذکور است، محکوم شدند.
هیچ یک از متهمان فقط به صرف دخالت در ضرب و جرح و یا جنایت نسبت به شهید به اعدام محکوم نشده بلکه به جهت مجموع اقدامات آنها که دادگاه آن را از مصادیق «افساد فیالارض» تشخیص داده به اعدام محکوم شدند ضمن اینکه متهمانی که حسب تشخیص دادگاه عمل آنها با این عنوان مطابقت نداشت با تطبیق عمل با عنوان محاربه به مجازات «نفی بلد» محکوم شدند.
حکم صادره در خصوص متهم «آرین فرزام نیا» نیز با توجه به ادعای متعاقب بستگان او مبنی بر ابتلای وی به بیماری افسردگی، برای معرفی به پزشکی قانونی از سوی دیوان عالی کشور نقض و پرونده جهت بررسی و صدور حکم مجدد به شعبه اول دادگاه انقلاب استان البرز اعاده شد.
بدین ترتیب احکام صادره در دادگاه انقلاب اسلامی استان البرز در مورد همه محکومان پرونده شهادت شهید عجمیان به جز «آرین فرزام نیا»، توسط دیوان عالی کشور تایید و قطعی شد.
پایان پیام /