جمعه 21 اردیبهشت 1403

پای درس آقا | زنی که الگوی بشر در همه تاریخ شد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
پای درس آقا | زنی که الگوی بشر در همه تاریخ شد

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری فارس، رهبری در سخنان خود بر منقبت‌های خاصی از حضرت زهرا اشاره دارند که شاید نشان از آن دارد در عصر کنونی توجه به این شاخصه‌ها از اهمیت مضاعف برخوردار است. در ادامه سخنان حکیمِ انقلاب اسلامی درباره حضرت زهرا را می‌خوانیم.

این زندگی کوتاه هیجده ساله یا اندکی بیشترِ این بزرگوار یک چنین ماجرایی دارد که ماجرای مهمی است. آن حضرت تجسم عالی‌ترین مفاهیم انسانی و اسلامی در مورد زن است، که به این‌ها باید توجه کرد؛ درس فاطمه زهرا بیش‌تر این موارد است. برخی از مفاهیم اسلامی مفاهیم اختصاصی است، مثل مادری، همسری، کدبانویی، تربیت فرزند؛ در همه این‌ها اوج قله تصور، حضرت فاطمه زهرا (س) است.

در عرصه تربیت فرزند، در عرصه همکاری با شوهر، در عرصه‌های مشترک و در آن چیزهایی که بین زن و مرد مشترک است، مثل بندگی خدا وظایف بزرگ مثل بندگی خدا وضعیت فاطمه زهرا (س) یک وضعیت فوق‌العاده اعجاب‌انگیز و مهم است

تاریخ زندگی این بزرگوار [حضرت زهرا (س)] عیناً منطبق با تاریخ رسالت است؛ یعنی اندکی بعد از رسالتِ پیامبر این بزرگوار طلوع می‌کند، اندکی بعد از رحلتِ رسالت و پیغمبر اکرم غروب می‌کند؛ یعنی کاملاً زندگی [او] منطبق است با دوران رسالت. در دوران کودکی، محنت شعب ابی‌طالب را احساس می‌کند و درک می‌کند، از کودکی وارد میدان‌های دشوار زندگی می‌شود، مادر را از دست می‌دهد که برای دختری در این سن بسیار دشوار است، اما او در کنار تحمل این دشواری کار بزرگی را انجام می‌دهد و آن غمگساریِ پیغمبر است.

پیغمبر که هم خدیجه را، هم جناب ابی‌طالب را از دست داده، نیاز به غمگسار دارد و این دختر است که غمگسار پدر می‌شود. این غمگساری همین طور ادامه پیدا کرد تا دوران مدینه و در اُحُد و در خندق و در بسیاری جاهای دیگر که آن وقت پیغمبر فرمود: فاطِمَهَ اُمُ اَبیها؛ مادری کرد برای پیغمبر. بعد، مسأله هجرت، آزمون‌های بی‌نظیر دوران مدینه، همسری با علی‌بن‌ابی‌طالب که یک پایش در خانه است، یک پایش در میدان جهاد - تحمل این سختی‌ها - و بعد تربیت این چهار فرزند بی‌نظیر در دوران تاریخ، بعد هم دادن اولین قربانی بعد از رحلت پیغمبر، محسن، و در نهایت شهادت خود او چند ماه بعد از پیغمبر. این زندگی کوتاه هیجده‌ساله یا اندکی بیشترِ این بزرگوار یک چنین ماجرایی دارد که ماجرای مهمی است.(1399/11/15)

درباره مقام والا و غیر قابل توصیف دختر پیامبر اعظم، زبان بنده و امثال بنده قاصر است؛ بشر نمی‌تواند توصیف کند مقامات معنوی و عظمت روحی انسان‌های بزرگ الهی و آسمانی از جمله فاطمه زهرا (س) را؛ از خود خدای متعال و از زبان خود بندگان بزرگ خدا و اولیای الهی بایستی شنید و آموخت؛ تا حدودی که فهم ما رسا است و می‌تواند، [باید] حدس زد مقامات را. پیغمبر اکرم (ص) درباره فاطمه زهرا (س) فرمود: سَیِدَهِ نِساءِ اَهلِ الجَنَه؛ البته روایات دیگری هم هست: سَیِدَهِ نِساءِ العالَمین؛ سَیِدَهُ نِساءِ الدُنیا؛ این‌ها همه با سندهای متقن از طریق شیعه و سنی نقل شده است؛ نه اینکه فقط شیعه نقل کرده باشد؛ لکن به نظر من از همه مهم‌تر همان «سَیِدَهِ نِساءِ اَهلِ الجَنَه» است. ببینید خدای متعال در آیه‌ی قرآن... می‌فرماید: وَ ضَرَبَ اللهُ مَثَلًا لِلَذینَ ءامَنُوا امرَاَتَ فِرعَون؛ [همسر فرعون] الگو برای همه‌ی مؤمنین، نه فقط برای زن‌ها؛ برای «لِلَذینَ ءامَنُوا» [است].

یعنی خدای متعال برای همه‌ی مؤمنین دو زن را الگو قرار داده است: وَ ضَرَبَ اللهُ مَثَلًا لِلَذینَ ءامَنُوا امرَاَتَ فِرعَون، یکی زن فرعون جناب آسیه که درباره او چند جمله‌ای می‌فرماید؛ بعد می‌فرماید: وَ مَریَمَ ابنَتَ عِمران؛ یکی هم حضرت مریم. خب این دو، الگو هستند برای همه بشریت؛ برای همه مؤمنین عالم؛ این دو نفر و همه ز‌ن‌های برجسته و اولیای الهی از جنس مؤنث، همه در بهشتند، جایشان بهشت است؛ آن‌وقت فاطمه زهرا «سَیِدَهُ نِساءِ اَهلِ الجَنَه» است، سرور همه این‌ها است. ماها نمی‌توانیم بیشتر از این، آن مقامات را درک کنیم.(1396/12/17)

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب حضرت زهرا ایام فاطمیه این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است