سه‌شنبه 6 آذر 1403

پای صحبت‌های جنگجویی که اسارت را به فرصت تبدیل کرد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
پای صحبت‌های جنگجویی که اسارت را به فرصت تبدیل کرد

اسارت نوعی زندان است، ولی زندانی پراز انرژی مثبت و افرادی که وجود خدا را در آنها حس می‌کردم. انگار باید اسارت را می‌گذراندم تا امروز در این جایگاه بودم، هیچ دانشگاهی نمی‌توانست شخصیت من را اینگونه بسازد جز آن اسارتی که تجربه کردم.

اینها بخشی از صحبت‌های مردی است که امروز 30 استان کشور او را الگوی خود قرار داده‌اند، جنگجو و قهرمانی که اسارت را فرصتی برای شکوفایی بیشتر استعدادها و توانمندی‌هایش دید و سبکی جدید در زمینه هنر رزمی کونگ‌فو (کونگ‌فو آزاد) ایجاد کرد.

داریوش نظرزاده، بنیانگذار و رئیس انجمن کونگ فو آزاد ایران، سرهنگ آزاده و جانباز دوران دفاع مقدس و دارای شالبند مشکلی دان 9 بوده و نزدیک به شش سال اسارت و 50 ماه حضور در منطقه جنگی را تجربه کرده است.

او کونگ فو را پیش از انقلاب در ارتش زیر نظر بنیانگذار سبک کونگ‌فو توآ، طی دوره های شبانه‌روزی در هنگ نوجوانان شروع کرده و پس از گذراندن دوره دو ساله فارغ‌التحصیل شده و در یگان‌های مختلف از جمله یگان‌های تکاور، تیپ 23 نوهد، تربیت بدنی نزاجا و تیپ 65 نیروهای مخصوص کلاه سبزها به‌آموزش این هنر رزمی پرداخته است.

استاد نظرزاده پس از بازگشت از اسارت چندین دوره قهرمانی کشور، مربی درجه یک فدراسیون کونگ‌فو وهنرهای رزمی، داور بین الملل در مقاطع مختلف، سرمربی تیم هنرهای فردی کمیته مستقل کونگ فوتوآ، سرپرست تیم ملی ایران در مسابقات جهانی wuta، مدیر اردوهای تیم ملی در مسابقات جهانی، قهرمان یورو آسیا 2016 گرجستان، قهرمان جهان 2019 آذربایجان - باکو، عضو شورای فنی فدراسیون، دبیر شورای فنی فدراسیون و ده‌ها حکم و افتخار دیگر را در کارنامه خود دارد.

نظرزاده در حاشیه نشست مجازی با جمعی از بانوان کونگ‌فوکار تبریز که به همت هیئت کونگ‌فو آزاد تبریز برگزار شد، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طی 50 ماه حضور در منطقه در عملیات‌های نامنظم گشتی رزمی، شناسایی و منظم از جمله مطلع الفجر، فتح المبین، بیت المقدس، والفجر مقدماتی، والفجر یک و... حضور داشته ودر اکثر عملیات ها مجروح شدم.

وی ادامه داد: در دوران اسارت و جنگ تکنیک‌های کونگ‌فو را به رزمندگان آموزش می‌دادم، به خاطر اینکه بچه های آزاده از رکود خارج شوند و انگیره یادگیری را در بین آنها زنده نگه دارم تا سال‌های سخت اسارت را قابل تحمل‌تر سپری کنیم، یک سری تکنیک ها را در قالب ترکیب و فرم درآورده و با شکل گیری انواع تکنیک و فنون رزمی کونگ‌فو، انگیزه تلاش را در آنها زنده نگه داشتم.

نظرزاده افزود: قرارگرفتن این تکنیک‌ها در کنار هم، مجموعه بزرگی را ایجاد کرد که با بهره گیری از محضر سایر اساتید و افراد صاحب علم، بعد از بازگشت از اسارت توانستم تاییدیه علمی سبک را بگیرم و نگران ساختار این ورزش نباشم.

وی ادامه داد: بعد از بازگشت از اسارت، با ارائه فیلم واساسنامه مدون به فدراسیون وقت و کسب مجوز رسمی از سازمان تربیت بدنی وقت در سال 1380 مجوز رسمی را دریافت کنم.

وی ادامه داد: چون در زمان جنگ درگیر اسارت و جنگ بودم، فرصت دایر کردن کلاس نبود و در نتیجه شاگردی جهت کمک در این مسیر نداشتم، به همین دلیل این سبک را به تنهایی دایر و بعدها در تهران کلاس‌هایم را برگزار کرده وسپس در استان‌ها و شهرستان‌ها نماینده گرفتیم و هم اکنون این سبک در 30 استان کشور نمایندگان فعال داشته که با توفیق خدای مهربان، هنرجویان، مربیان، داوران و قهرمانان زیادی دراین سبک فعال هستند.

بنیان‌گذار کونگ‌فو آزاد در ایران افزود: انجمن کونگ‌فو آزاد اکنون در دو بخش آقایان و بانوان، یکی از فعال‌ترین سبک‌های فدراسیون کونگ‌فو وهنرهای رزمی می باشد و تا کنون جزو سه سبک برتر بوده و هستیم.

وی ادامه داد: از سال 95 تاکنون هر ساله تیم ملی انجمن کونگ‌فو آزاد به یاری ریاست فدراسیون جناب آقای دکتر رضا حیدری که خود از رزمندگان و ایثارگران هشت سال دفاع مقدس بوده، اعزام‌های مسابقات جهانی را داشته ایم و رده های پیشکسوتان، بزرگسالان، جوانان و نونهالان را توانستیم به مسابقات جهانی اعزام کنیم که این نیز از توفیقات خداوند بزرگ و مهربان است که قدرت و لیاقت خدمتگذاری را به ما عطا کرده است.

نظرزاده با بیان اینکه کسی که سختی دیده باشد، منتظر نمی‌ماند تا کسی دردش را بفهمد، گفت: اسارت نوعی زندان است، ولی زندانی پراز انرژی مثبت و افرادی که وجود خدا را درآنها حس می‌کردیم. هرچند اسارت، فرصت تحصیل در دانشگاه را از ما گرفت، ولی ما آنجا بیکار ننشستیم و علوم مختلف را یاد می‌گرفتیم مانند پیشرفت در ابعاد مذهبی و عقیدتی و زبان های خارجی.

وی افزود: من در اسارت با قرآن و نماز انس واقعی گرفتم، احتیاج خود را به وجود خدا در اعماق قلبم دریافتم و وجود خدا را برای بودنش حس کردم و به این بودن، عاشقانه انس گرفتم و فهمیدم اسارت من حکمت خدا بوده، گویا باید جوانان وطن مرا برای بخشی از ورزش، الگو قرار می دادند، و من چیزی نمی شدم که اکنون هستم مگر اینکه اسارت و و تاثیرات آن را با روح و جان تجربه می کردم. انگار باید " ایاک نعبد و ایاک نستعین" را درک می‌کردم، من جز این به چیزی نرسیدم که همه عالم در خدا و خداوند بزرگ در همه عالم هستی است، هستی، خبری نیست جز یک لحظه اراده و خواست او.

وی تاکید کرد: گویی زندان اسارت جزیی از خاک عراق نبود و ما در عرش خدا مهمان خدا بودیم تا ساخته و پرداخته شویم برای ماموریتی که او برای ما در نظر گرفته بود.

نظرزاده گفت: ورزش کونگ‌فو جزو ورزش‌های سنگین و زیبای هنر رزمی بوده وباعث می‌شود فرد از لحاظ جسمی و روحی ارتقا یافته و قدرتمند و سرسخت و سخت جان شده و با ایمان به خداوند، شکست ناپذیر شود. مربی در کونگ‌فو، پدر و مادر دوم محسوب می‌شود و آن هم به دلیل انس روحی و روانی است که بین استاد و شاگرد شکل می گیرد.

نظرزاده خطاب به نسل جوان از بانوان کونگ‌فوکار گفت: وطن پرستی، تعصب و غیرت زن و مرد نمی‌شناسد، در برخی مواقع تعصب و غیرت در بانوان مثال زدنی و ستودنی است. ایران دلاور و همیشه ایستاده، به یمن تعصب و غیرت فرزندانش تاکنون بی همتا و پایدار مانده و تا ابد خواهد ماند.

این جانباز وآزاده دوران دفاع مقدس به نسل جوان توصیه کرد؛ قدر داشته‌هایتان را بدانیم و از زندگی لذت ببریم، زندگی کوتاه هست، لبخد بزنیم، شاد باشیم، از لحظات زندگی لذت ببریم، و با قدرت مراقب سرزمینمان باشیم، اگر دو چیز را الگو قرار دهیم که درس بخوانیم و ورزش کنیم حتما موفق خواهیم بود.

سیده فاطمه رفیعی، نایب رئیس انجمن کونگ‌فو آزاد در امور بانوان و همسر استاد داریوش نظرزاده و دارای عناوین چندین دوره قهرمانی کشور، قهرمانی مسابقات یورو آسیا 2016 و شالبند مشکی دان 7 بوده و کارشناس مامایی است.

رفیعی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از سال 1374 با ورزش کونگ فو آشنا شده و از سال 1380 مربیگری کرده و شاگردهای زیادی را آموزش داده و قهرمانان زیادی در سطح کشور و جهانی تحویل جامعه داده ام.

وی افزود: از سال 1384 وارد خانواده بزرگ کونگ فو آزاد شده و پس از فعالیت‌های چشمگیر، دبیر بانوان کشور و پس از آن نائب رئیس کل کشور در امور بانوان شدم.

وی ادامه داد: تا کنون دوشادوش استاد بزرگ نظرزاده همواره در تمامی مسیر پیشرفت در بخش بانوان پر تلاش و موفق بوده ایم. البته سختی‌های زیادی جهت پیشرفت و رشد و ترقی این انجمن متحمل شدیم و به عنوان همسر و به خصوص شاگرد استاد بزرگم با تمام توان سعی بر هموار کردن این مسیر در بخش بانوان و مجموعه را داشتم.

وی اظهار کرد: هم اکنون شاهد به بار نشستن زحماتمان هستیم. برای رسیدن به اهداف بلند باید ریاضت کشید و نابرده رنج گنج میسر نمی شود. تمام تلاش ما پرورش جوانان در حد ایده آل و به اهتراز درآوردن پرچم مقدس میهن عزیز و اسلامی مان در سراسر جهان بوده و هست. این برای ما تکلیف است و افتخار خدمتگزاری که مرهون لطف الهی است.

انتهای پیام

پای صحبت‌های جنگجویی که اسارت را به فرصت تبدیل کرد 2