پای میمون اوگاندایی به کشور باز شد
با اشاره به آمار واردات ایران از اوگاندا در سال جاری پس از قهوه، میمون آزمایشگاهی با ارزش حدود 178 هزار دلار حدود 17 درصد واردات از اوگاندا را تشکیل میدهد.
بررسی آمارهای رسمی منتشر شده نشان میدهد که تجارت ایران و اوگاندا در سال 1401 کاهش جزئی در قیاس با سال 1400 داشته اما این کشور آفریقایی نیز مانند کنیا عمدتا خریدار فرآوردههای نفتی، ماشینآلات و غیره بوده و قهوه، میمون آزمایشگاهی و مواد عطرسازی به ایران فروخته است.
سید ابراهیم رییسی، رییس جمهوری ایران در ادامه سفرهای خود به کشورهای مختلف، امروز (سهشنبه 20 تیرماه) به آفریقا میرود. او در این سفر قرار است پس از 11 سال به کشورهای کنیا، اوگاندا و زیمبابوه برود و با توجه به ظرفیتهای مختلف موجود در آفریقا، برنامه دولت توسعه روابط اقتصادی و سیاسی با آنهاست. به همین بهانه نگاهی به سطح مبادلات ایران و اوگاندا در سال گذشته و مقایسه آن به سال 1400 میاندازیم.
بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی گمرک، مجموع تجارت بین ایران و اوگاندا در سال گذشته کاهش جزئی در قیاس با سال 1400 پیدا کرده و با افت دو درصدی از نظر دلاری و کاهش 60 درصدی از حیث وزنی مواجه شده است. اما رشد 32 درصدی را از نظر ارزش ریالی تجربه کرده است. اما آمار تجارت دو کشور در طول سالیان گذشته نشاندهنده پتانسیل بالا برای ارتقای روابط تجاری ایران و اوگانداست.
این کاهش در مبادلات تجاری ایران و اوگاندا ناشی از کاهش صادرات به این کشور آفریقایی بوده است چرا که واردات از اوگاندا به ایران رشد 66 درصدی از نظر ارزش دلاری نسبت به 12 ماهه سال 1400 را تجربه کرده و از نظر ریالی و وزنی نیز روند رو به رشدی را داشته است. بنابراین به نظر میرسد که رشد تجارت (صادرات و واردات) بین دو کشور با توجه به پتانسیلهای کالایی موجود در ایران و اوگاندا میتواند در سال جاری اتفاق بیفتد.
نگاهی به تجارت دو کشور نشان میدهد ایران در سال گذشته با صادرات حدود 1.2 میلیون دلار محصولات مختلف به اوگاندا، این شریک تجاری را در رتبه نود و دوم قرار داده است. البته واردات ایران از همین کشور در سال گذشته نسبت به سال 1400 با افزایش 66 درصدی از نظر ارزش دلاری مواجه شده است.ایران در سال 1400 بیش از 607 هزار دلار کالای مختلف از اوگاندا وارد کرده بود و این کشور آفریقایی نود و هفتمین کشور فروشنده به ایران لقب گرفته بود اما در سال جاری با واردات بیش از یک میلیون دلار رشد را از این منظر تجربه کرده اما در رتبه نود و نهم بین شرکای تجاری ایران قرار گرفته است.
نگاهی به آمارهای واردات اوگاندا به ایران در سال گذشته، نشان از رشد 44درصدی از نظر وزنی و افزایش 66 درصدی از نظر ارزش دلاری و رشد 788 درصدی از حیث ارزش ریالی نسبت به سال 1400 دارد.