یک‌شنبه 4 آذر 1403

پدیده‌های مجرمانه پرتکرار و نوظهور باید شناسایی شوند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
پدیده‌های مجرمانه پرتکرار و نوظهور باید شناسایی شوند

دادستان کل کشور گفت: پدیده‌ها و رفتارهای مجرمانه پرتکرار و نوظهور باید شناسایی شود و دادستانی باید نظام جدید تقویتی فرهنگی و اجتماعی در زندان و بیرون از زندان را مدنظر قرار دهد.

دادستان کل کشور گفت: پدیده‌ها و رفتارهای مجرمانه پرتکرار و نوظهور باید شناسایی شود و دادستانی باید نظام جدید تقویتی فرهنگی و اجتماعی در زندان و بیرون از زندان را مدنظر قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم تکریم و معارفه دادستان‌های پیشین و جدید عمومی و انقلاب کرمانشاه به صورت ویدئو کنفرانس با سخنرانی دادستان کل کشور و مسئولان ایرانی برگزار شد. حجت الاسلام و المسلمین موحدی آزاد در مراسم تودیع و معارفه دادستان استان کرمانشاه که در دادگستری استان کرمانشاه برگزار شد با اشاره به اجتماع بزرگ اربعین اظهار کرد: تا زمانی که راه امام حسین (ع) عالم‌گیر شود زمانی نمانده و آن روز خیلی دیر نیست که عشق امام حسین (ع) سراسر دنیا را فرا می‌گیرد و شواهد این مسئله را برای ما مبرهن می‌کند.

وی عنوان کرد: امید داریم فرهنگ عاشورا و مبارزه با ظلم و گسترش احکام اسلام هر چه زودتر در سراسر عالم ظهور و بروز پیدا کند.

دادستان کل کشور در ادامه با توصیه‌های چند به دادستان مرکز کرمانشاه گفت: محور کار دادستان باید قانون باشد به این معنی که خود توجه به قانون داشته باشد، در فهم آن دقت کند و آن را به صورت دقیق و عادلانه برای همه اجرا کند.

وی با بیان اینکه دادستان کرمانشاه باید سند تحول قضائی را جدی بگیرد افزود: این سند در برخی قسمت‌ها نیاز به بازنگری دارد و شاید برخی قسمت‌ها در برخی استان‌ها قابل اجرا باشد یا نباشد که باید بررسی و پیشنهاد لازم به معاونت راهبردی ارائه شود. دادستان کل کشور با اشاره به ضرورت جدی گرفتن حقوق عامه از سوی دادستان عنوان کرد: در این زمینه باید از باب پیشگیری به مسئولان و عامه مردم تذکر داده شود و در جایی که تعرض صورت گرفته باید با جدیت و قانونی برخورد شود. حجت‌الاسلام و المسلمین موحدی آزاد با اشاره به اهمیت پیشگیری از وقوع جرم گفت: استان کرمانشاه در معرض جرایمی از جمله ورود سلاح غیرمجاز قرار دارد و دادستان باید با تعامل سازنده با ضابطین خاص و عام، استانداری و فرمانداری و سایر ادارات در جهت پیشگیری از وقوع این جرایم گام بردارد و راهکارهایی را ارائه دهند و اجرا کنند. وی بیان کرد: پدیده‌ها و رفتارهای مجرمانه پرتکرار و نوظهور باید شناسایی شود و با در نظر گرفتن موضوعات امنیتی و اقتصادی و موضوع جدی بیکاری در استان کرمانشاه اقدام شود. حجت‌الاسلام و المسلمین موحدی آزاد با اشاره به اینکه دادستانی باید نظام جدید تقویتی فرهنگی و اجتماعی در زندان و بیرون از زندان را مدنظر قرار دهد گفت: تلاش شود زمان رسیدگی به پرونده‌ها کاهش یابد و پرونده‌ها دچار اتلاف وقت نشوند و در عین حال با دقت رسیدگی شوند. وی با بیان اینکه در زمینه کاهش جمعیت کیفری و کاهش زندانیان تلاش شود افزود: دادستانی باید در تحقق شعار سال اهتمام داشته باشد و در مهار توأم و رشد تولید با دولت و ادارات نیازمند کمک قضائی، همراهی شود. دادستان کل کشور با اشاره به اینکه احکام قطعی به موقع اجرا شود و برای کاهش ورودی پرونده‌ها از مردم نیز کمک گرفته شود گفت: مبارزه جدی با هرگونه فساد و تکریم ارباب رجوع و رسیدگی سریع به خواسته آن‌ها از دیگر نکاتی است که دادستان باید به آن توجه داشته باشد. دادستان جدید کرمانشاه هم در این مراسم با اشاره به وظایف گسترده دادستان، گفت: حدود 300 وظیفه برای دادستان مشخص شده که همین امر مسئولیت این سمت را افزایش داده است. وی در تشریح اولویت‌های کاری خود، اجرای دقیق اسناد بالادستی حوزه قضائی را یکی از این اولویت‌ها عنوان و تصریح کرد: از جمله این اسناد فرامین هشت‌گانه مقام معظم رهبری در جمع مسئولین قوه قضائیه است که برنامه‌ها و مسیر حرکت خود را بر اساس آن مشخص خواهیم کرد. کریمی گفت: علاوه بر این، سند تحول قضائی و برنامه عملیاتی دادگستری استان‌ها ابلاغی از سوی معاونت راهبردی قوه قضائی هم راهنمای مسیر ما در استان خواهد بود. وی اولویت دیگر خود در استان را "صیانت از حقوق عامه" عنوان و تصریح کرد: دستگاه قضا با افرادی که متعرض اموال عمومی و اراضی ملی شوند، با قاطعیت برخورد خواهد کرد.

دادستان کرمانشاه با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی برای اصلاح مجرمان گفت: باید با همفکری سایر سازمان‌ها زمینه اشتغال مجرمانی که آزاد می‌شوند، فراهم شود. وی با بیان اینکه تکمیل پرونده شخصیت مجرمان الزامی است افزود: این اطلاعات برای اصلاح افراد و داشتن آماری از جرایم خاص الزامی است. وی "تلاش برای پیشگیری از وقوع جرم" را هم یکی دیگر از اولویت‌های کاری خود در استان عنوان و تصریح کرد: با روند افزایش تشکیل پرونده، کار برای همکاران دستگاه قضا بسیار دشوار خواهد شد، بنابراین باید فکر جدی برای کاهش ورودی پرونده‌ها شود. وی افزود: در همین راستا با همکاری معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان برنامه‌ریزی‌هایی را صورت خواهیم داد تا بتوانیم از ظرفیت دستگاه‌ها و نهادهای مختلف برای شناسایی عوامل جرم‌زا استفاده کرده و گامی مؤثر در راستای رفع این عوامل و کاهش وقوع جرم در استان برداریم. دادستان کرمانشاه مبارزه جدی و بدون مماشات با فساد را هم اولویت دیگر خود در استان عنوان و تصریح کرد: این موضوع در فرامین هشت گانه مقام معظم رهبری به شدت مورد تاکید است و برای ما اتمام حجت محسوب می‌شود و در همین راستا دستگاه قضا در بحث فساد ورود جدی خواهد داشت و مماشاتی در این زمینه صورت نخواهد گرفت. کریمی گفت: در بحث ترک فعل‌ها هم برخورد دستگاه قضا جدی خواهد بود، چرا که همین ترک فعل‌ها آثار زیان باری برای جامعه به دنبال دارد و حتماً با نگاه ویژه‌تری به آن خواهیم پرداخت. دادستان کرمانشاه رضایت حداکثری مردم از دستگاه قضا را هم اولویت دیگر خود در استان عنوان و تصریح کرد: این امر از طریق برخی اقدامات از جمله جلوگیری از اطاله دادرسی، رسیدگی و تعیین تکلیف پرونده‌های مُسن و معوق و نیز اجرای مجازات‌های قطعی محقق خواهد شد. وی بر تعامل با دستگاه‌ها و سایر نهادهای استان هم تاکید و تصریح کرد: این تعامل با حفظ شأن و جایگاه و استقلال دستگاه قضا صورت خواهد گرفت. کریمی برخورد قاطع با برهم زنندگان امنیت جامعه و مرتکبین جرایم خشن را هم یکی از اولویت‌های مهم کاری خود در استان عنوان و تصریح کرد: کوچک‌ترین مماشاتی در این زمینه نخواهیم داشت و پرونده این افراد از ابتدا تا انتها رصد شده و در کوتاه‌ترین زمان ممکن بررسی می‌شود. دادستان کرمانشاه از حمایت قضائی از تولید و تولیدکنندگان هم به عنوان یکی دیگر از اولویت‌های کاری خود یاد کرد و افزود: برای تحقق شعار سال که "مهار تورم و رشد تولید" نام گرفته تمام تلاشمان را به کار خواهیم بست. وی با تاکید بر توسعه فرهنگ حجاب و عفاف، از این امر به عنوان یکی دیگر از اولویت‌های کاری خود یاد کرد و افزود: قطعاً در زمینه توسعه این فرهنگ با سایر دستگاه‌ها همکاری لازم را خواهیم داشت و با هنجارشکنان این حوزه نیز برخورد قاطعانه صورت خواهد گرفت. کریمی تاکید کرد: این اجازه را نمی‌دهیم که عده‌ای هنجارشکن احساسات مردم و عموم جامعه مذهبی و انقلابی استان را جریحه‌دار کنند. وی از سرقت‌های خرد به عنوان یکی از معضلات اصلی استان و به‌ویژه شهر کرمانشاه یاد کرد و افزود: متأسفانه عمده این سرقت‌ها توسط معتادان متجاهر صورت می‌گیرد که در تلاش هستیم با همکاری سایر دستگاه‌ها جهت ایجاد مراکزی برای نگهداری این افراد، به رفع این معضل کمک کنیم. وی در پایان تاکید کرد: تمام تلاش ما در دادستانی کرمانشاه ایجاد یک بستر آرام و امن برای مردم استان خواهد بود.