دوشنبه 9 مهر 1403

پرداخت 940 میلیارد تومان وام کرونا به شرکت‌های ریلی مسافری

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پرداخت 940 میلیارد تومان وام کرونا به شرکت‌های ریلی مسافری

تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران از آغاز تسهیلات اعطایی دولت به شرکت‌های حمل و نقل مسافری که در دوران کرونا دچار رکود شدند، خبر داد.

سعید رسولی امروز (دوشنبه) در نشست خبری که در محل ساختمان راه آهن جمهوری اسلامی ایران درحال برگزاری است، گفت: بالغ بر 940 میلیارد تومان برای حمایت از شرکت‌های حمل و نقل مسافری و ریلی وابسته به حوزه مسافری اختصاص یافت.

وی گفت: از امروز این اعتبار برای اعطا به شرکت‌های حمل و نقل مسافری ابلاغ شد و بانک‌های عامل از امروز تسهیلات کم بهره را به شرکت‌های حمل و نقل مسافری ریلی اعطا می‌کنند.

به گفته رسولی، دولت این وام را برای جبران خسارت ناشی از شیوع ویروس کرونا و رکود در بخش مسافری به این شرکت‌ها اعطا کرده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد که 63 شرکت این وام را دریافت خواهند کرد.

وی هم چنین با اعلام اینکه اکنون تمام قطارهای حومه‌ای و بین شهری در حال سیر هستند، از رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در تمام قطارهای راه آهن خبر داد و گفت: اگر چه سیر قطارها با ظرفیت پایین خسارت زیادی را به راه آهن تحمیل کرد اما تمام پروتکل‌های بهداشتی در حال رعایت است و مردم با خیال راحت سوار قطار شوند.

رسولی در ادامه خبر داد که ظرف امروز و فردا مرزهای ریلی در مسیرهای جدید باز خواهد شد و گفت: مرزهای رازی، ترکیه و آستارا باز است و مرزهای سرخس و اینچه برون نیز با مذاکرات وزیر راه به زودی باز می‌شود.

مدیرعامل شرکت راه آهن با اشاره به سال جهش تولید به ارائه گزارشی از موضوع تولید در شرکت راه آهن پرداخت و گفت: از ابتدای سال 98 تا امروز هیچ ناوگان، واگن و لکوموتیو خارجی وارد شبکه ریلی نشده ات و تا پایان سال 99 هدف راه آهن ورود 2000 دستگاه انواع ناوگان ساخت داخل است تا وارد شبکه ریلی کشور شود.

وی گفت: همچنین در فروردین و اردیبهشت سال 99 تعداد 144 دستگاه انواع ناوگان ریلی داخلی بهره‌برداری شد. ارزش ریالی این ناوگان بیش از 269 میلیارد تومان است که 138 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشت.

وی اضافه کرد: سال گذشته در مجموع 788 دستگاه انواع ناوگان به شبکه ریلی اضافه شده که 1270 میلیارد تومان ارزش ریالی این ناوگان بود و 74 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشت.

رسولی از ایجاد سامانه یکپارچه رونق تولید خبر داد و گفت: در راستای تحقق شعار سال سامانه یکپارچه رونق تولید از ماه گذشته در سایت راه‌آهن در دسترس است، این سامانه که در حال تکمیل است در این مرحله مجموعه لکوموتیوهای کشور با شماره فنی قطعات و کارخانجات داخلی تولیدکننده آنها معرفی شده است.

به گفته رسولی اکنون 2260 قطعه لکوموتیو در داخل کشور تولید و ثبت می‌شود و اطلاعات این قطعات و شرکت‌ها در این سامانه ثبت شده است و شرکت‌های ریلی می‌توانند برای تامین قطعات لکوموتیو از تولید داخل استفاده کنند. وی گفت: بخشی از این سامانه نیز 420 قلم قطعه ای را معرفی می‌کند که هنوز مجبور به تامین آن از خارج از کشور هستیم؛ اطلاعات این قطعات در سامانه درج شده و ما امیدواریم شرکت‌های داخلی برای ساخت این قطعات برنامه‌ریزی داشته باشند.

*س_برچسب‌ها_س*