پلیس چگونه کالای قاچاق را کشف میکند؟
رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی فراجا نحوه کشف یک کالای قاچاق رو تشریح کرد و از چرایی نرسیدن کالاهای قاچاق مکشوفه به دست مردم گفت.
سرهنگ جلال امینی؛ رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی فراجا در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم به ساز و کار کشف کالای قاچاق از سوی پلیس اشاره و اظهار کرد: یکی از اولویتهای ماموریتی پلیس در سراسر کشور در کنار سایر ماموریتهایش همین بحث مقابله با قاچاق است؛ پلیس در 4 فرایند کار مقابله با قاچاق را پیگیری میکند. فرایند ورود و خروج کالای قاچاق به کشور، حمل و نقل کالای قاچاق، محلهای انبار و دپوی کالای قاچاق و در عرضه کالای قاچاق 4 فرایندی است که پلیس در این حوزهها ماموریت دارد.
وی با بیان اینکه در واقع پلیس در این چهار فرایند به دنبال کیسهای کلان و سازمانیافته است ولی در کنارش از موردهای خرد هم نمیگذرد، گفت: در این 4 فرایند پلیس براساس اسناد بالادستی به عنوان ضابط عام به عنوان یک جرم مشهود با این پدیده شوم (قاچاق) برخورد میکند؛ به عنوان مثال براساس تمرکز بر قاچاق سوخت در سراسر کشور در یک زمان مشخص تشدید اقدامات میکنیم یا از شیوه های اطلاعاتی که براساس آن اطلاعات کالای قاچاق را به دست میآوریم.
امینی ادامه داد: پلیس در زمینه قاچاق پیشگیری میکند و بعد از آن نظارت دارد و در نهایت اقدامات سلبی و مقابلهای را اجرا میکند و پرونده تشکیل میدهد. کالایی که کشف میشود چه "لوازم" باشد چه خوراکی و با هر دسته و بستهبندی به سازمان اموال تملیکی ارسال میشود.
فهرست جدید برندهای پوشاک قاچاق اعلام شد / آغاز برخورد با متخلفین طی روزهای آیندهبه گفته رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی فراجا حدود 380 نوع کالای قاچاق وجود دارد که ذیل 60 گروه دستهبندی میشود. به عنوان مثال کالای اساسی 10 یا 15 زیر مجموعه و لوازم خانگی 10 یا 15 زیرمجموعه دارد.
وی بیان کرد: البته برخی کالاها مانند مشروب که ممنوعه هستند را معدوم و در محل صورت جلسه میکنیم ولی سایر کالاها تحویل اموال تملیکی میشود و در فرایند قرار میگیرد و این سازمان براساس دستورالعمل ماده 55 و 56 با این کالا برخورد میکند که این کالاها یا منهدم میشوند یا اگر به تولید ملی ضربه نزند بحث فروش آن مطرح میشود.
امینی با اشاره به اینکه کالاهای قاچاق به هیچ عنوان در انبار پلیس نگهداری نمیشوند، تصریح کرد: به این صورت نیست پلیس اجازه داشته باشد با تشخیص خودش این کالاهایی که کشف میکند را در اختیار مردم قرار بدهد حتی اگر بداند انبار کردن این کالاها به کالا آسیب میزند و یا به عنوان مثال تاریخ انقضای کالا تمام میشود.
رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی فراجا خاطرنشان کرد: در بحث احتکار پلیس میتواند بعد از کشف کالا در اختیار مردم قرار دهد تا مردم شاهد اقدامات پلیس باشد و نفعی از کشف کالای احتکاری ببرند، اما در زمینه کالای قاچاق این اجازه به پلیس داده نشد و باید منتظر رای دادگاه و ادعای مالک کالا که معمولا 20 روز طول میکشد، بماند و حتی بعد از آن هم کالا را به سازمان اموال تملیکی تحویل دهد.