«پلی که نیست»، روایت یک معضل شهری عمیق پیوند خورده با اعتیاد / مطالبهگری و امید به اصلاح دارم
کارگردان مستند «پلی که نیست» میگوید برای ساخت این مستند که به یک معضل شهری میپردازد، مجبور بوده با افراد درگیر اعتیاد وارد صحبت شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مستند «پلی که نیست» به کارگردانی محمدرضا حاج محمد حسینی در بخش شهید آوینی هفدهمین جشنواره سینماحقیقت حضور دارد؛ این مستند داستان معضلات و مشکلات محلهای در حاشیه شهر اراک را روایت میکند.
حاج محمدحسینی با اشاره به اینکه این مستند در ژانر اجتماعی ساخته شده است، گفت: این مستند با پیشکشیدن موضوع نبودن پل عابر پیاده در محلهای فقیرنشین در حاشیه شهر اراک و بحث کردن درباره خطراتی که عابران هنگام عبور از کمربندی متحمل میشوند و حتی جان خود را از دست میدهند، مشکلات و معضلات محله را آسیبشناسی میکند.
وی اضافه کرد: مضمون مستندهای من، غالباً اجتماعی هستند و سعی دارم با ساخت این قبیل از آثار، تاثیری در بهبود شرایطی که آن را به تصویر میکشم داشته باشم. برای مثال، اهالی این محله در راه اسلام، نظام و ایران قدمهای زیادی برداشتهاند و حتی شهیدان بسیاری نیز از همین محله برخاستهاند. اما متأسفانه امروز شاهد مسائلی از قبیل اعتیاد و کارتنخوابی در آن هستیم. در نتیجه سعی من این بود که با ساخت اثر درباره این موضوع مهم، بتوانم تأثیری را در جهت بهبود وضعیت محله ایجاد کنم.
روز سوم جشنواره سینما حقیقت |«احمد» و «خزاعی» با هم به خانه آمدند، «اصغر» تجلیل شدحاج محمد حسینی گفت: سبک ساخت این مستند اجتماعی، مشاهدهگر است و مطالبهگری میکند. «پلی که نیست» با حضور یک راوی روایت میشود و همه اتفاقات بهعینه جلوی دوربین رخ میدهند. یعنی هیچ صحنه بازسازی شده در این اثر وجود ندارد.
او درباره چالشهای ساخت چنین اثری گفت: یکی از سختترین بخشهای کار برای من در ارتباط گرفتن با افراد درگیر اعتیاد بود. زیرا اغلب این افراد علاقهای به دیده شدن و حضور در جلوی دوربین ندارند و از همین رو ارتباط گرفتن با آنها و شکل دادن فضایی اعتمادبخش، از جمله چالشهای اصلی این کار بود.