پنج برابر شدن اعتبار سوادآموزی استان در گرو باسوادی 20 هزار بیسواد
معاون وزیر آموزش و پرورش در خراسان شمالی گفت: براساس انعقاد تفاهمنامه طرح شتاببخشی مقرر شد 20 میلیارد تومان بهعنوان اعتبار سوادآموزی استان در نظر گرفته شود که در صورت باسوادی 20 هزار نفر اختصاص کامل پیدا کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، شاپور محمدزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور بعدازظهر امروز در شورای پشتیبانی سوادآموزی خراسان شمالی در جمع اعضای شورا و اصحاب رسانه استان اظهار کرد: حجم ابلاغی به خراسان شمالی در سال گذشته باسوادی پنج هزار نفر بود که براین اساس مبلغ چهار میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شد.
وی ادامه داد: براساس انعقاد تفاهمنامه طرح شتاببخشی مقرر شد این اعتبار به پنج برابر افزایش پیدا کند و به 20 میلیارد تومان برسد و اگر در سال آینده استان خراسان شمالی 20 هزار نفر را تحت پوشش قرار دهد این مبلغ به صورت تمام و کمال اختصاص پیدا کند.
دبیر شورای عالی سوادآموزی کشور اضافه کرد: لذا نهضت سوادآموزی کشور علیرغم مشکلات مالی که دارد اعلام آمادگی می کند که اگر استان در سال 99 بتواند 20 هزار نفر از بیسوادان استان را سواددار کند و این تعداد از لیست کلی کشور کم شود اعتبار پنج برابری اختصاص کامل می یابد.
محمدزاده خاطرنشان کرد: براساس سرشماری سال 95 استان خراسان شمالی در بحث باسوادی میزان دو درصد نسبت به میانگین کشوری عقبتر است که این آمار در برخی از شهرستانهای استان به 14 درصد میرسد.
وی یادآور شد: با اجرای طرح شتاببخشی میتوان در این نقاط گامهای موثرتری برداشت.
محمدزاده افزود: امید داریم که بتوان با اعتبارات در نظر گرفته شده حداقل طی دو سال بی سوادان را باسواد کرد و نهایت تا پایان برنامه ششم توسعه این کار را به اتمام رساند و خراسان شمالی در گروه استانهای سرآمد در پایان بیسوادی باشد.
مراکز پیگیری محلی فرصتی برای مهارت آموزی زنان خانهدار
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به وضعیت کم سوادان و تاکید در دوره انتقال و تحکیم، گفت: مراکز پیگیری محلی ظرفیت خوبی است که با استفاده از این مراکز بتوان این شرایط را حاصل کرد که زنان خانه دار در کنار آموختن سواد، یک مهارت نیز بیاموزند که قطعا تغییرات و تاثیرات قابل توجهی را در خانواده ایجاد خواهد کرد.
وی به طرح " ایران مهارت" قابل اجرا در آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: به موجب این طرح باید دانشآموزان تا پایان دورهای که میگذرانند حداقل یک مهارت را داشته باشند که بعد از فارغ التحصیلی نگران مدرک نباشند و بتوانند با ایجاد شغل درآمد کسب کنند.
محمدزاده اظهار کرد: با آموختن مهارت میتوان در سبک زندگی خانوارها تغییر ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب 30 درصد از زنان کشور باسواد بودند، گفت: این در حالی است که با گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب این آمار به 90 درصد رسیده است و مادر باسواد قطعا خانواده پایداری را خواهد داشت.
این مقام مسئول همچنین خاطرنشان کرد: علی رغم اینکه 65 درصد جمعیت کشور شهرنشین هستند، 55 درصد فعالیت های سوادآموزی در روستاها متمرکز کرده ایم و این امر باعث شده که سواد در روستاییان از مرز 28.8 درصد قبل انقلاب به مرز 90 درصد برسد.
انتهای پیام /