شنبه 10 آذر 1403

پنج چالش دشوار سرمربی جدید در پاریس / گالتیه - پایان زرق و برق در پی اس هالیوود

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
پنج چالش دشوار سرمربی جدید در پاریس / گالتیه - پایان زرق و برق در پی اس هالیوود

کریستوف گالتیه، سرمربی جدید پاری سن ژرمن، روزهای جذاب و دشواری را در این تیم در پیش دارد.

به گزارش "ورزش سه"، گالتیه مرد چالش‌ها است. این مربی متولد مارسی آماده است تا پس از انتخاب به عنوان سرمربی پاری سن ژرمن با مهم‌ترین چالش دوران فوتبالش روبرو شود. این باشگاه فرانسوی که فصل گذشته برای دهمین بار قهرمان لیگ فرانسه شد باز هم در هدفش برای فتح لیگ قهرمانان ناکام ماند و در مرحله یک هشتم این رقابت‌ها برابر رئال مادرید شکست خورد و حذف شد. گالتیه در حالی قدم به این تیم گذاشته که کسی در بزرگی و درخشش بازیکنان آنها تردیدی ندارد اما فاصلهها در این تیم همچنان بسیار زیاد است. در این مطلب وظایف دشواری که برعهده گالتیه قرار دارد را بررسی می‌کنیم.

1. ترکیب امباپه، نیمار و مسی این یکی از ناراحتی‌های هواداران پاری سن ژرمن در پایان فصل 22-2021 بود. این که چطور چنین مثلث هجومی‌ای که از سه فوتبالیست برتر قرن تشکیل شده چنین نمایشی را در طول فصل ارائه کرد؟ تنها امباپه که بار دیگر و برای سومین بار در طول دوران فوتبالش به عنوان بهترین بازیکن لیگ فرانسه انتخاب شد توانست سطح خودش را حفظ کند اما همراهی تیمی خاصی را از خودش به نمایش نگذاشت. آیا این اشتباه مائوریسیو پوچتینو که نتوانست از آنها درست استفاده کند؟ استفاده از لیونل مسی در سمت راست خط حمله شاید سوالاتی را ایجاد کرده باشد. ایده استفاده از مسی در خط عقب و حضور نیمار و امباپه در جلو ایده‌ای بود که گاهی مطرح می‌شد. گالتیه که خط دفاع سه نفره را ترجیح می‌دهد شاید از سیستم 2-1-4-3 استفاده کند. در این صورت مسی که بدترین فصل آماری خودش در 15 سال اخیر را تجربه کرده همچنان فرصت رهبری خط حمله در تمامی فصل را خواهد داشت.

2. انتخاب قطعی در پست‌های خاص بحثی که در تمام طول فصل گذشته در رختکن پی اس جی وجود داشت در ماه آگوست آغاز شد. جانلوییجی دوناروما یا کیلور ناواس؟ این دروازه‌بان جوان 23 ساله یا آن دروازه‌بان باتجربه 35 ساله؟ در حالی که پوچتینو نمی‌دانست چطور باید شماره یکش را مشخص کند، گالتیه می‌داند که باید یک انتخاب مشخص در این زمینه داشته باشد. دونارومی در ماه آوریل در گفتگو با اسکای اسپورت گفته بود:«من رابطه بسیار خوبی با ناواس دارم اما همانطور که او هم گفته است، این شرایط نه برای من و نه برای او آسان نیست. شرایط مطمئنا باید تغییر کند.» شرایط در پست مدافع میانی هم باید تغییر کند، جایی که احتمالا میلان اشکرینیار به آن اضافه شده و موقعیت جدیدی را ایجاد خواهد کرد. زوج کیمپمبه و مارکینیوش شاید از یکدیگر جدا شوند. حضور اشکرینیار و بازگشت احتمالی سرخیو راموس به میادین باعث می‌شود که خط دفاعی پی اس جی متحول شود. گالتیه همچنین امیدوار است بازیکنی را پیدا کند که بتواند زوج مارکو وراتی در خط میانی این تیم باشد. سال‌هاست که هیچ بازیکنی به اندازه کافی خوب نبود که بتواند زوج یا رقیب این بازیکن ایتالیایی باشد. آنها بازیکنان زیادی مانند لئاندرو پاردس، آندر هررا، جورجینیو واینالدوم، ادریسا گه‌یه، دانیلو پریرا و حتی رافینیا را امتحان کردند. حالا لوییز کامپوس امیدوار است که ویتینیا بتواند این نیاز گالتیه را برآورده کند.

3. فتح تمامی جام‌ها کریستوف گالتیه به خوبی از این موضوع باخبر است که پاری سن ژرمن فصل گذشته نمایش خوبی در جام حذفی نداشت چون این تیم نیس با هدایت او بود که پی اس جی را در ضربات پنالتی در مرحله یک هشتم حذف کرد. پی اس جی چند ماه قبل نیز در سوپرکاپ فرانسه برابر لیل شکست خورده بود تا موفق به فتح این جام هم نشود. گالتیه امسال این فرصت را دارد که خیلی زود خودش را نشان داده و در دیدار برابر نانت در 31 جولای اولین جامش را به دست آورد. پاری سن ژرمن فرصت کسب چهار جام را دارد و قصد ندارد فقط به فتح یکی از آنها اکتفا کند.

4. درخشش در لیگ قهرمانان این باشگاه فرانسوی درخشش خاصی در لیگ قهرمانان نداشته است. آنها باخت‌های دردناکی را در سال‌های اخیر تجربه کرده‌اند (بارسلونا 2017، منچستریونایتد 2019 و رئال مادرید 2022) که بعد است زخم آنها تا مدت‌ها از بین برود. با این حال، نشانه‌های مثبتی در هر فصل دیده شده و به نظر می‌رسد که آنها قدرت حذف حریفان را دارند. آنها حتی در فصل 2020 به فینال راه پیدا کردند و این نشان از توانایی جمعی آنها دارد. گالتیه به استفاده از قدرت بازیکنان تحت هدایتش و حفظ روحیه آنها برای بازی در بالاترین سطح معروف است. با این حال، تیم‌هایی که تا به حال هدایت کرده فاصله زیادی با سطح پاری سن ژرمن داشته‌اند. این مربی جدید پی اس جی سابقه درخشش در اروپا را ندارد. او دو بار با سن اتین به مرحله یک هشتم لیگ اروپا رسیده (16-2015 و 17-2016) و یک بار در مرحله گروهی لیگ قهرمانان با لیل چهارم شده است (یک امتیاز در فصل 20-2019). باید دید که آیا این مربی اهل مارسی می‌تواند طلسم لیگ قهرمانان را برای پی اس جی بشکند یا خیر، جایی که مائوریسیو پوچتینو (فینالیست با تاتنهام در سال 2019)، توماس توخل (قهرمان با چلسی در سال 2021) یا اونای امری (حاضر در نیمه نهایی با ویارئال در سال 2021) در آن شکست خوردند.

5. مدیریت رختکن در طول فصل گذشته بارها این موضوع مطرح شد که ایجاد و حفظ جو خوب در رختکن پاری سن ژرمن برای گرفتن بهترین نتایج در این تیم ضروری داست. هیچ درگیری و مشکلی به صورت علنی مطرح نشد اما تنش‌هایی وجود داشت که در نهایت در داخل تیم حل شد. جدایی لئوناردو مهر تاییدی بر این درگیری‌ها است. ناصر الخلیفی چند روز قبل گفت:«ما دیگر تیمی پر زرق و برق نمی‌خواهیم. دوران این درخشش به سر امده است.» رییس این باشگاه بدون تردید امیدوار است که این حس خوب بار دیگر به رختکن برگردد و بازیکنان هم چنین حسی داشته باشد، چرا که معتقد است بسیاری از آنها به آن اندازه که باید در این پروژه ورزشی دخیل نیستند.

منبع: Ouest France

پنج چالش دشوار سرمربی جدید در پاریس / گالتیه - پایان زرق و برق در پی اس هالیوود 2
پنج چالش دشوار سرمربی جدید در پاریس / گالتیه - پایان زرق و برق در پی اس هالیوود 3
پنج چالش دشوار سرمربی جدید در پاریس / گالتیه - پایان زرق و برق در پی اس هالیوود 4
پنج چالش دشوار سرمربی جدید در پاریس / گالتیه - پایان زرق و برق در پی اس هالیوود 5
پنج چالش دشوار سرمربی جدید در پاریس / گالتیه - پایان زرق و برق در پی اس هالیوود 6