یک‌شنبه 2 دی 1403

پورمحمدی: بسیاری از استعلام‌ها هیچ نتیجه‌ای ندارد؛ فرهنگ پاسخگویی باید در جامعه ما نهادینه شود

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
پورمحمدی: بسیاری از استعلام‌ها هیچ نتیجه‌ای ندارد؛ فرهنگ پاسخگویی باید در جامعه ما نهادینه شود

«چرا با وجود حجم بالای نیروی انسانی و وجود حراست‌های متعدد در دادگستری‌ها و سازمان دادگستری و نظامی حجم تخلفات بالاست؟ این مسأله یک فاجعه اداری و مدیریت است. بنده هم قاضی بودم، هم ضابط، هم بازرس، هم رئیس کنوانسیون ضد فساد کشور، به دولت و هم سمن‌ها و هم به مردم می‌گویم به سازمان مهم و خدمتگذار به اسم «سازمان امور مالیاتی» بها دهید.»

حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در همایش ارزیابی اثربخشی کنوانسیون‌های ملل متحد در مهار فساد، گفت: یکی از بزرگترین ناکامی‌ها و شکست‌های انسان در طول تاریخ در حوزه مبارزه با فساد بوده است. تاریخ انسان در ایجاد سلامت در ابعاد مختلف کامروا نبوده است.

به گزارش جماران، وزیر پیشین دادگستری افزود: فساد در اغلب مسائل غلبه پیدا کرده است. در همه جوامع سلامت و مبارزه با فساد اهمیت زیادی دارد. انقلاب اسلامی نیز چنین رسالتی برای خود قائل است. آموزه‌های دینی به همراه سوابق تمدنی ایرانیان این مسأله را برای ما از اهمیت بالایی برخوردار کرده است. یک احساس متفاوتی با دیگران هم از منظر انسانی، هم از منظر الهی و هم از منظر تمدنی برای سلامت و مبارزه با فساد داریم.

وی در تشریح مفاسد اداری و اقتصادی گفت: برای حاکم کردن سلامت در جامعه باید اقدامات سالم در حوزه‌های مختلف انجام دهیم. علاوه بر آن باید پیشگیری با توجه به اقدامات مثبت انجام داد. گذشته از این دو موضوع مقابله و مبارزه با فساد نیز باید در دستور کار قرار گیرد. دنیای امروز برای ایجاد سلامت اداری و اقتصادی و مالی چه راهکاری دارد؟ شفافیت و استفاده از تکنیک و فناوری در خدمات و پاسخگویی. به بیان ساده‌تر در قالب دولت الکترونیک می‌توان هر سه این را داشت

پورمحمدی تأکید کرد: اگر بخواهیم سلامت اداره اقتصادی در کشور حاکم شود در دولت و خدمات الکترونیک باید اصلاحاتی اعمال شود. دانش و ابزار موجود در این حوزه خوب است، اما با دفاتر خدمات الکترونیک نمی‌توان در این زمینه تغییری به وجود آورد. باید دو شاخص «مراجعه حضوری» و «خدمات کاغذی» حذف شود. تا وقتی که کاغذ از مبادلات اداری و مالی و «امروز برو فردا بیا» حذف نشود نمی‌توان امیدی به رفع فساد داشت. دفاتر خدمات الکترونیک خود در مواردی معضلی بر فساد هستند.

وی ادامه داد: بسیاری از استعلام‌ها هیچ نتیجه‌ای ندارد و فقط روند را کند می‌کند. 42 قانون از قرن 14 هجری تاکنون نوشته شده است که هیچ کدام کارایی لازم را نداشته است. به نظر بنده باید در نظام استعلام سوء پیشینه اصلاحات اساسی اعمال شود.

وزیر پیشین دادگستری با تأکید بر اینکه فرهنگ پاسخگویی باید در جامعه ما نهادینه شود، افزود: زمانی که در سازمان بازرسی کل کشور بودم دیوارهای سازمان را شیشه‌ای کردم و به مدیرانم گفتم که بدانید در اتاق‌های شیشه‌ای باید کار کنید و باید شفاف عمل کنید. با این کار به صورت نمادین به مدیران سازمان نشان دادم که باید شفاف کار کنید. مدیران ما باید بفهمند در اتاق شیشه‌ای نشسته‌اند.

وی با یادآوری اینکه دیوان محاسبات کشور روی مناسبات اقتصادی و سازمان بازرسی کل کشور روی مباحث اداری به صورت تخصصی نظارت می‌کنند، گفت: علاوه بر این مطبوعات و رسانه‌ها و سمن‌ها نیز کمک شایانی در نهادینه‌سازی شفافیت دارند. برخی رسانه‌ها گزارش‌هایشان نوعی باج‌گیری است. این رسانه‌ها خیال نکنند ما متوجه نمی‌شویم. این رویه باید اصلاح شود.

پورمحمدی با بیان اینکه دچار نزول راندمان اقتصادی شده‌ایم، اظهار داشت: چرا با وجود حجم بالای نیروی انسانی و وجود حراست‌های متعدد در دادگستری‌ها و سازمان دادگستری و نظامی حجم تخلفات بالاست؟ این مسأله یک فاجعه اداری و مدیریت است. بنده هم قاضی بودم، هم ضابط، هم بازرس، هم رئیس کنوانسیون ضد فساد کشور، به دولت و هم سمن‌ها و هم به مردم می‌گویم به سازمان مهم و خدمتگذار به اسم «سازمان امور مالیاتی» بها دهید.

وی تصریح کرد: «سازمان امور مالیاتی» بیشترین نیروی انسانی و بیشترین تجهیزات نصب شده سیستمی و بیشترین اطلاع از مبادلات اقتصادی را دارد و منابع کافی و قوانین قاطع در اختیار دارد، پس می‌تواند در حوزه شفافیت و مبارزه به فساد عمل کند. باید به سازمان امور مالیاتی تکیه کنیم. به دولت قبل گفتم و امروز به دولت چهاردهم نیز تأکید می‌کنم، اگر سازمان امور مالیاتی به درستی عمل کند قطعاً 80 درصد مبارزه با فساد به صورت موفق در کشور پیاده می‌شود.

وزیر پیشین دادگستری تأکید کرد: دستگاه‌های قضایی پس از پرونده سازمان مالیاتی باید با حکم قضایی رسیدگی کنند. حفاظت‌ها و حراست‌ها و دستگاه‌های اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی از نظارت و کنترل مسائل مالی و اقتصادی باید عقب نشینی کنند؛ این اتفاق به نفع امنیت و سلامت کشور است. دولت باید بارش را سبک کند و یکی از راهکارها میدان دادن به سازمان امور مالیاتی و کنار گذاشتن سایر دستگاه‌های نظارتی در این حوزه است.

از میان اخبار

ناپدیدشدگان معروف ایران: از امام موسی صدر تا حاج احمد متوسلیان

قانون حجاب آش شله قلمکاری از مجازات تبعی و تکمیلی است

پیچیدگی‌های دور جدید مذاکرات ایران و غرب

معضل «صدا و سیما»!