پژوهشگر موسیقی آیینی: «نوحه بخشی از دین کودکان را شکل میدهد»
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مهدی امینفروغی پژوهشگر موسیقی آیینی، در نشست تخصصی دماهنگ مطرح کرد: سوگواریهای جمعی گونهای از عزاداری است که در طول تاریخ بشر و در تمام جوامع به شکلهای مختلف وجود داشته است. وی افزود: در گذشته اقوام و ملل دریافتند که اگر مجالس دعا و نیایش، عزاداری و جشن و سرور خود را به صورت جمعی برگزار کنند به مراتب تأثیرش از کارهای فردی بیشتر است. وی با بیان...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مهدی امینفروغی پژوهشگر موسیقی آیینی، در نشست تخصصی دماهنگ مطرح کرد: سوگواریهای جمعی گونهای از عزاداری است که در طول تاریخ بشر و در تمام جوامع به شکلهای مختلف وجود داشته است.
وی افزود: در گذشته اقوام و ملل دریافتند که اگر مجالس دعا و نیایش، عزاداری و جشن و سرور خود را به صورت جمعی برگزار کنند به مراتب تأثیرش از کارهای فردی بیشتر است.
وی با بیان اینکه در میان آیینهای عاشورایی و شیعی، قدیمیترین نوع، نوحهگری است، گفت: اگر امروز آیین روضهخوانی، شبیهخوانی و... رواج دارد، بیتردید قدیمیترین آیین، نوحهگری است، زیرا پیش از شروع اسلام وجود داشته است و طی آن مردم جمع میشدند، عزاداری میکردند.
پژوهشگر موسیقی آیینی در ادامه گفت: ما در روزگاری هستیم که دیگر کسی برای شنیدن نوحه صرفاً نباید در حسینیه و تکیه حاضر شود بلکه میتوان در منزل و با استفاده از فناوریهای نوین تمام نوحهها را بشنود.
امینفروغی در انتها تصریح کرد: در روزگاری هستیم که نوحهها برای کودکان هم نقشآفرین است. برخی کودکان هنوز اصل دین را فرانگرفتهاند، اما با نوحه تصویری از دین برای آنها شکل میگیرد بنابراین باید جلساتی برای این بررسیها صورت گیرد، زیرا فردای کودکان ما در گرو همین کارهاست.