پیشرفت و توسعه کردستان در گرو اتحاد نیروهای کردستانی
تحقق توسعه حاصل فرآیند همراهی مولفات اندیشه ها و بصیرت ها و علم باوری و آینده نگری در ذیل خرد جمعی یک جامعه است. جوامع توسعه یافته بیش از هر چیزمرهون همراهی عمومی آن جامعه با نیازها و ضرورت های ذاتی جوامع هستند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، توسعه به معنای عامش با فرهنگ رابطه مستقیم دارد، فرهنگ عمومی و تعامل آحاد جامعه با هنجارهای اجتماعی جزو الزامات توسعه است. با بررسی و مطالعه جوامع توسعه یافته به سهولت می توان روح همکاری و فرهنگ هم افزایی را در آنها مشاهده نمود.
یکی از استوانه های اصلی توسعه، فرهنگ استفاده از ظرفیت ها و قابلیت های هر جامعه ای می باشد، جوامع توسعه یافته مرهون همبستگی و اتحاد گروه های مرجع آن است. همانگونه که توسعه نیافتگی مناطق نیز متوجه کم اقبالی عمومی نسبت به همگرایی و همبستگی آن جامعه می باشد.
نمونه عینی منطقه توسعه نیافته استان کردستان است که رکورد دار شاخص «فلاکت» در چند سال اخیر را در بین استان های کشور به خود اختصاص داده است. در آسیب شناسی این پدیده باید گفت بحث تفرقه نیروها و فقدان مدیریت کارآمد نقش برجسته ای در این توسعه نیافتگی دارد. توسعه نیافتگی استان مستعد کردستان ناشی از فقدان چشم انداز کاربردی در امر توسعه و پیشرفت می باشد، این پدیده اول متوجه مدیران انتخابی و انتصابی و سپس گروه های مرجع اجتماعی اعم از تشکلات سیاسی و فرهنگی و مدنی استان است.
هیچ دو گروه حقوقی و حقیقی در میان این گروه ها یکسان فکر نمی کنند؛ خوشبینانه ترین نگاه به این آسیب، منافع گروهی و جناحی و بدبینانه ترین آسیب آن منافع شخصی و بی برنامگی می باشد.
در حال حاضر استان کردستان در شرف تغییر مدیریت ارشد اجرایی است، مع الاسف تا کنون گروه های مرجع نتوانسته اند گامی در راستای تصمیم واحد بردارند اگرچه این رویه در قبل از انتخابات 1400 نیز رایج بود، و اگرچه نیروهای پراکنده ارزشی از کاندیدهای واحدی پشتیبانی نموده و نهایت به پیروزی مشترک انجامید، اما در قبل و حین انتخابات نیز تشتت و عدم وحدت مشاهده میشد.
همانگونه که قبل از انتخابات به اتفاق نظر نرسیدند در هنگام نتیجه گیری نهایی انتخاب مدیر ارشد نیز تا کنون به نتیجه نرسیده اند. بخش عمده این پراکندگی حاصل ترافیک نیرویی در استان کردستان است. بطوریکه برای هر پست مدیریتی چند نفر در انتظار جایگزین شدن می باشند.
در حالی که در دیگر مناطق هجرت نیروها به دیگر استان ها و یا مرکز مهیا و قابل اجرا می باشد، علیرغم انسدادی که به نوعی در بدنه مدیریت استان نهادینه شده است اما اتحاد و اتفاق نظر با روحیه تعامل و درایت مدیران انتخابی و انتصابی ارشد استان می توان از آن عبور کرد و شاهد گشایش مدیریتی در سطوح ملی و منطقه ای بود.
عقلانیت مدیریتی نقش ویژه ای در پرورش و پرواز نیروها به خارج از استان دارند. پراکندگی و عدم وحدت نظر نیروها و کنشگران سیاسی و مدیران استانی موجب هدر رفت سرمایه های استان گشته و به جز خودی سوزی که حاصل خودستیزی می باشد چیز دیگری نصیب استان کردستان نمی شود.
نیروهای سیاسی و نمایندگان مجلس نیک می دانند مبادی توسعه استان در گرو تصمیم منطقی آنان در این مقطع حساس می باشد، تصمیمی برآمده از تدبیر و آینده نگری که گام های اساسی در توسعه برداشته شود.
یاداشت از؛ محمد هادیفر
انتهای پیام /