شنبه 3 آذر 1403

پیک موج هشتم کرونا احتمالا در اواسط بهمن‌ماه / رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی همچنان در اولویت

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
پیک موج هشتم کرونا احتمالا در اواسط بهمن‌ماه / رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی همچنان در اولویت

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از پیک موج هشتم کرونا احتمالا در اواسط بهمن‌ماه خبر داد و گفت: با توجه به روند بیماری در سایر کشورها امیدواریم موج هشتم کرونا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی طی هشت هفته فروکش کند.

شاهین قاسمی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درباره وضعیت سویه جدید کرونا در کشور اظهار داشت: در حال حاضر شاهد شیوع سویه جدید کرونا در کشور هستیم؛ احتمال پیک موج هشتم در اواسط بهمن ماه بسیار زیاد است که باید آن را جدی گرفت.

وی در ادامه با بیان اینکه کرونا طی سه سال گذشته اثبات کرده که نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از آن داشت، گفت: با توجه به روند بیماری در سایر کشورها امیدواریم موج هشتم کرونا باتوجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تزریق واکسیناسیون طی هشت هفته فروکش کند، در واقع باید گفت تحقیقات در اپیدمی‌های گذشته نشان دهنده آن است که در بیماری ابتدا به صورت آرام آرام شروع می‌شود و بعد از سه یا چهار هفته به پیک می‌رسد و در نهایت مجددا فروکش می‌کند اما با توجه افزایش اطلاعات مردم در خصوص این بیماری و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی دیگر شاهد میزان ابتلا و مرگ و میر همچون گذشته نخواهیم بود.

وی در ادامه با بیان اینکه این روند زنگ خطر و هشدار برای مردم جامعه محسوب می‌شود، گفت: توصیه می‌شود سالانه یا 6 ماه یکبار واکسن کرونا تزریق شود و شهروندانی که در سال جاری حداقل یک نوبت واکسن تزریق نکرده اند حتما برای دریافت واکسن اقدام کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران بااشاره به این مطلب که افراد دارای بیماری زمینه‌ای و افرادی که شش ماه از تزریق آخرین نوبت واکسن آن‌ها گذشته حتما برای تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کنند، تصریح کرد: نتایج نشان دهنده آن است که سیستم‌های ایمنی تا شش ماه پس از واکسیناسیون باقی می مانند و سطح آن از دو هفته پس از واکسیناسیون تنها کمی کاهش یافته و به میزان قابل توجهی بالاتر از افرادی است که واکسینه نشده اند پس بهتر است شهروندان واکسیناسیون را جدی بگیرند و هر چه سریعتر اقدام کنند.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، افراد در معرض خطر که واکسن کرونا را تزریق نکرده‌اند، بلافاصله نسبت به تزریق این واکسن اقدام کنند. همچنین بیماری‌های زمینه‌ای، مادران باردار، کودکان زیر 5 سال و سالمندان بالای 65 سال، در اولویت تزریق واکسن مجدد در سال جاری هستند.

قاسمی در ادامه به علائم این بیماری اشاره کرد و گفت: سویه جدید کرونا مستقیم وارد ریه می‌شود و با علائم بدن درد شدید، ضعف و بیحالی خودش را نشان می‌دهد و باید حتی‌الامکان از اپیدمی این بیماری پیشگیری کنیم، در واقع این موضوع به رعایت بهداشت فردی بستگی دارد. متاسفانه در حال حاضر بیماری کرونا در گردش است و بیماران مزمن، مادران باردار، سالمندان و کودکان زیر پنج سال در معرض خطر هستند.

قاسمی بااشاره به اینکه مردم سال‌های گذشته به دلیل شیوع کرونا پروتکل‌های بهداشتی را بیشتر رعایت می‌کردند، افزود: هم اکنون نیز باید نسبت به رعایت مسائل بهداشتی فردی و اجتماعی حساس باشند و افراد مبتلا در خانه یک حالت خود قرنطینگی را برای خودشان ایجاد کنند.