چراغ دومین دوره نمایشگاه «رصتا» خاموش شد
روز گذشته چراغ دومین دوره نمایشگاه «رصتا» خاموش شد و امروز اختتامیه نمایشگاه در صداوسیما برگزاری شد.
سومین و البته آخرین روز نمایشگاه «رصتا» راس ساعت 18 تمام شد و قرار است امروز اختتامیه نمایشگاه ساعت 15 در ساختمان ملاصدرا سازمان صداوسیما برگزار شود.
سلیم غفوری قائممقام معاون سیمای رسانه ملی، احسان صالحی دبیر شورای اطلاعرسانی دولت، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس و... از مهمانان نمایشگاه بودند و هر کدام به ارائه دیدگاههای خود درباره نمایشگاه رسانههای صوت و تصویر فراگیر پرداختند.
برگزاری نشستهای عملکرد و راهبرد معاونت کاربران و تنظیمگری اجتماعی، عملکرد اداره کل فناوری و سامانههای نوین، عملکرد و راهبرد معاونت تنظیم بازار و توسعه کسبوکار، راهبری محتوا در رسانههای صوت و تصویر فراگیر و... از دیگر برنامههای روز سوم بود.
محمدحسن خلعتبری، معاون تنظیم بازار و توسعه در نشست عملکرد و راهبرد معاونت تنظیم بازار و توسعه کسبوکار با بیان اینکه یکی از لایههای جدی تنظیمگری فضای اقتصادی پلتفرمهاست، گفت: آیا میدانید الان ساخت سریال با چه مبلغی در شبکه نمایش خانگی ساخته میشود؟ هر اپیزود بین دو میلیارد تا چهار میلیارد تومان تمام میشود. یعنی هر سریال 45 یا 50 دقیقهای که در شبکه نمایش خانگی ساخته میشود، بین این ارقام اعلام شده تمام میشود.
معاون تنظیم بازار و توسعه کسبوکار ساترا افزود: حال اگر سریال 10 قسمتی باشد و هر اپیزود چهار میلیارد تومان تمام شود، 40 میلیارد تومان هزینه بر میدارد. اگر سریال 20 قسمتی باشد، 80 میلیارد تومان هزینه دارد. از بین 420 رسانه دارای مجوز از ساترا حدود 10 تا 12 رسانه تولید محتوا میکنند. بقیه رسانه هم تولید محتوا نمیکنند. آیا از حاضران کسی میداند چند اپیزود در طول سال ساخته میشود؟ مثلاً در سینمای ما 100 اپیزود در سال ساخته میشود. فکر میکنید این تعداد در صداوسیما و شبکه نمایش خانگی چقدر است؟
به گفته وی، تقریباً 1000 اپیزود در سال تولید میشود، که همه آنها پخش نمیشود. پس نسبت به سینما و تلویزیون که حدود 700 تا 800 اپیزود در سال ساخته میشود، نمایش خانگی حوزه جدید، جذاب و عجیب و غریب است. فهم مفهوم تحول خیلی مهم است؛ اینکه بدانیم تحول از چی، در چی، با چی و با چه ابزاری است. اولین قدم در ایجاد تحول شناخت وضع موجود است. در تحول با مدیریت و رویکرد راهبردی مواجه هستیم.
خلعتبری با بیان اینکه تحول در محتوا موضوعیت دارد و باید در ساختار و فرآیند سازمان باشد، افزود: استراتژی شان ادراکی، اعمالی و اعلانی دارد. ما باید در ساترا تحلیل، انتخاب و اجرای راهبردی داشته باشیم.
رئیس ساترا هم با بیان اینکه یکی از بهترین کارهایمان در معاونت تنظیم بازار و توسعه کسبوکار مرکز خدمات رسانه است، توضیح داد: متقاضیانی هستند که میگویند حاضرند کل پلتفرم خود را اجاره بدهند یا فردی بود که میگفت تعداد محتوا و کاربرانمان زیاد شده، معماری پلتفرم قبلیام بدرد نمیخورد، ولی میتواند تا 50 هزار کاربر را پشتیبانی کند و جوابگوی 1000 محتواست.
محسن سوهانی مدیر رادیو نمایش معتقد است گردهماییها ازجمله نمایشگاهها، کارکردهای مختلف و ظرفیتهای متنوعی دارند. از یکسو ایجاد همگرایی یا به قول فرنگیها collaboration میکنند که مهمترین اصل در فرایند توسعه است و از سوی دیگر بین فعالان حوزههای کاری مشترک رقابت و انگیزه برای پویایی به وجود میآورند؛ همچنین فرصت ارزشمندی برای تعامل نزدیک و بیواسطه با مخاطب به شمار میروند.
سیدمرتضی میرباقری، مشاور مقام معظم رهبری درباره نمایشگاه رصتا گفت: با عنایت به ظرفیت ویژهای که پلتفرمها و وی اودیها در سبد رسانهای دارند چه در ایران و چه در جهان؛ علیالقاعده ما با یک شرایط جدیدی در دهه اخیر مواجه شدیم در مصرف رسانهای مردم و این مصرف رسانهای به انحاء مختلف، مهاجرتها و کوچها از برودکستها به سمت برودبندها را میبینیم.
الهه رضایی، مجری برنامههای کودک و نوجوان در جریان بازدید نمایشگاه رصتا گفته بود، خیلی اوقات دوست داشتم در پلتفرم کار کنم اما خیلی صاحبان سرمایه با برنامهها و کارهای نمایشی کودکانه استقبال نمیکنند. چقدر خوب است که این نوع اتفاقات بیشتر بیفتد و ما شاهد توجه بیشتر شبکه نمایشخانگی به حوزه کودک و نوجوان باشیم.
حمید شاهآبادی، معاون سابق صدا درخصوص دومین نمایشگاه ملی رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران گفت: ما بیش از 400 پلتفرم داریم که در حوزه سکوها از ساترا مجوز گرفتهاند؛ واقعیت این است که ساترا به عنوان ضرورت در تنظیمگری فضای مجازی نیازمند برگزاری چنین نمایشگاهی است. این نمایشگاه قطعا میتواند ارزیابی روشنی از سکوها به مسئولان و مخاطبان ارائه بدهد.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سایر حوزه ها