شنبه 3 آذر 1403

چرا بازیگران سریال‌های کره‌ای دارند «پیر» می‌شوند؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
چرا بازیگران سریال‌های کره‌ای دارند «پیر» می‌شوند؟

طرفداران سریال‌های کره‌ای در این اواخر شاهد موج سریال‌هایی هستند که بازیگران اصلی آن‌ها نه جوانان بیست و چند ساله بلکه افراد میانسال و باسابقه هستند. چرا این اتفاق دارد می‌افتد؟ طرفداران سریال‌های کره‌ای در این اواخر شاهد موج سریال‌هایی هستند که بازیگران اصلی آن‌ها نه جوانان بیست و چند ساله بلکه افراد میانسال و باسابقه هستند. چرا این اتفاق دارد می‌افتد؟ به گزارش عرشه آنلاین، چرا شخصیت‌های...

طرفداران سریال‌های کره‌ای در این اواخر شاهد موج سریال‌هایی هستند که بازیگران اصلی آن‌ها نه جوانان بیست و چند ساله بلکه افراد میانسال و باسابقه هستند. چرا این اتفاق دارد می‌افتد؟

به گزارش عرشه آنلاین، چرا شخصیت‌های اصلی سریال‌های کره‌ای دیگر جوانان نیستند؟ نشریه چاینا مورنینگ پست در یادداشت زیر به بررسی این موضوع پرداخته است.

مدتی است که سریال‌های کره‌ای که قبلا بیش از هر چیز بر زندگی و روابط جوانان تمرکز داشتند، به سریال‌هایی درباره افراد میانسال تبدیل شده‌اند؛ موضوعی که به نظر می‌رسد بازتاب تغییر سلیقه‌ها و همینطور سالخوردگی روزافزون جامعه کره باشد.

شبکه کره‌ای ENA در این ماه سریال مهیج خود به نام «عالیجناب» را پخش کرد که در آن بازیگران با تجربه‌ای مانند سون هیون - جو (59 ساله) و کیم میونگ - مین (51 ساله) در نقش‌های اصلی حضور داشتند. این سریال بر عشق پدرانه این دو شخصیت تمرکز دارد: یکی از آن‌ها پدر یک قاتل و دیگری پدر یک قربانی قتل است.

کیم جی‌سو و جی جین‌هی در سریال «عاشقانه در خانه»؛ (جی جین هی در سریال «دونگ‌یی» نقش شخصیت «امپراتور» را ایفا می‌کرد).

شبکه JTBC نیز به تازگی سریال آخرهفته‌ای خود به نام «عاشقانه در خانه» را در تاریخ پخش کرد که در آن کیم جی - سو (51 ساله) و جی جین - هی (53 ساله) بازی می‌کنند. این بازیگران به ترتیب 32 و 25 سال سابقه دارند و در این سریال نقش یک زوج مطلقه را ایفا می‌کنند.

سریال «خانواده کامل» شبکه KBS نیز که در همین یک ماه اخیر پخش آن آغاز شده، بازیگرانی مانند کیم بیونگ - چول (50 ساله) و یون سه - آه (46 ساله) را در نقش‌های اصلی دارد. این سریال حول محور خانواده‌ای است که درگیر یک پرونده قتل شده‌اند و این دو بازیگر میانسال در آن نقش یک زوج متأهل را بازی می‌کنند.

به نظر می‌رسد سریال‌های کره‌ای اکنون به بازتابی از جامعه سالخورده این کشور تبدیل شده‌اند و بیشتر بر افرادی تمرکز می‌کنند که در دهه‌های چهارم و پنجم زندگی‌شان هستند.

ماه گذشته، تعداد افراد 65 ساله و بالاتر در کره جنوبی به بیش از 10 میلیون نفر رسید و طبق آمار، میانگین سنی جمعیت این کشور به 45.7 سال رسیده است؛ این بیش از دو برابر میانگین سنی کشور کره در سال 1980 است. در آن زمان میانگین سنی جمعیت این کشور 21 سال بود.

یون سوک - جین، استاد ادبیات کره‌ای در دانشگاه ملی چونگنام در این‌باره می‌گوید: «با افزایش میانگین سنی جامعه، تصور اینکه فردی در دهه پنجاه زندگی خود "پیر" باشد، ضعیف‌تر شده است. این روند بر تولید سریال‌ها نیز تأثیر گذاشته و باعث شده بازیگرانی که 20 تا 30 سال پیش کار خود را آغاز کرده‌اند، همچنان در نقش‌های اصلی حضور داشته باشند».

این روند در سریال‌های اخیر آنلاین نیز دیده می‌شود، جایی که نقش‌های اصلی اغلب به بازیگران تثبیت‌شده‌ای در دهه‌های چهارم و پنجم زندگی‌شان مانند یوم جونگ - آه و چو جین - وونگ در سریال «بن‌بست؛ گردونه شانس» و کیم هی - آه و سول کیونگ - گو در سریال «گردباد» واگذار می‌شود.

پیدا کردن سریال‌هایی که بر جوانان تمرکز داشته باشند، به طور فزاینده‌ای دشوار شده و محبوب‌ترین و پربحث‌ترین سریال‌های نیمه اول امسال عمدتاً بر درگیری‌ها و روابط میانسالان متمرکز بوده‌اند، نه تجربه‌های جوانان.

سریال‌هایی مانند «ملکه اشک‌ها» که به شعله‌ور شدن دوباره عشق بین یک زوج مطلقه می‌پردازد، و «با شوهر من ازدواج کن» که حول محور انتقام از یک شوهر بی‌وفا می‌چرخد، نمونه‌هایی از این روند هستند.

«با شوهر من ازدواج کن» یکی از موفق‌ترین سریال‌های امسال بود که ماجرای انتقام یک زن از همسر سابقش را به تصویر می‌کشید

اگرچه در سریال «دونده دوست‌داشتنی» تصویری از عاشقانه جوانان وجود دارد، اما این داستان نیز بیشتر با موضوعاتی سروکار دارد که برای بینندگان در دهه‌های سوم و چهارم زندگی‌شان خاطره‌انگیز است و تجربه‌های نوجوانان را به یک روایت گسترده‌تر که به مخاطبان مسن‌تر مربوط می‌شود، پیوند می‌زند.

در سال‌های اخیر، سریال‌های متمرکز بر جوانان به تعداد محدودی از عناوین مانند «هندوانه درخشان» (2023)، «بیست و پنج، بیست و یک» (2022) و «تابستان دوست‌داشتنی ما» (2021) محدود شده‌اند.

منتقد و کارشناس فرهنگ پاپ، کیم هون - سیک در این باره می‌گوید: «حالا دیگر افرادی که در سنین نوجوانی و بیست سالگی هستند ترجیح می‌دهند محتوای مطلوب خود را خارج از تلویزیون سنتی پیدا کنند و بنابراین سازندگان سریال‌ها هم تمرکز بیشتری خود را بر روی میانسالان که قشر وفادار به تلویزیون هستند گذاشته‌اند».

یک دلیل دیگر هم این است که شرکت‌های تولید فیلم و سریال دارند بیشتر به انتخاب‌های «ایمن» روی می‌آورند و بازیگران تثبیت‌شده‌ای را که استعداد و بازارپذیری‌شان اثبات شده، انتخاب می‌کنند، به جای آنکه روی تازه‌واردها ریسک کنند. آن‌ها می‌ترسند که بازار مخاطبانشان را با یک اشتباه از دست بدهند.

کیم گفت: «ادامه انتخاب بازیگرانی که دهه‌ها فعال بوده‌اند، باعث شده نسل جدیدی از بازیگران نتوانند به این صنعت وارد شوند. برای گسترش همزمان جمعیت بازیگران و بینندگان، به سریال‌هایی نیاز داریم که برای مخاطبان گسترده‌تری جذابیت داشته باشند و بتوانند فاصله بین نسل‌ها را پر کنند»./ فرادید

--> هم اکنون دیگران می خوانند

بیشتر بخوانید

چرا بازیگران سریال‌های کره‌ای دارند «پیر» می‌شوند؟ 2
چرا بازیگران سریال‌های کره‌ای دارند «پیر» می‌شوند؟ 3
چرا بازیگران سریال‌های کره‌ای دارند «پیر» می‌شوند؟ 4
چرا بازیگران سریال‌های کره‌ای دارند «پیر» می‌شوند؟ 5
چرا بازیگران سریال‌های کره‌ای دارند «پیر» می‌شوند؟ 6