چرا در آجیلِ تازه کرم و حشره میافتد؟/ ترفندهای نگهداری آجیل در خانه
آجیل هم مثل هر خوراکی دیگری نیاز به نگهداری درست و اصولی دارد تا هم طعم و تازگی خود را از دست ندهد، هم ارزش غذایی آن کم نشود و هم دچار آفتهایی مثل کرم و پروانههای ریز قهوهای نشود.
اگر شما هم از آن افرادی هستید که بعد از خریدن آجیل، آن را داخل کابینت یا کمد میگذارید و بعد از مدتی شکایت میکنید که در آجیلتان کرم و حشره افتاده، پس لازم است که این گزارش را تا انتها بخوانید.
به گزارش همشهری آنلاین، باید بدانید که آجیل هم مثل هر خوراکی دیگری نیاز به نگهداری درست و اصولی دارد و اگر به نکات لازم درباره نگهداری آن توجه نکنید، آجیلتان هم طعم و تازگی خود را از دست میدهد، هم ارزش غذایی آن کم میشود و هم دچار آفتهایی مثل کرم و پروانههای ریز قهوهای خواهد شد که نه تنها داخل بسته آجیل وول میخورند، بلکه ممکن است از پلاستیک بیرون بیایند و در فضای خانه پرواز کنند و زیبایی بصری خانه را هم تحت تاثیر قرار دهند.
برای آن که آجیل از هر آفتی دور بماند و تازگی خود را نیز حفظ کند و پول زیادی که برای خرید آن پرداخت کردهاید، هدر نرود، 6 توصیه زیر را حتما انجام دهید.
1. فریز کردن آجیل بلافاصله بعد از خرید
بعد از خرید آجیل، آن را 2 روز در فریزر بگذارید و بعد آن را برای مصرف بیرون بیاورید. این کار باعث میشود که اگر آفتی به جان آجیلها افتاده، یا اگرتخم حشرات درون آنها وجود دارد، از بین برود. چون تخم حشرات در دمای اتاق رشد میکند. البته ممکن است شما در آجیلهایی که خریدهاید، اثری از حشرات نبینید، اما این دلیل نمیشود که لابلای آجیلها هیچگونه تخم حشره یا لارویی وجود نداشته باشد؛ بنابراین هروقت و از هر فروشگاهی آجیل خریدید، باید یکی دو روز آن را داخل فریزر بگذارید تا خیالتان بابت حشرات آن جمع شود.
2. انتخاب ظرف مناسب برای نگهداری آجیل
خیلی از افراد آجیل را در همان کیسههای پلاستیکی که از مغازه آجیلفروشی تحویل گرفتند، نگهداری میکنند و نمیدانند که آجیل باید طوری نگهداری شود که هوا به داخل ظرف آن راه پیدا نکند. وقتی آجیلها را داخل کیسه نگه میدارید، احتمال دارد هوا به داخل آن راه پیدا کند و عطر و طعم آجیل را تغییر دهد. به طوری که ممکن است مزه بد ماندگی و کهنهگی بگیرد. پس برای نگهداری خشکبار و آجیل در دمای خانه، آنها را در ظرفهای دردارِ چوبی، شیشهای یا پلاستیکی که هوا به درون آنها راهی ندارد، نگهداری کنید.
توجه داشته باشید که ظرفهای شیشهای و پلاستیکی دربسته از کیسه فریزر یا کیسههای زیپدار (زیپکیپها) بهترند.
3. نگهداری آجیل در محل تاریک و خنک
راز نگهداری خشکبار و آجیل برای 2 تا 4 ماه در دمای خانه، قرار دادن آن در یک محل خنک و تاریک است. چون نور باعث میشود که آجیل و خشکبار شما با سرعت بیشتری رطوبتش را از دست بدهد و فاسد شود. با این اوصاف، آجیل را هرگز روی کابینت، بالای یخچال، پشت پنجره و مکانهای پرنور قرار ندهید.
4. نگهداری در یخچال
با توجه به این که یخچال، خوراکیها و مواد غذایی مختلف را برای مدت طولانیتری سالم نگه میدارد، پیشنهاد میشود که آجیل و خشکبار را داخل یخچال بگذارید. البته اگر هم در یخچال میگذارید، باز آن را از کیسه در بیاورید و داخل ظرفهای شیشهای یا پلاستیکی تمیز، خشک و دربسته بریزید. توجه داشته باشید که درِ ظرف باید کاملا بسته شود تا هوای یخچال به درون آجیلها راه پیدا نکند.
5. نگهداری در فریزر
فریز کردن بسیاری از مواد غذایی ازجمله آجیل، معقولترین راه برای نگهداری طولانیمدت است. ولی برای نگهداری خشکبار و آجیل داخل فریزر هم باید آنها را داخل یک ظرف خشک، تمیز و دربسته بریزید. ظرفی که هوا وارد آن نشود. برای نگهداری آجیلها داخل فریزر، آن را در کیسههای پلاستیکی نریزید. چون ممکن است هوای فریزر به درون کیسه راه پیدا کند و تازگی آجیل را از بین ببرد.
فقط حواستان باشد آجیلها را مادامالعمر نمیتوان در فریزر نگه داشت. چراکه فضای فریزر هم تاریخ انقضا دارد. مثلا شما پسته را نهایتا تا 3 سال میتوانید در فریزر نگهداری کنید، اما فندوق تا یک سال قابل نگهداری در فریز است. یا مثلا بادام زمینی تا 2 سال. مدت نگهداری آجیل در یخچال هم بسته به نوع آجیل متفاوت است. در دمای یخچال و در بستهبندی مناسب مغز بادام، بادام هندی، فندق، بادام زمینی و پسته تا یک سال قابل نگهداری هستند.
ماندگاری آجیلهای خام در مقایسه با آجیلهای بوداده و شور بیشتر است. اگر کنجکاوید که بدانید آجیل در دمای خانه تا چه وقت تازه میماند، باید گفت بادام 9 تا 12 ماه، بادام هندی 6 تا 9 ماه، فندق 4 تا 6 ماه، بادام زمینی 6 تا 9 ماه، پسته 3 ماه و گردو 6 ماه در دمای اتاق تازه میمانند.
6. روی ظرف آجیل تاریخ را بنویسید
حتما روی ظرفهای آجیل برچسب بزنید تا تاریخ شروع مصرف آنها مشخص شود. به این ترتیب یادتان میماند که چه زمانی آن را خریداری کردهاید و چقدر فرصت دارید تا آن را بخورید و تمام کنید.
از دست ندهید