سه‌شنبه 6 آذر 1403

چقدر سود به حساب سهامداران واریز شد؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
چقدر سود به حساب سهامداران واریز شد؟

بیش از 1740 میلیارد تومان سود از طریق اطلاعات سامانه سجام در هفته گذشته به حساب سهامداران واریز شده است.

براساس اطلاعات منتشر شده توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، در هفته سوم دی ماه سال جاری، سود سهامداران به مبلغ بیش از 1740 میلیارد تومان واریز شده است. این مبلغ سود به تعداد 338 هزار و 490 سهامدار تعلق گرفته و توسط 15 ناشر سود جاری و سنواتی پرداخت شده است. این وجوه سود با استفاده از حساب سجامی سرمایه‌گذاران به حساب سهامداران منتقل شده است.

واریز سود جاری 10 شرکت

این گزارش می‌افزاید: در هفته سوم دی ماه امسال، 10 شرکت «داروسازی اسوه، فروسیلیس ایران، سینا دارو، گروه صنعتی بارز، کارتن ایران، پتروشیمی پردیس‌(سهامی‌عام‌)، پخش البرز، کارخانجات داروپخش، کشت وصنعت پیاذر، فرآورده‌های سیمان شرق» سود جاری 195 هزار و 504 سهامدار که شامل یک هزار و 683 میلیارد تومان می‌شود را توسط سمات و از طریق سامانه سجام واریز کرده‌اند.

واریز سود سنواتی 5 شرکت

این گزارش می‌افزاید: در هفته سوم دی ماه امسال، 5 ناشر «آهن وفولادغدیرایرانیان، بانک تجارت، سرمایه گذاری توسعه ملی، داروپخش (هلدینگ‌)، شرکت داده‌گسترعصرنوین‌- های‌وب» سود جاری 142 هزار و 986 سهامدار که شامل 56 میلیارد و 547 میلیون تومان می‌شود را توسط سمات و از طریق سامانه سجام واریز کرده‌اند.

تامین مالی متنوع با استفاده از ابزارهای مالی بازار سرمایه

حامد شادکام در خصوص اینکه ابزارهای مالی بازار سرمایه چه نقشی در تامین مالی ناشران و صنایع بر عهده دارند، اظهار داشت: بازار سرمایه بستر گسترده‌ای برای حضور طیف گسترده سرمایه‌گذاران از یکسو و متقاضیان منابع از سوی دیگر فراهم کرده است و برخلاف سیستم بانکی که صرفا پذیرای سرمایه‌گذاران ریسک‌گریز و دوستداران سپرده است، بازار سرمایه برای انواع سرمایه‌گذاران با سلایق و سطح ریسک‌پذیری مختلف ابزار سرمایه‌گذاری را فراهم کرده است.

وی در ادامه تصریح کرد: همین امر باعث شده تا تنوع بی‌نظیری از فرصت‌های تامین مالی برای انواع شرکت‌ها و کسب‌وکارها در بازار سرمایه پدید بیاید که مدل‌های مشارکتی مثل عرضه عمومی و پذیره‌نویسی سهام و صندوق پروژه‌ها تا انواع صکوک با پرداخت‌های دوره‌ای منظم مشابه سپرده بانکی را شامل می‌شود و این ظرفیت‌ها موجب شده تا تنوعی از ابزارهای تامین مالی بلندمدت و کوتاه مدت در بازار سرمایه ایجاد شود که تقریبا به تمام نیازهای مالی کوچک و بزرگ صنایع پاسخ می‌دهد و سطح منابع در دسترس این بازار را به طور بالقوه تا سطوحی بسیار فراتر نظام بانکی بالا برده است.

تامین مالی از طریق ابزارهای مالی

شادکام در پاسخ به این سئوال که تامین مالی از طریق ابزارهای مالی متنوع بازار سرمایه چه فرصت هایی (مزایای تامین مالی در بورس نسبت به بازار پول - سیستم بانکی) را برای شرکت ها ایجاد می‌کند، اظهار کرد: در اقتصادهای توسعه یافته، تقسیم وظیفه‌ای نانوشته بین سیستم‌های بانکی (بازار پول) و بازار سرمایه وجود دارد و شرکت‌های بزرگ با توجه به امکان ارائه ضمانت‌های شرکتی و دارا بودن اعتماد عمومی، با استفاده از بازار سرمایه و با نرخ‌هایی کمتر تامین مالی می‌کنند و از طرف دیگر شرکت‌های کوچک و ناشناخته که امکان حضور در بازار سرمایه را ندارند از خدمات سیستم بانکی با نرخ‌های بالاتر استفاده می‌کنند. در اقتصاد ایران نیز به دلیل سرکوب نرخ‌های بهره بانکی، این چرخه معکوس است و بانک‌ها ترجیح می‌دهند به شرکت‌های بزرگ و شناخته شده تسهیلات ارائه دهند.

وی در ادامه با توجه به این که تسهیلات سیستم بانکی محدود است، اظهار داشت: بازار سرمایه به عنوان یک منبع مطمئن که به صورت بلندمدت به تامین مالی شرکت‌ها کمک می‌کند و امکان تامین مالی‌های بلندمدت را در اختیار شرکت ها قرار می‌دهد، امکانی که در سیستم بانکی فراهم نیست.